Inte rikast, men mest omskriven

En av de rika bland många rika. Men listan över Sverige miljardärer innehåller ingen annan som det det skrivs lika mycket om. Zlatan Ibrahimovics slår dem allihopa som rubriknamn.
Zlatan unnar sig en hel del, förnämliga våningar och hus, exklusiva flygresor och en flotta av fordon. Men varför inte? Foto: TT

 

Dagens Zlatan. Det är inte en fråga om det ska finnas något att läsa, utan vad.

Så är det. Det är få dagar med tidningssidor eller sajter utan något om vad Zlatan har gjort, ska göra eller borde ha gjort.

Alltid något

Han gör det ena med det andra.

Han spelar fotboll, han beter (!) sig, han gör reklamjobb,  han köper ett hus eller lägenhet någonstans, han går utanför ytterdörren, det räcker.

Och ni läser. De visar alla undersökningar, Zlatan lockar till läsning. Om han så bara haltar lite…

Nu har Veckans Affärer kartlagt landets rika eller rättare sagt, landets rikaste.

Det finns 147 miljardärer. Bara i år har det tillkommit 17 personer.

Här är han en nykomling

Zlatan Ibrahimovic hör till gruppens nykomlingar. Och nu tycks han anstränga sig för att dra in ännu mer pengar. På ålderns höst tar han kanske varje chans, men oavsett, han är flitig. Håller han på så här under 2015 lär han avancera på miljardlistan.

Eller som Veckans affärers konstaterar i en kommentar till var och en, men just i Zlatans fall:

"Att vara störst i fotbollsvärlden betyder även feta lönekuvert. I år tjänar stjärnan 140 miljoner på att spela fotboll, och miljoner därtill på att köra Volvo. Han gillar dock att spendera och hade kunnat gå in flera platser högre på denna lista om det inte vore för diverse resor med privatjet och en hel drös bilar." 

Få nära idrotten

Han är ensam idrottaren. Noterbart, att det är över huvud taget är få med någon som helst anknytning till idrott. Men de har väl haft jämnt göra ändå.

Zlatan bedöms vara god för 1 miljard.

Vilka tampas han då med?

I första hand Ingvar Kamprad, förstås, med sina fantastiska 550 miljarder.   

Här är topplistan 

1. Ingvar Kamprad, 550 miljarder, 88 år, Älmhult, IKEA

2. Stefan Persson, 215 mdr, 67 år, Danderyd, Hennes & Mauritz

3. Hans Rausing, 89 mdr, 88 år, Sussex, Tetra Laval

4. Antonia Ax:son Johnson, 59 mdr, 71 år, Upplands Väsby, Axel Johnson

5. Ane Uggla, 58 mdr, 66 år, Stockholm - AP Möller Maersk

6. Melker Schörling, 39 mdr, 67 år, Stockholm, Securitas

7. Frederik Paulsen, 35 mdr, 64 år, Lausanne, Ferring

8. Jörn Rausing, 30 dr, 53 år, London, Tetra Laval

8. Finn Rausing, 30 mdr, 58 år, Stockholm, Tetra Laval

8. Kirsten Rausing, 30 mdr, 61 år, Suffolk, Tetra Laval

142. Zlatan Ibrahimovic, 1 mdr, 33 år, Paris, Fotboll 

Läs mer

798 miljoner kronor i fredags, Och mer pengar i dag,

Riksidrottsstyrelsen har beslutat att fördela 377 miljoner kronor i kompensationsstöd till 2046 idrottsföreningar för perioden 1 maj till 28 september 2021.

Göteborgs Friidrottsförbund har tillsammans med Gymnastikförbundet Väst fått ett positivt förhandsbesked från Byggnadsnämnden inom Göteborg stad för att återuppbygga den nedbrunna Slottskogshallen.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

TV-bolagen ägnar sig åt en ständig jakt. På rättigheter, på rätt personal, och givetvis på tittare. Nu går Sportbladet ut med uppgifter om att  Discovery har kris inför vinter-OS. Skälet är att kanalen ännu inte lyckats att rekrytera tillräckligt många expertkommentatorer.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.