Falu BS och Vara SK nya vinnare via Joyna

Vara SK och Falu BS är ide senaste vinnarna i det nya digitala prenumerationslotteriet JOYNA. Här säljer föreningar lotter och, vilket i sin tur bidrar till att stärka det svenska föreningslivet. För varje månadsprenumeration föreningen säljer, får de behålla 50 kronor, samtidigt som de har chansen att få ytterligare 100 000 kronor om lotten de säljer visar sig vara veckans win-win. Nu har över 1 miljon kronor glatt tio lubbar

Fotbollsverksamhet för ungdomar, det ä r vad Vara SK och Falu Bs har gemensamt. Plus det senaste - de har fått pengar via nya JoYNA

Folkspel, som bland annat tillhandahåller produkterna Bingolotto och Sverigelotten och nu senast JOYNA, är föreningslivets eget spelbolag. 

”Överskottet från alla våra lotter går direkt tillbaka till föreningarna som säljer dem. Sedan starten 1991 har vi genererat över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. JOYNA är ett lotteri där alla vinner tillsammans – lottköparen och den förening eller organisation vinnaren har valt att stödja”, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel.

JOYNA säljs av föreningar och organisationer, men kan även köpas via Folkspels webbshop där man samtidigt kan välja vilken förening man vill stödja genom sitt köp.

Jubel i Falun

Den nionde vinnaren blev Hans Bull från Falun, han vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Falu BS sålde den vinnande lotten och för det belönas med 100 000 kr, som går direkt till föreningen.

”Det är helt fantastiskt roligt! JOYNA är ju ett relativt nytt projekt och att vi skulle bli en av vinnarna så här tidigt är otroligt”, säger Pär Borgersen, styrelsemedlem Falu BS.

Hans Bull från Falun vann 100 000 kronor - och som en win-win, fick Falu BS som sålt lotten till honom, lika mycket.

”Det är jätteroligt att jag vann men att även föreningen belöades, att det blev dubbelvinst, tycker jag är fantastiskt”, säger Hans Bull, som till viss del även är aktiv i föreningen där han tillsammans med styrelsen arbetar på marknadssidan med sponsring.

Falu BS bildades 1935 och idag består föreningen av nästan 600 aktiva spelare, 100 ledare och över 1000 föräldrar. Falu BS har ett stort fokus på föreningens ungdomar och föräldrar och ordförande Jerker Enarsson menar att en föreningens grundfilosofi är uppmuntran till att föräldrar tar roller som ledare och tränare i föreningen.

”Att ha föräldrar som tränar våra lag skapar trygghet och de är viktiga stöttepelare till alla våra barn och ungdomar”, säger Jerker Enarsson.

Inom Falu BS är manangelägna om integrationsarbete och arrangerar bland annat nattfotboll där barn och ungdomar ett antal lördagskvällar om året får komma till föreningen och spela fotboll, umgås och äta pizza – som ett alternativ till att hänga på stan. De senaste gångerna har omkring 100 medlemmar deltagit.

”Vi fokuserar mycket på att bygga en förening där man oavsett nivå, intresse och bakgrund ska kunna vara en del av Falu BS. Extra pengar in i en idrottsförening är alltid välkommet men att med finansiell stöttning framförallt kunna stödja barn och ungdomar som vill fortsätta med fotbollen och vara en del av föreningen är såklart extra roligt”, avslutar Pär Borgersen.

I fredags drogs den tionde vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win och en vinnare från Vara vann 100 000 kronor. Lotten såldes av 7-årige Arvid Karlsson, som spelar fotboll i föreningen Vara SK. För det belönades även Vara SK med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Win win är ju verkligen det enda rätta ordet för det här – det är fantastiskt roligt!”, säger Kristoffer Hjelm, ordförande i Vara SK.

..glädje även i Vara

Varje fredag dras en ny win-win vinnare i det nya digitala JOYNA-lotteriet från föreningslivets eget spelbolag, Folkspel. I fredags drogs den tionde win-win-vinnaren och en lycklig Varabo vann 100 000 kronor.

”7-åriga Arvid är en nära anhörig till mig, som spelar fotboll i föreningen. Det var han som sålde lotten till mig. Vi har sett de tidigare dragningarna av JOYNA, men missade den här, så det var en fantastisk nyhet för oss båda”, säger veckans vinnare.

Vara Sportklubb bildades 1926 och bedriver idag bordtennis och fotboll samt handikappidrott inom fotboll och innebandy. En viktig målsättning för klubben är att bedriva ungdomsverksamhet med ett stort engagemang och Vara SK arbetar aktivt med att vara ett självklart val för ortens ungdomar och en plats där alla känner sig välkomna.

”Vi har fått information om att vi har sålt flest månadsprenumerationer av alla föreningar i JOYNA-lotteriet och det är fint att få ett kvitto på det arbetet vi lägger ner. Som förening finns det alltid hål att fylla och att få 100 000 kronor extra till verksamheten är givetvis jättepositivt”, säger föreningens ordförande Kristoffer Hjelm. 

Överskottet från alla våra lotter går direkt tillbaka till föreningarna som säljer dem. Sedan starten 1991 har vi genererat över 17,5 miljarder kronor till föreningslivet. JOYNA är ett lotteri där alla vinner tillsammans – lottköparen och den förening eller organisation vinnaren har valt att stödja”, betonar Hans Sahlin, vd på Folkspel.

Tidigare win-win vinnare:

IFK Karlskrona

RBU Värmland

Barnarps IF Jönköping

Vapnö IF Halmstad

Rydsgårds IF

Gräsö Norrskedika IF Östhammar

Prostatacancerföreningen Öst

RP IF

Falu BS Fotbollsklubb

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

AIK Fotboll, noterat på NGM, hade intäkter från rörelsen på 65,6 miljoner kronor under det andra kvartalet i år, jämfört med 57 miljoner motsvarande kvartal i fjol.

Och som av en lycklig händelse genomförde AIK ytterligare en mångmljonförsäljning på fredagen då Lamine Fanne såldes till Luton. 

På två affärer har AIK tjänat nästan 100 miljoner.

I slutet av året öppnar Göteborgs Tenniscenter, efter ombyggnad och anpassning av en anläggning som tidigare var Padel Center Delsjön. 

Bakom satsningen står fem göteborgare med ett stort engagemang för svensk tennis. En av dessa är den förre storspelaren Magnus Gustafsson som nu får en permanent bas för sin verksamhet som sedan 2012 är inriktad mot att utbilda och utveckla unga talanger i regionen. 

De blev kollegor och vänner. Sven-Göran Eriksson tränade Degerfors fotbollslag, Curt Einarsson tränade Boltics bandylag i skiftet mellan 70- och 80-tal. De var värmländska kollegor i början på ny karriär.

Vi hade mycket att diskutera eftersom vi hade likadana erfarenheter, minns Curt  och tänker framför allt på åren 1975-91

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Det sker synnerligen lämpligt. Dagen innan invigningen av Paralympics i Paris kan Sveriges Paralympiska Kommitté visa upp ett  nytt vässat sponsorkontrakt medJYSK som huvudsponsor, Ja, i själva verket är det en fortsättning på en enighet från 2006,  sedan växte och i dag gäller  flera parasportförbund runt om i Europa.
Sveriges Paralympiska Kommitté och Parasport Sverige har lyckats förlänga uppgörelsen med JYSK i ytterligare fyra år och 2006 och nu förstärks avtalet när företaget kliver upp som huvudsponsor. 

Piteå HC fick den gångna helgen ett härligt besked. Klubben tog hem veckans premiumvinst, win–win, på 100 000 kronor i senaste dragningen av Folkspels nya JOYNA-lotteri.

– Så välkommet. Vi har många hål att fylla, säger ordförande Kjell-Anders Johansson.

Nu är vi långt från Tipsextra...  Premier Legaue i TV serveras  vid tio supersöndagar med  välknda profiler vid sidlinjen, nämligen Fredrik Ljungberg, Peter Schmeichel och Jaap Stam.

– Det känns väldigt häftigt att ge tittarna en studio på plats i Premier League. Ett nytänkande som vi är väldigt stolta över, säger Viaplays sportchef Erik Westberg.

IFK Norrköping blir starkt kritiserat, Klubben går nu ut med  Information om att det bllir  en större ekonomisk förlust än väntat i det kommande bokslutet. Lägre intäkter och färre spelarförsäljningar än förväntat är skälen. Samtidigt är landslagsspelaren,  Linus Wahlqvis,  mycket kritisk och menar att klubben slarvade bort en övergång när hans förra  radarkamrat, Alexander Fransson ville återvända till klubben, men nobbades av IFK.