Från 60 000 till 300 000 kr i månaden

Inför erbjudandet om en årslön om 3,5 miljoner kronor hade Mikael Stahre egentligen inget val. Hur mycket han är gillar AIK så var förslaget från grekiska Panionos oemotståndligt. Chansen att bli tränare utomlands och sexdubbla sin lön, det var ju vad han hade drömt om.

Grekiska Panionios hårdsatsar och anser att Mikael Stahre är rätt man att leda laget.

Det är FotbollDirekt.se som avslöjar drömlönen. Ett treårigt avtal värt cirka 10,5 miljoner kronor ger Mikael Stahre mer än tillräckliga skäl att lämna AIK. Från 60 000 kr i månaden till 300 000 kronor i månaden, skillnad det.

Stahre själv ligger lågt

- Jag kommenterar inte Mikaels kontrakt, säger Mikael Stahres agent Per Jonsson till FotbollDirekt.se.

- Men det är klart att det är en jättechans Micke har fått och att det är enbart därför han väljer att lämna AIK.

Mikael Stahre själv föredrog en låg profil under måndagen.Hans agent fick sköta kommenterarna.

Men man kan förstå Stahre dilemma - det AIK han i fjol förde till ett allsvenskt guld är det AIK som i år har sådana problem. Då sticker han lagom.

- Jag måste säga att stöttningen i från AIK har varit total och han har verkligen inte varit i farozonen för att få sparken. Men när en sådan här chans kommer så är det nästan omöjligt att säga nej. Hur många svenska tränare får sådana här chanser?

Han är noga kartlagd

Den 34-årige fotbollsälskaren är noga kartlagda av grekerna som har varit på plats vid flera matcher för att se Stahre och studera hur han jobbar som tränare.

- De scoutade honom under hela fjolåret. Han är så långt i från ett DVD-köp man kan komma, fortsätter Per Jonsson. De har sett honom på plats vid mängder av tillfällen - ja, Panionios ville verkligen ha Micke.

Panionos slutade på åttonde plats i fjol, men har nu större ambitioner.

- Hur mycket Micke än känner för AIK så gick det här inte att motstå. Inte med hans enorma drivkraft efter att få komma ut i Europa och träna och så seriöst som Panionios har agerat, säger Per Jonsson och påpekar angående tidpunkten för ett klubbyte:

- Men det är ju alltid fel tajming. Och hur kan någon klandra honom från att ta en chans som är så få svenska tränare förunnat. Och vill AIK ha honom i framtiden så kan han aldrig tänka sig att träna en annan svensk klubb.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

Vimmerby, cirka 15 000 invånare, är inte längre bara Astrid Lindgrens värld,  kändisar som Pippi Långstrump och Madicken har nu konkurrens av tätortens hockeylag som sensationellt klivit in i Hockeyallsvenskan, HA, efter seger i Hockeyettans kvalserie.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.