Både cykel och mc i kamp på skjutfältet

Gotlands Grand National växer lavinartat. Från de maskindrivna motorcyklarna till att nu cyklisterna välkomnas  till det gamla skjutfältet.Evenemanget blirgigantiskt tror och hoppas Svenska Cykelförbundet, Svenska Motorsportsförbundet och Nordic Sport & Event  när de tillsammans genomför GGN E-Bikeden 27 oktober 2022, dagen innan GGN.  

Cykliser och motorburna ska tävla samma helg på det gamla skjutfältet på Tofta

Arrangörerna räknar med invasion på ön!.Gotland Grand National körs för 39.a året i rad och gäller som världens största endurotävling med över 3000 startande från ca 17 olika nationer.

Efter första årets historiska race med cyklar så blir det den 27 oktober i år en uppföljare på Gotland Grand National MTB E-bike. Årets nyhet och stora utmaning är en kombitävling med GGN MTB E-Bike och Enduro.

Upplägget  som gäller: ett varvlopp med två timmars cykeltid på 10 av den 22 kilometer långa GGN-banan. Vinnare i varje klass är den som cyklar flest varv på kortast tid.  

Nordic Sport & Event , som står bakom Gotland Grand National med enduro och mc-loppen, har nu också satt MTB E-Bike på svenska kartan på riktigt. 

- Med det här upplägget kommer ännu fler utlänningar att lockas, säger Conny Bohlin, som är vd på Nordic Sport & Event.

Arrangerande Nordic Sport & Event sjösätter ännu ett historiskt race och lägger till GGN Challenge där deltagaren får chansen att köra en kombotävling med både MTB E-Bike och Enduro. 

- Fantastiskt kul att få vara en del av en historisk tävling! Ett suveränt event där vi får växa tillsammans ,  säger Malin Lindgren Henttonen som är tävlingsansvarig för MTB-grenarna på SCF.

Det finns alltså möjlighet för den riktigt ambitiöse (och vältränade deltagaren att medverka i  en kombinationstävling med torsdagens GGN MTB E-Bike och fredagens eller lördagens GGN Enduro tävling. 

- Som arrangör av värdens största endurotävling Gotland Grand National är vi mycket glada och stolta över att Svenska Cykelförbundet och Svenska Motorsportsförbundet står bakom vår nya satsning på GGN MTB E-BIKE som hade Sverigepremiär i fjol. I år utvecklar vi konceptet , betonar Conny Bohlin som hoppas på totalt flera tusen deltagare

- Det är samarbeten med olika sporter och förbund som är spännande och som lockar åtskilliga entusiaster

Conny Bohlin gläds också över SVT Sport och Nordic Sport & Event AB har skrivit ett 2 års–avtal om rätten till sändningarna från världens största Endurotävling, Gotland Grand National. SVT Sport kommer att sända livebroadcast i runt 4,5 timmar fördelat på 1,5 timme på förmiddagen och ca 3 timmar under elitstarten.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Åka tåg är hållbart och därför lämpligt för sponsring. Därför har SJ förnyat samarbetsavtalen med Svenska Fotbollförbundet, Svenska Handbollförbundet, Svenska Basketförbundet och Svenska Innebandyförbundet. Det betyder att förbunden och anslutna föreningar kan resa mer hållbart. Och så sker också. Klubbar och förbund åker tåg mera visar statistiken

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.