8 500 publikplatser inte nog

Fotbollskanalen går in som mediapartner till Gothia Cup. Det innebär att Fotbollskanalen och C More sänder två matcher om dagen från elitklassen Gothia Puma Trophy.

– Det här visar hur långt vi har kommit med turneringen, säger Gothia Cups evenemangschef, Anders Albertsson.

I år har 1887 lag från 71 länder anmält sitt deltagande till världens största fotbollsturnering för ungdomar – Gothia Cup. I fjol fylldes finalarenorna SKF Arena och Gamla Ullevi till bredden under finaldagen. Under Gothia Cup-veckan var dessutom SKF Arena på heden ideligen fullsatt och nu har byggts ut med 1200 platser i år, vilket innebär en kapacitet för 8500 åskådare. 

Via Fotbollskanalen kan ännu fler se matcher.

– Det här är ett samarbete som vi hoppas, och tror, spär på intresset för turneringen. Själva sänder vi över 2000 matcher från 45 planer, men nu när Fotbollskanalen går in med sina studiosändningar kan vi sprida intresset för turneringen ytterligare, säger Anders Albertsson.

Tidigare har flera världsstjärnor spelat i turneringen – allt från stjärnor i det svenska seriesystemet så som Ibrahim Sadiq och Elin Rubensson till världsstjärnor som Dejan Kulusevski, Emmanuel Adebayor, Xabi Alonso och Stina Blackstenius.

I de två grupperna med äldsta spelare ställs de främsta lagen från Sverige mot internationellt erkänt motstånd så som Bayer 04 Leverkusen, Right to Dream, NorCal och TikiTaka International FC

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

I i Mjällby AIF finns i dag en stolthet och förväntan som kommer att vägleda klubben framöver.Fullt berättigat eftersom klubben är så stärkt.  AIF har presenterat ett  stort och unikt samarbete med Mellby Gård AB som går in som huvudsponsor till föreningen från och med 2024. Parterna har tecknat ett avtal som sträcker sig fram till och med 2027. Det är klubbens största sponsorkontraktet någonsin.

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen