En invasion av stjärnor i Östersund

Först i spåret,Hanna och Elvira Öberg, följda av Jonna Sundling och Ebba Andersson.

25 november–10 december blir det fullt pådrag i Östersund. Först gäller världscupen i skidskytte och direkt därefter kommer skidåkarna (utan gevär på ryggen) för sin världscup. Skidstadion i Östersund blir ännu mera känd bland anhängarna till skidsport i en eller annan form.

Åtskilliga skidentusiaster lär bege sig till skidstadion i Östersund när de främsta i skidskytte och längdskidåkning kommer under några vinterveckor

Östersund har en lång tradition av att anordna tävlingar på absolut högsta nivå i både längdskidor och skidskytte. Nu kommer det verkliga testet. Tävlande med sina staber från hela världen intar Jämtlandsorten och bygdens kapacitet för övernattningar blir testade till bristningsgränsen

Detta som en följd av att Svenska Skidförbundet inleder ett unikt samarbete med Svenska Skidskytteförbundet kring dubbla världscup-arrangemang.

Flera synergier

Sverige har inför årets världscupssäsong tilldelats tre världscuptävlingar. Först ut är Gällivare, som förutom att arrangera Sverigepremiären, även välkomnar världseliten på årets andra tävlingshelg. 

Sedan fortsätter världscupen till Östersund 25 november–3 december och det innebär en skidfest med totalt 14 tävlingar sträckt över nio dagar – skidskytte följt av längdskidor.

Svenska Skidförbundets längdchef, Lars Öberg är mycket nöjd med årets världscup-kalender och ser fram emot samarbetet med Skidskytteförbundet.

– FIS (Internationella skid- och snowboardförbundets beslut har många fördelar och samarbetet med Skidskytteförbundet ger fler synergieffekter. Det är unikt att vi samverkar med ett annat förbund för att säkerställa att vi lever upp till förväntningarna.

– Tillsammans ska14 världscuptävlingar genomföras på två helger och linje med vår strategi att skapa hållbara arrangemang med både ett klimat- och socioekonomiskt perspektiv. Vi återanvänder producerad snö och kan dra fördelar av strukturer och resurser som används flera gånger på kort tid, fortsätter Lars.

Idealiskt i Östersund

Rikard Grip, Generalsekreterare för Svenskt Skidskytte och VD för Svenskt Skidskytte AB är enig med Lars Öberg.

– Att arrangera både en skidskyttevärldscup och en längdvärldscup i Östersund, kloss i kloss, ger flera positiva värden, bland annat miljö, sociala och ekonomiska samordningseffekter.

– Längdvärldscupen i Östersund är en bra möjlighet att visa upp vår mångsidighet som arrangör och vår starka kompetens inom evenemangsorganisation. Samarbetet med Svenska Skidförbundet och FIS ger oss förutsättningar att få vara med att skapa en unik upplevelse för både deltagare och publik, avslutar Rikard Grip.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.