Märkligt, Tjeckien nobbas av NHL

. Tjeckien, världsmästare i Prag i maj,  nobbas av NHL och spelarfacket NHLPA, när ishockeyns ”4 Nations Face Off” arrangeras i Montreal och Boston 13-21 februari 2025.
  Tre Kronor spelar sin första match mot Kanada, 02.00 den 13 februari, övriga lag är USA och Finland. De två främst placerade lagen möts i en final, fredag 21 februari i Boston.

Turneringen är öppen endast för NHL-spelare, och i jakten på uppmärksamhet  krävs att respektive förbundskaptener nominerar sex spelare redan nu.
  Tre Kronors Sam Hallam presenterade sina sex första namn under torsdagen. Dessa var på backsidan Victor Hedman, Erik Karlsson och Gustav Forsling och bland forwardar William Nylander, Filip Forsberg samt Mika Zibanejad. 
”4 Nations Face Off” har inte det internationella förbundets välsignelse. Tvärtom, IIHF:s ordförande, fransk-kanadensaren Luc Tardif har i tidigare intervjuer uttryckt sig mycket avvisande och februari-turneringen har inte  fått något utrymme alls på IIHF:s hemsida
Luc Tardif  fruktar att turneringen får utrymme på bekostnad av IIHF:s stora affischnummer, VM, som avgörs i Avicci Arena i Stockholm och i danska Herning. I maj 2025,  Det är farhågor som inte delas av det svenska förbundets ordförande, Anders Larsson, och VM-generalen Tony Wirhén. 
De är övertygade om att det finns plats för två stora turneringar inom loppet av tre månader. Tids nog har vi svar – när Larsson/Wiréhn ekonomiskt ska summera det svensk/danska mästerskapet.
Att Tjeckien inte får chansen i februari 2025 är förstås anmärkningsvärt. Arrangörerna vill marknadsföra ett mini-World cup, det går inte ihop när de regerande världsmästarna inte bjuds in.
Coach för Kanada är Tampa Bays Jon Cooper, i hans första sex manna trupp återfinns Sidney Crosby, Connor Mc David och Nathan McKinnon, den sistnämnde vinnare av Hart Trophy, det mest prestigetunga priset vid NHL:s stora gala.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.