Fotbollen vann pris efter omröstning

Svenska Fotbollförbundet tilldelas Svenska Jämställdhetspriset 2024 för att ha tagit stora steg för att Fotbollssverige ska bli mer jämställt.
- Vi är väldigt tacksamma och stolta över att tilldelas det här hedersamma priset. Det är ett kvitto på det gedigna jämställdhetsarbetet som genomförts och som genomsyrar vårt dagliga arbete, säger generalsekreterare Andrea Möllerberg och delade glädjen med i synnerhet Caroline Waldheim.

 

 

Svenska Fotbollförbundet tilldelas Svenska Jämställdhetspriset 2024 för att ha tagit stora steg för att Fotbollssverige ska bli mer jämställt.
- Vi är väldigt tacksamma och stolta över att tilldelas det här hedersamma priset. Det är ett kvitto på det gedigna jämställdhetsarbetet som genomförts och som genomsyrar vårt dagliga arbete, säger generalsekreterare Andrea Möllerberg.

Svenska Jämställdhetspriset är en nationell utmärkelse som årligen delas ut i samband med Sveriges största jämställdhetskonferens, Forum Jämställdhet.

Caroline Waldheim, chef för samhälle och hållbarhet på Svenska Fotbollförbundet, tog under onsdag kväll med stolthet emot priset som är ett bevis på att svensk fotboll är på rätt väg i jämställdhetsarbetet. Priset delades ut av Jämställdhetsmyndighetens generaldirektör Lena Ag.

- Vi har de senaste åren tagit oss an jämställdhetsutmaningen på ett mer strategiskt sätt där damlandslagets framgångar har inspirerat och lika villkor för dam- och herrlandslagen varit en viktig milstolpe. Men framför allt omfattar vårt jämställdhetsarbete hela fotbollsrörelsen på alla nivåer i alla delar, säger Caroline Waldheim.

 De fyra övriga finalisterna till årets pris var Almi Värmland, Byggnads, Södersjukhuset och Trivector Traffic.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.