Hyundai laddar för fotboll

Hyundai fortsätter sin satsning på världens största publiksport fotboll. Samarbetet med FIFA inleddes redan 1999 och i dag har Hyundai – som är världens sjätte största biltillverkare - ett avtal som officiell sponsor för fotbolls-EM och VM fram till 2014.
Annons

Det som nu ligger närmast är förstås fotbolls-EM i Schweiz och Österrike och under våren börjar Hyundai sin uppladdning. En turné arrangeras runt om i Sverige, med start den 18 april. Där kommer att bjudas på musikunderhållning, bilutställning och en mängd olika tävlingar och aktiviteter med många möjligheter att vinna biljetter till EM-fotbollen
Hyundai utlyser också en slogantävling, där segraren i varje land förutom äran vinner fotbollsbiljetter, resa och hotell till öppningsmatchen i Basel den 7 juni. Dessutom kommer vinnande bidrag att appliceras på landslagsbussarna.
En gigantisk fotboll, som mäter fyra meter i diameter, ska finnas med på turnén på samtliga platser. Tanken är att fotbollssupportrarna ska använda bollen till att skriva lyckönskningar och hälsningar till sina idoler på bollen, och på så sätt hjälpa sitt land fram till seger. Efter avslutad turné skickas jättefotbollen iväg för att kunna rullas in på planen inför respektive lands match.


RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.