Jesper Jansson får ett toppjobb

Jesper Jansson lämnade jobbet som sportchef i Helsingborg, men kan bo kvar i stan. Hans jobb är på pendelavstånd. Ett toppjobb!
Nyheten presenterad på FC Köpenhamns hemsida, "Jesper Jansson ny chefsscout".

 

I helgen presenterades nämligen Jesper Jansson som ny chefsscout i FC Köpenhamn.

- FCK är för mig som Skandinaviens Real Madrid, säger han till klubbens hemsida 

Sju år i HIF

Sju år i HIF fick ett slut med vissa frågetecken. I Olof Lundhs podcast sa Jesper Jansson:

- Jag hade varit där så pass länge, och det var dags att pröva någonting nytt. Mitt besked kom inte i affekt, utan jag var förberedd på konsekvenserna och hade tänkt igenom det noga. Personligen tycker jag att det blev för mycket mellanmjölk på slutet. Vi vågade varken gasa eller bromsa.

Sedan dess har det varit tyst runt den förre sportchefen och dessförinnan mittfältsstjärnan. Men han behövde inte gå arbetslös så länge.

Populärt hos danskarna

Nu avslöjas att 44-åringen har fått ett toppjobb. FC Köpenhamn har rekryterat honom som chefscout.

- FC Köpenhamn är för mig som Skandinaviens Real Madrid och det är stort för mig att komma och arbeta för klubben, säger Jansson till klubbens hemsida.

Och det är klart, med sådana uttalanden ligger man bra till hos en ny arbetsgivare.

- Det är en uppgift som jag är mycket ödmjuk inför. Jag vill använda den första tiden till att lära känna klubben från insidan. Sedan ska jag göra mitt bästa för att få upp klubben på högsta nivån och får vara med i Champions League.

"Jesper är ett scoop"

Hos FCK är man övertygad om man har gjort ett klipp.

- Vi ser Jesper som ett scoop för FC Köpenhamn. Han är erfaren och mycket kompetent vilket han visade under sin tid i Helsingborg, säger klubbens manager Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

Jesper Jansson blev sportchef i HIF 2008 och har bl a fått uppleva ett SM-guld 2011. Själv var han också framgångsrik som spelare, först i Öster, sedan AIK, Djurgården, Stabaek, Genk och framför allt i HIF.

FC Köpenhamn har under det senaste året intensifierat scoutingarbetet och rekryteringen av Jesper Jansson är ytterligare ett steg i jakten på talanger.

Nu finns förhoppningar om att skandalen med visselblåsarnas aktion och förstörelse bland friidrottsentusiasterna i Eskilstuna-föreningen Ärla IF har blåst över.

- Ja, det vill jag tro, Vi pratar med alla parter och har nått en överenskommelse, säger Stefan Axberg vid Eskilstuna Fritid.

Täby GK planerar en rejäl renovering. Ambitionen är att bygga om bana, träningsområde  och klubbhus Det är en investering på cirka 35 miljoner kronor där aktieägarna, tillika medlemmar, tillsammans behöver bidra med tio miljoner.  I november ska de få säga sitt om satsningen ska bli verklighet, eller inte. 

Speedwaymästarna Smederna firade sitt sjätte SM-guld med 2 000 jublande fans på Fristadstorget i Eskilstuna på onsdagen. 1973,1977,2017, 2018, 2019, 2022, utgör klubbens praktfulla mästarrad.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Då blev det reaktion i  Qatar. Arrangören av fotbolls-VM i Qatar menar att det danska fotbollsförbundet måste agera sedan dess tröjsponsor Hummel skapat VM-tröjor med ett Qatar-kritiskt budskap.

Krönika: Sportjournalisten Thomas Malmquists avslöjande artiklar om matchfixning i svensk idrott var banbrytande. TV-serien, ”Spelskandalen”, första delen den 12 september, tar avstamp i det tidiga 1990-talets Sverige då idrottsrörelsen stod utan svar och åtgärder inför Malmquists artiklar.

 I dag, 32 år senare, är matchfixning ett allvarligt samhällsproblem. I sin årssammanfattning för 2021redovisar NOA, Nationella Operativa Avdelningen inom polisen, följande:

Aldrig tidigare har det visats så mycket ishockey i mobiler, surfplattor, datorer, streamingtjänster  och smart TV-apparater som den här säsongen. En kommersiell satsning som totalt uppgår till flera miljarder kronor visar  Idrottens Affärers unika granskning..

Nuvarande TV-avtal,  som tecknats mellan SHL-organisationen och C More, moderbolag är Teila, garanterar de 14 ligalagen årligen cirka 45 miljoner kronor per lag. Parterna har redan enats om nytt sexårigt avtal, 2024-2030. SHL-lagens intäktsdel kommer över tid att öka från 45 miljoner till 65 miljoner.

2013 noterade satte Crystal Palace ett rekord som många trodde skulle gälla i många år. 17 spelare värvades. Men nu ärt det överträffat. Nottingham Forest har köpt in 21 spelare för 1,7 miljarder kronor! Samtidigt lämnade 17 spelare klubben.

Nykomlingen i Premier Legue har för avsikt att prestera i Premier League, det är helt uppenbart.