Sportindustrin i stark förändring

Pär-Magnus Roos är grundare av Sportseminarier och arrangör av konferensen Sport & Pengar.  Han gladde sig över stor uppslutning vid den senaste konferensen med många av sportens företrädare inom idrottens kommersiella sektor och då utsågs också vinnare inom en rad olika kategorier.

Pär-Magnus Roos lyckades locka många deltagare till sin senaste konferens, Sport & Pengar, och då skedde också en prisutdelning där de främsta företrädarna inom svensk sportindustri utsågs

Förändringar inom idrottens kommersiella sektor

- Sammantaget så sker det mycket stora förändringar inom sportens infrastruktur och ekosystem just nu och det kommer att påverka alla klubbar och förbund inom snar framtid, framhöll Pär-Magnus Roos. 

– Ddels tågar nya streamingbolag in, som exempelvis Solidsport, Sportway och StayLive, och konkurrerar med drakarna CMore/Telia och NENT om sporträttigheterna.

- vi har många nya sporttechbolag som gör entré med AI och nya system för ökad produktivitet och effektivitet.

Sport & Pengar är sedan 2010 Skandinaviens ledande forum för Business-2-Business för sportindustrin. Pris delas ut till de som gjort intryck och avtryck enligt juryn. Vinnarna är nya aktörer inom sportindustrin 

Vinnande organisationer/bolag för 2021 är följande: 

Årets App: Forza Fotboll - bolaget har erövrat Sverige och andra länder de senaste åren. 

Årets Plattform: Laget se - en stor och viktig plattform för svensk idrott. 

Årets Mediabolag: SolidSport - har delat ut över 50 miljoner kronor till svenska föreningar. 

Årets Sponsor: Stena Fastigheter - har visat kreativt upplägg med stor samhällsnytta. 

Årets SportsTech: Tracab - svensk teknologi som har globala avtal inom världens största sport. 

Årets Förbund: Svenska Handbollförbundet - proaktiva, moderna och förändringsbenägna. 

Årets Förening: BP - modern förening med jämställdhetspolicy och sportkontor. 

Årets Agent: A.M.A Sports Agency - har vuxit snabbt och skapat en ny standard inom branschen 

Årets Leverantör: InstantPadel - kreatör inom snabbtväxande padel i Sverige. 

Årets byrå: Eventyr - kreativa, pålitliga och störst i Sverige. 

Årets Advokatbyrå: NordiaLaw - Karl Ole Möller flitigt anlitad av utländska aktörer, ex UEFA/FIFA. 

Diplom delas ut till de organisationer/bolag som gjort intryck och avtryck i den kommersiella sportens värld (innefattar således ej idrottare och tränare etc.). De nominerade, samt de som vinner har valts ut via en enkät som besvarats av branschexperter, samt via ett juryarbete. I juryn ingick seniorkonsulterna Torbjörn Sahlin, Magnus Malmros, Jakob Wikenstål, PärMagnus Roos

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

På torsdagen uppstår svensk industrihistoria vid nationalarenan i Solna. Där ska  skogsbaserat funktionsmaterial för konstgräsplaner installeras på Råstasjöns Idrottsplats. Ett unikt svensktillverkat biomaterial med lågt koldioxidavtryck kan ersätta dagens fossilbaserade material. 

På fredagen slår Henrik Stenson sitt första slag på kritiserade omsusade LIV-touren.

Vid torsdagens pressträff undkom han inte frågor runt sitt beslut som fick sådana konsekvenser. Han petades som kapten i Ryder Cup och han tappade en av sina största sponsorer och det senaste - att han förlorar förtroendeuppdraget på en stor svensk golfbana.

– Såklart jag är besviken, säger han själv.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.