Magnus bakom PR-klipp med Robin

Magnus Gustafsson som själv var framgångsrik tennisspelare valde att fortsätta som säljare i eget företag. Nu kan han vara stolt över sitt PR-klipp med Robin Söderling och italienska Lotto i samband med genombrottet i Paris.

När Robin Söderling gjorde succé i Paris gav det också rejäl fart åt exponeringen av italienska Lotto som nyligen skrev kontrakt med svensken. I takt med framgångarna kom Robin Söderling allt mera i fokus och blev ständigt uppvaktad av fotograferna.

Magnus eget företag

Desto mer log Magnus Gustafsson, mannen bakom avtalet. Den förre stjärnspelaren är i dag 42 år och driver företaget GSL - Gustafssons Sport & Leisure Konfektion AB i Göteborg.

Magnus Gustafsson var själv framgångsrik, framför allt på grus och vann totalt 14 singeltitlar, bland annat Swedish Open i Båstad fyra gånger och det är fortfarande rekord. 1998 ingick han i det vinnande Davis Cup-laget i finalen mot Italien. Han rankades som bäst som fyra i världen och i Grand Slam-sammanhang nådde han en kvartsfinal i Australian Open 1994.

Han tjänade 4.545.489 dollar under sin karriär och valde att fortsätta att jobba som säljare inom sporten där han investerade en del av sina pengar i ett eget företag. I dag representerar han det   det italienska märke, Lotto, där tacksamheten säkert är stor i dag.

Dubbla avtal med italienskt sportmärke

Först såg han till att Robin Söderling bar märket Lotto och nu ligger Magnus  Gustafsson också bakom Lottos tre-årsavtal med Svenska Tennisförbundet. I rollen som officiell klädleverantör ska företaget förse samtliga tennislandslag, inklusive Davis Cup- och Fed Cup- lagen, med kläder vid alla landskamper.

- Lotto har varit ett av de företag som har varit mest synlig på ATP- och WTA- touren. Tack vare deras innovativa produkter och snygga design lägger man alltid märke till märket, säger Magnus Gustafsson.

Lotto är ett ledande italienskt sportmärke inom skor, kläder, accessoarer och lägger stor fokus på kvalitet, teknologi med en italiensk touch.

- Förutom att Lotto erbjuder snygga klassiska tenniskläder känns det kul att samarbeta med "Gusten" som är en uppskattad tennisprofil, säger Martin Nilsson, sponsoransvarig på Svenska Tennisförbundet.

Lotto i Italien ser satsningen som viktig för för att lansera varumärket i Sverige. Företaget har redan idag avtal med flera andra tennisförbund, som det holländska, serbiska och rumänska. Flera fotbollslag i Europa bär också Lotto. Företaget startades 1973 och distribuerar utrustning till över 80 länder.

Svenska Ishockeyförbundet kör över både RF och RIN och avslår Bodens dispensansökan om att få lämna ligaorganisationen Hockeyettan och ha rätt att teckna egna avtal gällande ljud och bildöverföring.

-RIN har inte behörighet att ta beslut om ändringar eller ogiltigförklaring av förbundets tävlingsbestämmelser skriver förbundet i ett skriftligt uttalande.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

Är det inte Qatar så är det covid19 som stoppar eller försvårar internationellt umgänge inom idrotten.  

Nu har i allla fall Svenska Fotbollförbundet agerat.  I ett brev betonar förbundet sitt missnöje med Qatars behandling av två norska journalister som greps i Qatar ochfrihetsberövades i över trettio timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Johannes Hösflot Kläbo var storfavorit till segern i sprinterfinalen vid Världscup-premiären i finska Ruka. Men mycket sensationellt vann den nya ryskstjärnan, Alexander Terentev, som utklassade fältet, inklusive Kläbo med just norrmannens egen segerstil attspringandes på skidorna knäcka och genera övriga åkare.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Uppladdningen pågår. Lördag morgon startar TV-kriget. Vinterstudion mot Viaplay Vinter. Det blir ett fullmatat veckoslut för båda kanalerna sänder i timslånga block från helgens vinteridrotter.

Det är etablerade och uppskattade Vinterstudion i SVT mot utmanaren och uppstickaren Nent Group och Viaplay Vinter i sexan som ny dedikerad vintersport-kanal.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.