25 stjärnor köpta för miljarder

Antalet världsstjärnor som köps till den saudifinansierade LIV-touren blir bara fler och fler. På tisdagen kom bekräftelsen att världstvåan och och British Open-segraren i somras, australiensaren Cameron Smith också är klar för LIV. Han ska ha fått motsvarande1,5 miljard kronor för att ta stegettill LIV.  Därmed ska antalet storspelare vara upp i runt 25.

Bara att värva Cameron Smith ska ha kostat motsvarande 1,5 miljard kronor. Sedan ska ytterligare dryga 20 stjärnor ha sin beskärda del för att ta samma steg...

Flera golfstjärnor, från både USA och Europa, har de senaste månaderna tagit klivet över till den saudifinansierade LIV-touren.

Redan vid helgens Fedex Cup cirkulerade uppgifter om att Smith tagit beslutet.

Det ledde till en egentligen osannolik scen under torsdagens öppningsrunda, då en mycket kylig stämning blev tydlig mellan Cameron Smith och Scottie Scheffler.

Plötsligt hände det - Scheffler gick i Smiths puttlinje, vilket absolut ingen ska göra. Scvheffler bröt en hederskodex och TV-bilder visar vad som sker. En överraskad  Smith tittar upp smått chockad och tycks inte tro att det är sant det som har hänt.

Här är 25 stjärnor som enligt uppgifter från LIV  ska vara klara för medverkan. Och det går ju att föreställa sig  vad det har kostat att övertyga dem...

Henrik Stenson, Lee Westwood, Ian Poulter, Phil Mickelson, Dustin Johnson,Patrick Reed, Bryson DeChambeaus, 

Louis Oosthuizen, Abraham Ancer, Adri Arnaus, Rafael Cabrera Bello, Paul Casey, Sergio Garcia,Tyrrell Hatton, Jason Kokrak, Shane Lowry, 

Graeme McDowell, Kevin Na, Joaquin Niemann, Xander Schauffele, Adam Scott ,Harold Varner III, Jhonattan Vegas,Bubba Watson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.