Magnus Norman satsar på ny karriär

Magnus Norman slutar som Robin Söderlings tränare för att satsa på sin egen nya karriär. Han ska leda satsningen på en svensk tennisakademi och startar ett nytt bolag tillsammans Mikael Tillström, Nicklas Kulti och Thomas Enqvist är partners.

Efter två år går Robin Söderling och tränaren Magnus Norman åt skilda håll. ”Vi skiljs som vänner”, betonar Söderling sedan nyheten hade spräckts på onsdagen.

Dubbel affärsidé

Samtidigt tillkännages hur de fyra tennispolarna bildar bolaget Good to Great. Affärsidén är dubbel. Magnus Norman blir ansvarig för etableringen av det som beskrivs som norra Europas ledande tenniscenter för utveckling av tennisspelare.

Good to Great ska också verka inom sponsring och konceptualisering för företag, med Mikael Tillström och Nicklas Kulti som ansvariga medan Thomas Enqvist har att tänka på rollen som förbundskapten. Men han är också utpekad som Robin Söderlings nye tränare.

Intill Globen är det tänkt att tennisakademin ska uppstå.

Ska också hjälpa klubbar

- Det skall bli spännande att vara med och bygga upp ett helt nytt och unikt koncept ihop med mina före detta tenniskompisar, säger Magnus Norman.

- Detta har aldrig gjorts inom tennis tidigare och vi har bestämt oss för att kavla upp ärmarna för att få tillbaka svensk tennis till den absoluta världstoppen.

Good to Great vill också hjälpa klubbar, förbund och privatpersoner med sin tennissatsning utifrån en mobil akademi.

Det här innebär att Magnus Norman inte kan färdas världen över tillsammans med Robin Söderling.

Två år av samarbete har inneburit att Söderling har avancerat från 35:a till femma på rankingen.

Själv var Magnus Norman som bäst rankad som världstvåa.

Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.