Första matcherna spelade i Partille Cup

Festveckorna i Göteborg har startat,Partille Cup är invigd, världens största handbollsturnering för ungdomar invigdes inför 11 000 lyckliga barn, ungdomar och ledare i Scandinavium på tisdsgskvällen.

– Det var en väldigt fin invigning med mycket glädje, framhöll Fredrik Andersson, generalsekreterare för turneringen.

Förra årets invigning bevittnades av 10 205 ungdomar i Scandinavium och var den första sedan 2019. I år var det ännu fler åskådare på plats. Närmare bestämt 11 538 personer.. Och stämningen var lika elektrisk. Det märktes att deltagarna var laddade. Först fick spelades de första matcherna. 

Och sedan fick alla uppleva och jubla infö över en fartfylld och härlig invigningsshow på tisdagskvällen. Det märktes att ungdomarna hade längtat efter att få uppleva invigningen.

Invigningen betonade den gemenskap och glädje som genomsyrar Partille Cup. Publiken bjöds på härliga nummer av olika slag. Bland annat gjorde 10-åriga Elina Bendej ett bejublat framträdande och det blev en rad dansnummer. Elina sjöng Lalehs hitlåt Goliat på ett imponerande sätt. Partille Cup-eden lästes upp och alla 34 länder presenterades en efter en i vanlig ordning. Där ingick voltande handbollsspelare från Färöarna. Jublet visste inga gränser när Sverige presenterades, men samtliga länder fick motta stort jubel. Dessutom spelades den svenska nationalsången på elgitarr.

–  Härmed är Partille Cup 2023 invigt! deklarerade Partille Cups generalsekreterare Fredrik Andersson som var mycket belåten med utfallet av årets invigning.

– Jag är väldigt nöjd med ceremonin. Den var väldigt fin. Det var mycket glädje på scen, på golvet och på läktarna. Många fina budskap lyftes fram. Det var helt enkelt en kväll i glädjens tecken.

–  Det här var startskottet för årets turnering. Nu har vi mycket att se fram emot resten av veckan, säger Fredrik Andersson.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Sverige behöver en smalare och mer centraliserad elitidrott. Det anser danska Idrottens Analysinstitut (Idan), i en utvärdering som presenteras i ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning (CIF).
– Idans analys är viktig i ett läge där svensk idrott kommit till ett vägskäl. Vägvalet påverkar inte bara elitidrottens framtid, utan idrottsrörelsen i sin helhet, säger CIF:s utredare Johan R Norberg.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.