Partille Cup har lockat 600 000 unga

Ungdomarna har invaderat Göteborg. Först för att spela handboll, sedan fotboll. Göteborg för Partille World Cup av löses avGothia Cup, det vet ni.. Glädje, gemenskap och spännande matcher präglar stan under några veckor.

Handbollsturneringen omfattar fantastiska 5 0000 matcher för 23 000 ungdomar..

Partille World Cup är en återkommande folkfest som sedan turneringens start 1970 har samlat nästan 600 000 spelare från 97 olika länder.

Årets turnering blir även det en folkfest med 23 000 deltagande spelare från 1 316 olika lag. 

Partille World Cup engagerar hela Göteborg och handbollen märks av i varje hörn av staden. Förutom allt som sker på Heden, med sina 26 spelplaner kan man njuta handboll på Kviberg, Valhalla, Härlanda Park, Överåsvallen och Prioritet Serneke Arena.

Det blir närmare 5 000 matcher som spelas under veckan. Startfältet utgörs av 612 svenska lag och 704 utländska lag från 39 olika nationer, där Danmark är största land efter Sverige med 190 lag.

Det lag som har gjort den längsta resan för att ta sig till turneringen är Club Italiano de BM från Chile, som deltar i B16 kategorin. 

Partille World Cup växer och med det även evenemanget - och engagemanget. Nytt för i år är att hållbarhetssatsningen Celebrate står på tre ben och är uppdelad i tre olika delar. Celebrate the Planet syftar till att steg för steg minska den negativa klimat- och miljöpåverkan för en mer hållbar framtid.

 Genom Celebrate the People ska Partille World Cup vara en plats för möten mellan människor från olika kulturer, länder och åldrar. Genom Celebrate the Game skapar Partille World Cup en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.