En invasion av stjärnor i Östersund

Först i spåret,Hanna och Elvira Öberg, följda av Jonna Sundling och Ebba Andersson.

25 november–10 december blir det fullt pådrag i Östersund. Först gäller världscupen i skidskytte och direkt därefter kommer skidåkarna (utan gevär på ryggen) för sin världscup. Skidstadion i Östersund blir ännu mera känd bland anhängarna till skidsport i en eller annan form.

Åtskilliga skidentusiaster lär bege sig till skidstadion i Östersund när de främsta i skidskytte och längdskidåkning kommer under några vinterveckor

Östersund har en lång tradition av att anordna tävlingar på absolut högsta nivå i både längdskidor och skidskytte. Nu kommer det verkliga testet. Tävlande med sina staber från hela världen intar Jämtlandsorten och bygdens kapacitet för övernattningar blir testade till bristningsgränsen

Detta som en följd av att Svenska Skidförbundet inleder ett unikt samarbete med Svenska Skidskytteförbundet kring dubbla världscup-arrangemang.

Flera synergier

Sverige har inför årets världscupssäsong tilldelats tre världscuptävlingar. Först ut är Gällivare, som förutom att arrangera Sverigepremiären, även välkomnar världseliten på årets andra tävlingshelg. 

Sedan fortsätter världscupen till Östersund 25 november–3 december och det innebär en skidfest med totalt 14 tävlingar sträckt över nio dagar – skidskytte följt av längdskidor.

Svenska Skidförbundets längdchef, Lars Öberg är mycket nöjd med årets världscup-kalender och ser fram emot samarbetet med Skidskytteförbundet.

– FIS (Internationella skid- och snowboardförbundets beslut har många fördelar och samarbetet med Skidskytteförbundet ger fler synergieffekter. Det är unikt att vi samverkar med ett annat förbund för att säkerställa att vi lever upp till förväntningarna.

– Tillsammans ska14 världscuptävlingar genomföras på två helger och linje med vår strategi att skapa hållbara arrangemang med både ett klimat- och socioekonomiskt perspektiv. Vi återanvänder producerad snö och kan dra fördelar av strukturer och resurser som används flera gånger på kort tid, fortsätter Lars.

Idealiskt i Östersund

Rikard Grip, Generalsekreterare för Svenskt Skidskytte och VD för Svenskt Skidskytte AB är enig med Lars Öberg.

– Att arrangera både en skidskyttevärldscup och en längdvärldscup i Östersund, kloss i kloss, ger flera positiva värden, bland annat miljö, sociala och ekonomiska samordningseffekter.

– Längdvärldscupen i Östersund är en bra möjlighet att visa upp vår mångsidighet som arrangör och vår starka kompetens inom evenemangsorganisation. Samarbetet med Svenska Skidförbundet och FIS ger oss förutsättningar att få vara med att skapa en unik upplevelse för både deltagare och publik, avslutar Rikard Grip.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen