Klubben och han fick plötsligt 100 000

Den fjärde vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Robert Karlsson från Halmstad vann 100 000 kr. Vapnö IF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kronor, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Det är helt fantastiskt! Vi jobbar jättemycket med att skapa en så bra fotbollsförening som möjligt, som ska passa både de minsta och de största lagen”, säger Janne Fransson, ordförande Vapnö IF, den lilla klubben från Halmstad

En kväll av många i Vapnö IF.

I fredags drogs den fjärde win-win-vinnaren i det nya JOYNA-lotteriet från föreningslivets eget spelbolag, Folkspel. Robert Karlsson från Halmstad vann 100 000 kronor - och som en win-win fick Vapnö IF, som sålt lotten till honom, lika mycket.

”Jag är väldigt sportintresserad och köpte min lott genom en kompis son som spelar i Vapnö IF. Jag hade inte sett dragningen från i fredags så när beskedet om vinsten kom blev jag verkligen chockad!” säger Robert.

En samlingsplats

Föreningen Vapnö IF bildades 1944 och idag spelar både ungdomar och seniorer fotboll i föreningen. ”Vi vill att klubben ska vara en välkomnande, trevlig och fungerande plats för både föräldrar, barn och seniorer, JOYNA-vinsten går till hela föreningen”, avslutar Janne Fransson.

Det nya digitala prenumerationslotteriet JOYNA gör det enkelt för föreningar att sälja lotter, vilket i sin tur bidrar till att stärka det svenska föreningslivet. För varje månadsprenumeration föreningen säljer, får de behålla 50 kronor, samtidigt som de har chansen att få ytterligare 100 000 kronor om lotten de säljer visar sig vara veckans win-win.

Folkspel, som bland annat tillhandahåller produkterna Bingolotto och Sverigelotten och nu senast JOYNA, är föreningslivets eget spelbolag.

JOYNA – en win-win

”Överskottet från alla våra lotter går direkt tillbaka till föreningarna som säljer dem. Sedan starten 1991 har vi genererat över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. JOYNA är ett lotteri där alla vinner tillsammans – lottköparen och den förening eller organisation vinnaren har valt att stödja”, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

JOYNA säljs av föreningar och organisationer, men kan även köpas via Folkspels webbshop där man samtidigt kan välja vilken förening man vill stödja genom sitt köp.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.