Första kvinnan som leder STCC

STCC får för första gången en kvinna som styrelseordförande i Marika Skärvik. Det sker sedan Karl Eklöf, arvtagare till Stadium, hoppar av.
Karl Eklöf vill nu lägga all energi på Stadium och lämnar styrelsejobbet i STCC.

 

Marika Skärvik har utsetts till ny styrelseordförande för racingorganisationen STCC, Scandinavian Touring Car Corporation AB. Marika Skärvik har varit ledamot av STCC:s styrelse sedan 2009.

Ny generation inom motorsporten

-  Jag ser fram emot att få vara med och utveckla STCC in i framtiden, säger Marika Skärvik. 

- Vi ser en ny generation aktiva som är på väg att etablera sig på elitnivå och vi ska också se till att attrahera en ny och yngre publik för att lyfta motorsporten.

- Marika har gedigen erfarenhet och intresse av motorsport, säger Rickard Pålsson, delägare i STCC tillsammans med bröderna Daniel och Filip Sporre.

Marika Skärvik har en bakgrund IT-sektorn på Microsoft och Tieto och jobbat mycket med utveckling och tillväxt av företag. Hon jobbar också med matchmaking efter att ha grund sitt egna bolag, Mentorius AB.

Eklöf leder Tysklandssatsning

Förre styrelseordföranden Karl Eklöf, son till Ulf som är grundare till kedjan, lämnar sitt uppdrag i STCC för att med full kraft ägna sig åt sportkedjan Stadiums etablering i Tyskland.

I mars 2012 deklararerades att Karl Eklöf, vice VD, delägare och medlem av ägarfamiljen till Stadium, gick in som delägare i STCC AB vid sidan av Rickard Pålsson som också är Karl Eklöfs svåger. Då hade Eklöf vid sidan av sina övriga uppdrag inom Stadium-gruppen suttit i styrelsen för STCC AB sedan 2008.

Nu säljer han sin andel och de nya ägarförhållandena innebär  att Daniel Sporre intar en plats i styrelsen som nu består av Marika Skärvik, styrelseordförande och ledamöterna Rickard Pålsson, Daniel Sporre samt vd:n Bob Huzell.

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm.  

”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Göteborgvarvets succé är total. Detär smått ofattbara pengar som sätts i rörelse när löparna springer i Göteborg och gynnar hela regionen. Den turistekonomiska omsättningen ökade med 215 miljoner kronor, totala skatteeffekten är över 100 miljoner kronor och folkhälsoeffekterna värderas till 460 miljoner kronor. Det visar Upplevelseinstitutets utvärdering av Varvetveckan 2023.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.