Succé 2016, nu återkommer SM-veckan

Norrköping blir värdstad för SM-veckan sommaren 2025. Det meddelade Riksidrottsförbundet och SVT idag. Östgötarna har erfarenhet av ett arrangemanget 2016 genomfördes en SM-vecka under succéartade former. Både deltagare och åskådare uttryckte sin uppskattning.

På Motala Ström genomfördes flera tävlingar som lockade storpublik 2016. Räkna med många åskådare även 2025 när SM-veckan återkommer i Norrköping

Lidköping och Skövde föll på målsnöret i kampen om SM-veckan. Fem städer var kvar i sluttampen om att få arrangera SM-veckan 2025 eller 2026,

– Det är jätteroligt att Norrköping än en gång visar att vi är en stark evenemangsstad! Senast i somras hölls ett mycket lyckat friidrotts-SM här och året innan var vi värdstad för Musikhjälpen. SM-veckan är ett stort evenemang som får mycket exponering i nationell TV. Det här visar att Norrköping har ett stort utbud, duktigt föreningsliv och att arrangören ser oss som en stabil samarbetspartner, betonar Sophia Jarl ,ordförande i  Norrköpingskommunstyrelsen i Norrköping. 

2016 besöktes SM-veckan av ca100 000 personer som följde någon av de 47 idrotter som var representerade. Den turistekonomiska omsättningen beräknades till cirka 61 miljoner kronor. 

En viktig effekt av att arrangera SM-veckan är den samverkan som uppstår mellan idrottsförbund, föreningar, näringsliv och civilsamhället.

Kostnaden för kommunens planering och genomförande av SM-veckan 2025 beräknas uppgå till inte mer än 8 miljoner kronor.

– Vi vet att SM-veckan är mycket uppskattat av norrköpingsbor och besökare och är bra för besöksnäringen. Därför ser vi detta som väl investerade medel. Det kommer att vara bra både för kommunens näringsliv, invånare och föreningar. Vid tidigare SM-veckor har flera föreningar vittnat om att evenemanget bidragit till ökat intresse för idrott och fått fler medlemmar, säger Sophia Jarl

Förutom Norrköping ville även Karlstad, Växjö, Uppsala och Lidköping/Skövde arrangera SM-veckan sommaren 2025. Karlstad erbjuds i stället att arrangera SM-veckan sommaren 2026.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Fotbollförbundets elitlicensnämnd tog del av uppgifterna. Eskilstuna United hade bl a fått 200 000 kr från sin kommun,men det hjälpte inte.  På måndagen kom beskedet att klubben inte får elitlicens för år 2023.

Ett dråpslag för klubben som tvångsnedflyttas till elitettan,

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.