Tommy Boustedt ny generalsekreterare

Tommy Boustedt tar steget upp och går från att vara utvecklings- och landslagschef till att bli ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet från och med måndagen den 15 september 2014.
Här trivs Tommy Boustedt allra bäst, i båset i full coachning av ett lag. men nu byter han från träningsoverall till kostym och blir ny generalsekreterare, Foto: Janerik Henriksson, TT

 

Sedan Mikael Peterson slutade för ett år sedan har tjänsten stått tom, men tar alltså Tommy Boustedt över.

- Jag är glad, stolt och hedrad att ha fått förtroendet att leda Svenska Ishockeyförbundet, säger Tommy Boustedt.

Älskar ishockey

Han har alltid älskar ishockey och ägnat sig åt ledaruppgifter hela livet. Det började 1979 i Hammarbys juniorlag, då som 20-åring. Efter ett antal år i Hammarby och något inhopp i Nacka gick han till Djurgården, Vita Hästen, Linköping och Västra Frölunda.

De senaste åren har han varit general manager med olika uppdrag i förbundet där han också har hyllats för sitt engagemang inom ungdomshockeyn och talangutveckling.

- Först var tveksam, jag har ju redan Sveriges bästa hockeyjobb. Men jag får bättre möjligheter att påverka, säger han.

Under senare år har han engagerat sig i Bajen Fans Hockey (som bildades efter Hammarbys konkurs) och han har också hoppat in som biträdande förbundskapten.

"Har redan bästa jobbet"

- Eftersom jag brinner för ishockeyn i största allmänhet och svensk ishockey i synnerhet kommer jag att göra allt som står i min makt för att detta ska bli bra. Jag förstår allvaret i uppdraget och ska kämpa för svensk ishockeys bästa, säger Tommy Boustedt.

Han har också jobbat som expertkommentator hos Viasat.

- Vi är från styrelsens sida glada att Tommy Boustedt antar denna utmaning som generalsekreterarrollen innebär.  Han har uppvisat mycket goda resultat i sitt tidigare arbete som utvecklings- och landslagschef och vi ser därför med förväntan fram mot ett fortsatt gott samarbete, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Henrik Haraldsson blir ny utvecklingschef med ansvar för de yngre landslagen. Tjänsten som landslagschef får ett annat utseende i framtiden.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.