Jesper Jansson får ett toppjobb

Jesper Jansson lämnade jobbet som sportchef i Helsingborg, men kan bo kvar i stan. Hans jobb är på pendelavstånd. Ett toppjobb!
Nyheten presenterad på FC Köpenhamns hemsida, "Jesper Jansson ny chefsscout".

 

I helgen presenterades nämligen Jesper Jansson som ny chefsscout i FC Köpenhamn.

- FCK är för mig som Skandinaviens Real Madrid, säger han till klubbens hemsida 

Sju år i HIF

Sju år i HIF fick ett slut med vissa frågetecken. I Olof Lundhs podcast sa Jesper Jansson:

- Jag hade varit där så pass länge, och det var dags att pröva någonting nytt. Mitt besked kom inte i affekt, utan jag var förberedd på konsekvenserna och hade tänkt igenom det noga. Personligen tycker jag att det blev för mycket mellanmjölk på slutet. Vi vågade varken gasa eller bromsa.

Sedan dess har det varit tyst runt den förre sportchefen och dessförinnan mittfältsstjärnan. Men han behövde inte gå arbetslös så länge.

Populärt hos danskarna

Nu avslöjas att 44-åringen har fått ett toppjobb. FC Köpenhamn har rekryterat honom som chefscout.

- FC Köpenhamn är för mig som Skandinaviens Real Madrid och det är stort för mig att komma och arbeta för klubben, säger Jansson till klubbens hemsida.

Och det är klart, med sådana uttalanden ligger man bra till hos en ny arbetsgivare.

- Det är en uppgift som jag är mycket ödmjuk inför. Jag vill använda den första tiden till att lära känna klubben från insidan. Sedan ska jag göra mitt bästa för att få upp klubben på högsta nivån och får vara med i Champions League.

"Jesper är ett scoop"

Hos FCK är man övertygad om man har gjort ett klipp.

- Vi ser Jesper som ett scoop för FC Köpenhamn. Han är erfaren och mycket kompetent vilket han visade under sin tid i Helsingborg, säger klubbens manager Ståle Solbakken till FCK:s hemsida.

Jesper Jansson blev sportchef i HIF 2008 och har bl a fått uppleva ett SM-guld 2011. Själv var han också framgångsrik som spelare, först i Öster, sedan AIK, Djurgården, Stabaek, Genk och framför allt i HIF.

FC Köpenhamn har under det senaste året intensifierat scoutingarbetet och rekryteringen av Jesper Jansson är ytterligare ett steg i jakten på talanger.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.