Både cykel och mc i kamp på skjutfältet

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet.Evenemanget blirgigantiskt tror och hoppas Svenska Cykelförbundet, Svenska Motorsportsförbundet och Nordic Sport & Event  när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN.  

Cykliser och motorburna ska tävla samma helg på det gamla skjutfältet på Tofta

Arrangörerna räknar med invasion på ön!.Gotland Grand National körs för 39.a året i rad och gäller som världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer.

Efter första årets historiska race med cyklar så blir det den 27 oktober i år en uppföljare på Gotland Grand National MTB E-bike. Årets nyhet och stora utmaning är en kombitävling med GGN MTB E-Bike och Enduro.

Upplägget  som gäller: ett varvlopp med två timmars cykeltid på 10 av den 22 kilometer långa GGN-banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid.  

Nordic Sport & Event , som står bakom Gotland Grand National med enduro och mc-loppen, har nu också satt MTB E-Bike på svenska kartan på riktigt. 

- Med det här upplägget kommer ännu fler utlänningar att lockas, säger Conny Bohlin, som är vd på Nordic Sport & Event.

Arrangerande Nordic Sport & Event sjösätter ännu ett historiskt race och lägger till GGN Challenge där deltagaren får chansen att köra en kombotävling med både MTB E-Bike och Enduro. 

- Fantastiskt kul att få vara en del av en historisk tävling! Ett suveränt event där vi får växa tillsammans ,  säger Malin Lindgren Henttonen som är tävlingsansvarig för MTB-grenarna på SCF.

Det finns alltså möjlighet för den riktigt ambitiöse (och vältränade deltagaren att medverka i  en kombinationstävling med torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. 

- Som arrangör av värdens största endurotävling Gotland Grand National är vi mycket glada och stolta över att Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet står bakom vår nya satsning på GGN MTB E-BIKE som hade Sverigepremiär i fjol. I år utvecklar vi konceptet , betonar Conny Bohlin som hoppas på totalt flera tusen deltagare

- Det är samarbeten med olika sporter och förbund som är spännande och som lockar åtskilliga entusiaster

Conny Bohlin gläds också över SVT Sport och Nordic Sport & Event AB har skrivit ett 2 års–avtal om rätten till sändningarna från världens största Endurotävling, Gotland Grand National. SVT Sport kommer att sända livebroadcast i runt 4,5 timmar fördelat på 1,5 timme på förmiddagen och ca 3 timmar under elitstarten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Inför hot om att tvingas lämna RF-familjen, uttalat av Riksidrottsstyrelsen , RS, i april år, fann Svenska Ishockeyförbundet för gott att krypa till korset och ta bort den omstridda paragrafen 6:1 i sina tävlingsbestämmelser. 

Hockeyettan-laget Boden som hävdat sin suveränitet, och vägrat medlemskap i ligaorganisationen Hockeyettan AB, kan idag utropa sig till segrare. 

1932 flyttade Stockholms Golfklubb till Kevinge gård i Danderyd och en bana som engelsmannen Harry Colt designat och golfklubben anlagt. På lördagen firar firar klubben 90 år på Kevinge med en bana restaurerad för 18 miljoner – och ser fram emot ett samarbete med Danderyds kommun när det gäller golf för unga med funktionsnedsättning, spontangolf för tjejer samt träningsmöjligheter vintertid för 13-20-åringar. 

Intresset för en aktiv semester på hemmaplan har hållit i sig  på SkiStars destinationer. Säsongen fortsätter hos fjällturismbolaget under sensommaren och hösten med evenemang, men dessutom dessutom investeras i fler nyheter redan till nästa sommar. De som frontar för en total satsning på totalt 622 miljonerär en rad idrottskändisar, som Nils van der Poel, Maria Pietilä Holmner, Sanna Kallur och Jenny Kallur Olsson samt Hans Olsson.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

En dag innan fotboll-EM startar har SVT fått klartecken. Expert-team under de kommande matcherna blir förre fotbollsdomaren Jonas Eriksson och  Tony Gustavsson, tidigare tränare. Men inte nog med det. De backas upp av SVT Sports Daniel Nannskog och tidigare landslagsspelarna Nilla Fischer, och Lisa Dahlkvist. Det ska uppenbarligen aldrig få bli tyst…

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.