Både cykel och mc i kamp på skjutfältet

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet.Evenemanget blirgigantiskt tror och hoppas Svenska Cykelförbundet, Svenska Motorsportsförbundet och Nordic Sport & Event  när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN.  

Cykliser och motorburna ska tävla samma helg på det gamla skjutfältet på Tofta

Arrangörerna räknar med invasion på ön!.Gotland Grand National körs för 39.a året i rad och gäller som världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer.

Efter första årets historiska race med cyklar så blir det den 27 oktober i år en uppföljare på Gotland Grand National MTB E-bike. Årets nyhet och stora utmaning är en kombitävling med GGN MTB E-Bike och Enduro.

Upplägget  som gäller: ett varvlopp med två timmars cykeltid på 10 av den 22 kilometer långa GGN-banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid.  

Nordic Sport & Event , som står bakom Gotland Grand National med enduro och mc-loppen, har nu också satt MTB E-Bike på svenska kartan på riktigt. 

- Med det här upplägget kommer ännu fler utlänningar att lockas, säger Conny Bohlin, som är vd på Nordic Sport & Event.

Arrangerande Nordic Sport & Event sjösätter ännu ett historiskt race och lägger till GGN Challenge där deltagaren får chansen att köra en kombotävling med både MTB E-Bike och Enduro. 

- Fantastiskt kul att få vara en del av en historisk tävling! Ett suveränt event där vi får växa tillsammans ,  säger Malin Lindgren Henttonen som är tävlingsansvarig för MTB-grenarna på SCF.

Det finns alltså möjlighet för den riktigt ambitiöse (och vältränade deltagaren att medverka i  en kombinationstävling med torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. 

- Som arrangör av värdens största endurotävling Gotland Grand National är vi mycket glada och stolta över att Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet står bakom vår nya satsning på GGN MTB E-BIKE som hade Sverigepremiär i fjol. I år utvecklar vi konceptet , betonar Conny Bohlin som hoppas på totalt flera tusen deltagare

- Det är samarbeten med olika sporter och förbund som är spännande och som lockar åtskilliga entusiaster

Conny Bohlin gläds också över SVT Sport och Nordic Sport & Event AB har skrivit ett 2 års–avtal om rätten till sändningarna från världens största Endurotävling, Gotland Grand National. SVT Sport kommer att sända livebroadcast i runt 4,5 timmar fördelat på 1,5 timme på förmiddagen och ca 3 timmar under elitstarten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Bandyförbundet drabbas av en rekordstor ekonomisk smäll. Nu avslöjas att underskottet är på nästan 5 miljoner kronor för 2022/2023. En av anledningarna är att Ryssland exkluderats och att det internationella utbytet inte  blev som det var tänkt.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.