Elitmatcher måste ställas in

 Idrotten påverkas också när corona-restriktionerna ökar. På torsdagen meddelade socialminister Lena Hallengren och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Karin Tegmark Wisell att cuper och läger för barn och ungdomar kan genomföras men med särskilda smittskyddsåtgärder – till att börja med. Vilka smittskyddsåtgärder som ska gälla informerar Folkhälsomyndigheten om inom kort.

– Jag har full förståelse för att den här informationen kommer alldeles inför att många cuper och läger för barn och ungdomar ska genomföras och att det skapar en osäkerhet både för arrangörer, deltagare och föräldrar, , säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

- Tydligare besked ska komma från Folkhälsomyndigheten inom kort och jag kan bara uppmana alla att utifrån dagensrekommendationer gör sitt yttersta igen för att inte bidra till att smittan ökar.

Undvik trängsel

Kommande smittskyddsåtgärdernafokusera på att undvika trängsel både för publik men även för barn och ungdomar vid exempelvis övernattningar. 

Åtgärderna innebär även en uppmaning att vid själva idrottsutövningen inte blanda grupper eller åldrar. 

Karin Tegmark Wisell meddelade även att Folkhälsomyndigheten på måndag skapresentera nya scenarier utifrån förväntad smittspridning framöver och att det då eller senare blir aktuellt med ytterligare restriktioner.

– Vi är fortfarande mitt i en pandemi och behöver göra allt vi kan som en sammanhållen idrottsrörelse för att slippa restriktioner som begränsar framförallt barn- och ungdomsidrotten men även övriga idrott. 

-Det har blivit ännu tydligare under pandemin hur viktig idrotten är för att må bra oavsett ålder och ambitionsnivå. Riksidrottsförbundet har som tidigare en bra dialog med Folkhälsomyndigheten, säger Björn Eriksson.

Riksidrottsförbundet uppdaterar information på hemsidan om vilka smittskyddsåtgärder som ska gälla för cuper och läger så fort ny information är tillgänglig. 

Förutom smittskyddsåtgärder från Folkhälsomyndigheten meddelade Lena Hallengren att regeringen nu beslutat att ställa krav på vaccinbevis vid inresa till Sverige.

Inställt i handbollen

Måndagens Skånederby mellan IFK Kristianstad och HK Malmö ställdes in med kort varsel efter covidfall i bortalaget Malmö. 

Nu står det klart att även Kristianstads trupp drabbats av covidsmitta.

Det skriver klubben i ett pressmeddelande på sin hemsida. 

”Vi har smittspridning i herrtruppen.

Ett antal spelare i A-laget har fått bekräftade fall av Covid-19 vilket innebär att klubben skärper rutinerna ytterligare. Just nu pågår riskminimering och en tät dialog med förbund och liga.

Efter beskedet av inställd match testades samtliga i spelartruppen där en av spelarna testade positivt redan i tisdags. Ytterligare två bekräftade fall fick man under onsdagen och ett fjärde fall efter ett snabbtest på torsdagsmorgonen.

Därmed har vi beslutat att skjuta upp bortamatcherna mot IK Sävehof (17/12) och Eskilstuna Guif (19/12).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken tillStockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.