Elitmatcher måste ställas in

 Idrotten påverkas också när corona-restriktionerna ökar. På torsdagen meddelade socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras men med särskilda smittskyddsåtgärder – till att börja med. Vilka smittskyddsåtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort.

– Jag har full förståelse för att den här informationen kommer alldeles inför att många cuper och läger för barn och ungdomar ska genomföras och att det skapar en osäkerhet både för arrangörer, deltagare och föräldrar, , säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

- Tydligare besked ska komma från Folkhälsomyndigheten inom kort och jag kan bara uppmana alla att utifrån dagensrekommendationer gör sitt yttersta igen för att inte bidra till att smittan ökar.

Undvik trängsel

Kommande smittskyddsåtgärdernafokusera på att undvika trängsel både för publik men även för barn och ungdomar vid exempelvis övernattningar. 

Åtgärderna innebär även en uppmaning att vid själva idrottsutövningen inte blanda grupper eller åldrar. 

Karin Tegmark Wisell meddelade även att Folkhälsomyndigheten på måndag skapresentera nya scenarier utifrån förväntad smittspridning framöver och att det då eller senare blir aktuellt med ytterligare restriktioner.

– Vi är fortfarande mitt i en pandemi och behöver göra allt vi kan som en sammanhållen idrottsrörelse för att slippa restriktioner som begränsar framförallt barn- och ungdomsidrotten men även övriga idrott. 

-Det har blivit ännu tydligare under pandemin hur viktig idrotten är för att må bra oavsett ålder och ambitionsnivå. Riksidrottsförbundet har som tidigare en bra dialog med Folkhälsomyndigheten, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet uppdaterar information på hemsidan om vilka smittskyddsåtgärder som ska gälla för cuper och läger så fort ny information är tillgänglig. 

Förutom smittskyddsåtgärder från Folkhälsomyndigheten meddelade Lena Hallengren att regeringen nu beslutat att ställa krav på vaccinbevis vid inresa till Sverige.

Inställt i handbollen

Måndagens Skånederby mellan IFK Kristianstad och HK Malmö ställdes in med kort varsel efter covidfall i bortalaget Malmö. 

Nu står det klart att även Kristianstads trupp drabbats av covidsmitta.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida. 

”Vi har smittspridning i herrtruppen.

Ett antal spelare i A-laget har fått bekräftade fall av Covid-19 vilket innebär att klubben skärper rutinerna ytterligare. Just nu pågår riskminimering och en tät dialog med förbund och liga.

Efter beskedet av inställd match testades samtliga i spelartruppen där en av spelarna testade positivt redan i tisdags. Ytterligare två bekräftade fall fick man under onsdagen och ett fjärde fall efter ett snabbtest på torsdagsmorgonen.

Därmed har vi beslutat att skjuta upp bortamatcherna mot IK Sävehof (17/12) och Eskilstuna Guif (19/12).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Hockeyettans hårt kritiserade ordförande, Ronnie Glysing, ger upp och avgår som ordförande med omedelbar verkan. En majoritet av Hockeyettans klubbar, av totalt 40, har begärt att extra årsmöte ska hållas den 22 januari, nu på lördag, på ett hotell i Upplands Väsby.

Han  förekommer därmed årsmötet vars enda punkt på dagordningen är val av ny ordförande. Här har föreslagits Håkan Svensson, tidigare ordförande i AIK.

Efter lunch på måndagen hörde n iväl jublet som ekade över hela Sverige… när beskedet kom - Regeringen och Folkhälsomyndigheten gav klartecken tilll höjningen för 500 åskådare per sektion vid idrottsevevemang. Klubbarnas kassörer hördes mest i hyllningskören, för klartecknet betyder mycket för intäkterna i alla klubbar. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Inom orienteringen talas redan om att tronföljden är säkrad efter Tove Alexandersson. 20-åria Hanna Lundberg är en utmärkt kopia  - lika strålande av självförtroende och förväntan, därtill lika segerrik! Nu börjar också sponsorerna att visa intresse.  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Kennerth Andersson står för idrottens representation vid fjärde upplagan av ”över Atlanten”, Disocverys tittarsucce. Thomas Wassberg, Anders Limpar, Henrik Larsson och Frida Hansdotter är föregångarna.

Med Kenneths entré blir det tredje spelaren från oförglömliga VM-succén 1994. Nu ska han, liksom Limpar och henrik, visa att han kan vara en duktig matros,

Djurgården inleder 2022 med att värva Victor Edvardsen, den hett eftertraktade målmaskinen från Degerfors som nu ansluter för att boosta den blårandiga offensiven under de fyra kommande åren. I fotbolls-Sverige talas det om en rekorddyr övergång, möjlige den dyraste någonsin. Djurgården tvingades lösa 

Notabelt är att han fostrades i IFK   Göteborg. 2015 gallrades han bort vid klivet från juniorlag till A-lag.