Succé 2016, nu återkommer SM-veckan

Norrköping blir värdstad för SM-veckan sommaren 2025. Det meddelade Riksidrottsförbundet och SVT idag. Östgötarna har erfarenhet av ett arrangemanget 2016 genomfördes en SM-vecka under succéartade former. Både deltagare och åskådare uttryckte sin uppskattning.

På Motala Ström genomfördes flera tävlingar som lockade storpublik 2016. Räkna med många åskådare även 2025 när SM-veckan återkommer i Norrköping

Lidköping och Skövde föll på målsnöret i kampen om SM-veckan. Fem städer var kvar i sluttampen om att få arrangera SM-veckan 2025 eller 2026,

– Det är jätteroligt att Norrköping än en gång visar att vi är en stark evenemangsstad! Senast i somras hölls ett mycket lyckat friidrotts-SM här och året innan var vi värdstad för Musikhjälpen. SM-veckan är ett stort evenemang som får mycket exponering i nationell TV. Det här visar att Norrköping har ett stort utbud, duktigt föreningsliv och att arrangören ser oss som en stabil samarbetspartner, betonar Sophia Jarl ,ordförande i  Norrköpingskommunstyrelsen i Norrköping. 

2016 besöktes SM-veckan av ca100 000 personer som följde någon av de 47 idrotter som var representerade. Den turistekonomiska omsättningen beräknades till cirka 61 miljoner kronor. 

En viktig effekt av att arrangera SM-veckan är den samverkan som uppstår mellan idrottsförbund, föreningar, näringsliv och civilsamhället.

Kostnaden för kommunens planering och genomförande av SM-veckan 2025 beräknas uppgå till inte mer än 8 miljoner kronor.

– Vi vet att SM-veckan är mycket uppskattat av norrköpingsbor och besökare och är bra för besöksnäringen. Därför ser vi detta som väl investerade medel. Det kommer att vara bra både för kommunens näringsliv, invånare och föreningar. Vid tidigare SM-veckor har flera föreningar vittnat om att evenemanget bidragit till ökat intresse för idrott och fått fler medlemmar, säger Sophia Jarl

Förutom Norrköping ville även Karlstad, Växjö, Uppsala och Lidköping/Skövde arrangera SM-veckan sommaren 2025. Karlstad erbjuds i stället att arrangera SM-veckan sommaren 2026.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.