Succé 2016, nu återkommer SM-veckan

Norrköping blir värdstad för SM-veckan sommaren 2025. Det meddelade Riksidrottsförbundet och SVT idag. Östgötarna har erfarenhet av ett arrangemanget 2016 genomfördes en SM-vecka under succéartade former. Både deltagare och åskådare uttryckte sin uppskattning.

På Motala Ström genomfördes flera tävlingar som lockade storpublik 2016. Räkna med många åskådare även 2025 när SM-veckan återkommer i Norrköping

Lidköping och Skövde föll på målsnöret i kampen om SM-veckan. Fem städer var kvar i sluttampen om att få arrangera SM-veckan 2025 eller 2026,

– Det är jätteroligt att Norrköping än en gång visar att vi är en stark evenemangsstad! Senast i somras hölls ett mycket lyckat friidrotts-SM här och året innan var vi värdstad för Musikhjälpen. SM-veckan är ett stort evenemang som får mycket exponering i nationell TV. Det här visar att Norrköping har ett stort utbud, duktigt föreningsliv och att arrangören ser oss som en stabil samarbetspartner, betonar Sophia Jarl ,ordförande i  Norrköpingskommunstyrelsen i Norrköping. 

2016 besöktes SM-veckan av ca100 000 personer som följde någon av de 47 idrotter som var representerade. Den turistekonomiska omsättningen beräknades till cirka 61 miljoner kronor. 

En viktig effekt av att arrangera SM-veckan är den samverkan som uppstår mellan idrottsförbund, föreningar, näringsliv och civilsamhället.

Kostnaden för kommunens planering och genomförande av SM-veckan 2025 beräknas uppgå till inte mer än 8 miljoner kronor.

– Vi vet att SM-veckan är mycket uppskattat av norrköpingsbor och besökare och är bra för besöksnäringen. Därför ser vi detta som väl investerade medel. Det kommer att vara bra både för kommunens näringsliv, invånare och föreningar. Vid tidigare SM-veckor har flera föreningar vittnat om att evenemanget bidragit till ökat intresse för idrott och fått fler medlemmar, säger Sophia Jarl

Förutom Norrköping ville även Karlstad, Växjö, Uppsala och Lidköping/Skövde arrangera SM-veckan sommaren 2025. Karlstad erbjuds i stället att arrangera SM-veckan sommaren 2026.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Malmö Redhawks är ett av de första SHL-lagen att redovisa det ekonomiska utfallet för säsongen 2022-2023.

 I en intervju på föreningens hemsida meddelar ordföranden Mats Larsson att koncernresultatet slutar på minus 19,9 miljoner kronor.

Han försäkrar att elitlicensen inte ska vara i fara efter avstämning med SHL och ishockeyförbundets licensnämnd.

Idrotten kan vara en riskmiljö för mäns våld mot kvinnor. Samtidigt är idrottsrörelsen en viktig aktör för att minska detta allvarliga samhällsproblem. Det visar en regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning.

–  Ideella ledare, volontärer och frivilliga föräldrar har motivationen, viljan och energin finns stora möjligheter, fortsätter Susanne Strand

Under kommande dam-VM i fotboll, 20 juli – 20 augusti på Nya Zeeland och i Australien, skrivs historia.

 För första gången någonsin, det här är nionde upplagan av VM, kommer FIFA, det internationella förbundet, ett ekonomiskt ersätta varje spelare från totalt 32 nationer.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

C More upphör, nu är det bekräftat. Tidigare har tv-huset dementerat rykten om att streamingtjänsten skrotas.

Men enligt ett pressmeddelande ska TV4 Play och C More slås ihop under namnet TV4 Play efter sommaren. C Mores betalande användare omvandlas därmed till plus-användare på TV4 Play. På TV4 Play blir det också möjligt att välja att titta på innehåll med eller utan reklam.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.