Anders Borg deltar i O-Ringen

Efter flera dagar med mycket möten och prat under Almedalsveckan i Visby blir finansminsister Anders Borg orienterare. Han har bestämt sig för att delta på första etappen av O-ringen. Men så har han också ett förflutet som orienterare.

Med drygt två veckor kvar till invigningen av årets höjdpunkt O-Ringen 2010 med centralort i Örebro har antalet anmälda passerat 11 000 deltagare.

Men arrangörerna vet att ytterligare ett antal tusen kommer att efteranmäla sig eller anmäla sig direkt på plats. Till den senare kategorin hör finansminister Anders Borg. Efter en vecka innanför Visbys ringmur och mycket stillasittande ska han bege sig ut i skogen och leta efter skärmar i Kilsbergen.

Anders Borg har ett tidigare förflutet som orienterare i Norrköpingsklubben GoIF Tjalve, även om det sträcker sig ett antal år tillbaka i tiden. Vissa nymodigheter som kartskalan har kommit till sedan dess.

Anders ska förutom att springa även delta på en presskonferens. Kanske är det läge att diskutera olika vägval såväl i skogen som inför det stundande valet. I mässtältet medverkar för övrigt flera politiska partier.

O-Ringen 2010 invigs den 24 juli i Örebro.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Djurgårds-spelaren Peter Hollands besinningslösa attack på Luleå-backen Fredrik Styrman i torsdagens SHL omgång fortsätter att väcka heta känslor i hockey-Sverige. 

-Hade händelsen ägt rum på allmän plats hade åklagare kunnat väcka åtal för grov misshandel, säger Mikael Johansson som var på matchen med sin dotter.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.