Första kvinnan som leder STCC

STCC får för första gången en kvinna som styrelseordförande i Marika Skärvik. Det sker sedan Karl Eklöf, arvtagare till Stadium, hoppar av.
Karl Eklöf vill nu lägga all energi på Stadium och lämnar styrelsejobbet i STCC.

 

Marika Skärvik har utsetts till ny styrelseordförande för racingorganisationen STCC, Scandinavian Touring Car Corporation AB. Marika Skärvik har varit ledamot av STCC:s styrelse sedan 2009.

Ny generation inom motorsporten

-  Jag ser fram emot att få vara med och utveckla STCC in i framtiden, säger Marika Skärvik. 

- Vi ser en ny generation aktiva som är på väg att etablera sig på elitnivå och vi ska också se till att attrahera en ny och yngre publik för att lyfta motorsporten.

- Marika har gedigen erfarenhet och intresse av motorsport, säger Rickard Pålsson, delägare i STCC tillsammans med bröderna Daniel och Filip Sporre.

Marika Skärvik har en bakgrund IT-sektorn på Microsoft och Tieto och jobbat mycket med utveckling och tillväxt av företag. Hon jobbar också med matchmaking efter att ha grund sitt egna bolag, Mentorius AB.

Eklöf leder Tysklandssatsning

Förre styrelseordföranden Karl Eklöf, son till Ulf som är grundare till kedjan, lämnar sitt uppdrag i STCC för att med full kraft ägna sig åt sportkedjan Stadiums etablering i Tyskland.

I mars 2012 deklararerades att Karl Eklöf, vice VD, delägare och medlem av ägarfamiljen till Stadium, gick in som delägare i STCC AB vid sidan av Rickard Pålsson som också är Karl Eklöfs svåger. Då hade Eklöf vid sidan av sina övriga uppdrag inom Stadium-gruppen suttit i styrelsen för STCC AB sedan 2008.

Nu säljer han sin andel och de nya ägarförhållandena innebär  att Daniel Sporre intar en plats i styrelsen som nu består av Marika Skärvik, styrelseordförande och ledamöterna Rickard Pålsson, Daniel Sporre samt vd:n Bob Huzell.

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm.  

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

35 000 löpare anmälde sig till Göteboegsvarvet och betalade anmälningsavgift Men Corona-epidemin  stoppade loppet - utan att pengarna återbetalades. Det förfarandet ska nu synas av synas konsumentverket via ett så kallattillsynsärende.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elon, ledande inom fackhandeln för elprodukter, tar ett stort steg in på sponsormarknaden via ett omfattande avtal som huvudpartner till HockeyAllsvenskan. Via 320 butiker i Sverige ska nu varumärket och samarbetet förstärkas. 

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Fredrik Ljungberg är en av Sveriges mest dekorerade fotbollsspelare. Nu tar han plats i Viaplays Premier League-studio. I det nya uppdraget ingår förutom Premier League även att jobba vid  landslagets matcher, som  Nations League samt kvalen till EM 2024 och VM 2026.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.