Årets företagare blir sponsor

Stig Engström som korats till årets företagare av Dagens Industri och Bonniers, skriver ett tre-årigt samarbetsavtal med Skellefteå AIK.
Annons

Stig Engström äger och driver det prisbelönta verkstadsföretaget engcon, som tillverkar och säljer produkter till grävmaskiner.

Avtalet innebär att det redan upprättade "Letter of intent" mellan engcon - Skellefteå AIK - IFK Strömsund - Hjalmar Strömerskolan får en giltighetstid på tre år.
Med detta ges då bla, IFK Strömsund Hockey möjligheten till träningsutbyten, träningsmatcher, hjälp vid cuparrangemang, mm. 

Skellefteå AIK möter Timrå IK i Strömsund den 27:e augusti i år i samband med sitt  årliga träningsläger i Strömsund.

- Denna satsning är unik på så sätt att den både marknadsför företaget Engcon och Strömsund som kommun. Ishockey är idag Sveriges mest intressanta idrott, steget före friidrott och fotboll, vilket skapar ett stort medialt intresse, säger Stig Engström.

Hur mycket engcon satsar på samarbetet vill inte Stig Engström gå in på, utan nöjer sig med att säga att det är "en större summa"

 

 

RF-ordförande Björn Eriksson får svidande kritik för sitt sätt att leda landets största folkrörelse. I spetsen för attacken står Hockeyförbundets ordförande, Anders Larsson, som tillsammans med tio ytterligare specialförbund lämnat in  en motion till kommande RF-stämma i Uppsala i maj.

I en lång krönika på Hockeyförbundets hemsida svingar Larsson vilt mot RF och dess ordförande.

Göteborg får en ny jätteanläggning för padel. Det är företaget  Time4Padel som i samarbete med fastighetsbolaget Tuvebacken Förvaltnings AB planerar  ennybyggnation i Torslanda/Björlanda.  Parterna siktar på en unik anläggning som ska öppna i november-december.

Inte en dag utan nyheter och spekulationer runt när, var hur  ishockey-VM ska spelas. Till Belarus vill ingen, men det är värre med beslut. Internationella Ishockeyförbundet har beslutsvånda Belarus. Men nu gör en dansk journalist, Klaus Zaugg, ett avslöjande. Denne man ska ha tillgång till exklusiva uppgifter och hävdar med bestämdhet att Danmark, Lettland och Slovakien tar över som arrangör.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IIHF, det internationella hockeyförbundet, trängs allt hårdare mot repen. I ett inlägg på sociala medier skrev på lördagen den tjeckiska biltillverkaren Skoda, som har sponsrat ishockey-VM i 28 år, att företaget väljer att avbryta sitt engagemang – om VM spelas i Belarus som planerat 21maj-6 juni.

- Uppgifter om fixade matcher är vardagsmat för oss.

Den skrämmande bilden ger poliskommissarie Fredrik Gårdare, chef för polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet.

 I kväll, onsdag, är det premiär för en synnerligen annorlunda NHL-säsong med matcher varje dag. – och Viaplay  via streamingtjänsten direktsänder samtliga 868 grundspelsmatcher samt slutspelet.

Den 8 november sänkte Varbergs Astrit Selmani, 23 år, Hammarby med tre mål i 5-2-seger hemma på Påskbergsvallen. På fredagen presenterades han som Hammarbys spelare med ett kontrakt på fyra år, och enligt uppgifter är det Hammarbys största transfer någonsin.