Tommy Boustedt ny generalsekreterare

Tommy Boustedt tar steget upp och går från att vara utvecklings- och landslagschef till att bli ny generalsekreterare för Svenska Ishockeyförbundet från och med måndagen den 15 september 2014.
Här trivs Tommy Boustedt allra bäst, i båset i full coachning av ett lag. men nu byter han från träningsoverall till kostym och blir ny generalsekreterare, Foto: Janerik Henriksson, TT

 

Sedan Mikael Peterson slutade för ett år sedan har tjänsten stått tom, men tar alltså Tommy Boustedt över.

- Jag är glad, stolt och hedrad att ha fått förtroendet att leda Svenska Ishockeyförbundet, säger Tommy Boustedt.

Älskar ishockey

Han har alltid älskar ishockey och ägnat sig åt ledaruppgifter hela livet. Det började 1979 i Hammarbys juniorlag, då som 20-åring. Efter ett antal år i Hammarby och något inhopp i Nacka gick han till Djurgården, Vita Hästen, Linköping och Västra Frölunda.

De senaste åren har han varit general manager med olika uppdrag i förbundet där han också har hyllats för sitt engagemang inom ungdomshockeyn och talangutveckling.

- Först var tveksam, jag har ju redan Sveriges bästa hockeyjobb. Men jag får bättre möjligheter att påverka, säger han.

Under senare år har han engagerat sig i Bajen Fans Hockey (som bildades efter Hammarbys konkurs) och han har också hoppat in som biträdande förbundskapten.

"Har redan bästa jobbet"

- Eftersom jag brinner för ishockeyn i största allmänhet och svensk ishockey i synnerhet kommer jag att göra allt som står i min makt för att detta ska bli bra. Jag förstår allvaret i uppdraget och ska kämpa för svensk ishockeys bästa, säger Tommy Boustedt.

Han har också jobbat som expertkommentator hos Viasat.

- Vi är från styrelsens sida glada att Tommy Boustedt antar denna utmaning som generalsekreterarrollen innebär.  Han har uppvisat mycket goda resultat i sitt tidigare arbete som utvecklings- och landslagschef och vi ser därför med förväntan fram mot ett fortsatt gott samarbete, säger Christer Englund, Svenska Ishockeyförbundets ordförande.

Henrik Haraldsson blir ny utvecklingschef med ansvar för de yngre landslagen. Tjänsten som landslagschef får ett annat utseende i framtiden.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.