Från 5 km till 9 mil skidåkning

Det där löftet... Inte för att han har ångrat det, åtminstone inte öppet. Men han som knappt hade stått på ett par skidor. Nu ska Måns Zelmerlöw åka Vasaloppet. 9 mil, alltså.
Måns Zelmerlöw gör debut i Vasaloppet och matchas av bröderna Daniel och Rikard Tynell som såg chansen till extra marknadsföring.

 

På söndag ska Måns Zelmerlöw han för första gången stå på startlinjen och försöka åka de nio historiska milen mellan Sälen och Mora.

- Det blir en utmaning, minst sagt, säger han i dag med ett snett leende, säger Måns. 

"Lite märkligt..."

- Alltså, nog är jag lite märklig. Jag som hade åkt inte mer än fem kilometer på skidor. Snacka om att vara nybörjare...

- Men Jag är ödmjuk inför söndagen, riktigt ödmjuk, men samtidigt sjukt laddad.

Idén uppstod när Måns i samband med en intervju inför Melodifestivalen förra året fick frågan om vad han skulle göra om han vann hela tävlingen. 

- Då slängde jag ur mig det där med att utmana sig själv och genomföra En Svensk Klassiker...

Ja, ni vet hur det gick i i våras. 

Bara början

Första provet är alltså Vasaloppet. Sen har han bara resten kvar av En Svensk Klassiker.

- Från början hade jag som mål att endast klara reptiden på varje kontroll men efter all träning har jag ambitionen att åka snabbare än så, säger Måns som under de sista veckorna har slipat formen på Lugnet i Falun. 

Där har han genomfört både fystester och teknikträning med Rikard Tynell som själv kommer att stå på startlinjen i söndagens Vasalopp, tillsammans med teamkollegan Jerry Ahlin och den f.d. NHL spelaren Calle Johansson. 

Även Måns kommer att representera Team Tynells färger. Det var alltså det stall som såg chansen till extra marknadsföring med hjälp av en artist.

- Det blir spännande att hjälpa Måns över de nio milen. Känns också kul att han vill representera teamet, säger Daniel Tynell.

Förslag om satsningar på bland annat generellt ökat stöd till idrotten och avgiftsfri idrottsskola fanns med när oppositionspartierna i riksdagen presenterade sina respektive skuggbudgetar. Riksidrottsförbundet summerar förslagen som handlar om idrott.

2022 var ca 62 000 personer anmälda till Göteborgsvarvets olika lopp. Arrangemanget är en stor folkfest men påvisar också värden i en förbättrad folkhälsa och turistekonomiska intäkter för Göteborg.

Överskottet av loppen återinvesteras i Göteborgs föreningsliv. Efter 2022 års genomförande betalas inte mindre än  5,6 miljoner kronor ut till dryga 50 föreningar som bidrar med funktionärer och gör loppen möjliga.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Volvo Trucks, Wist Last & Buss, Volvia, Volvo Finans Bank, SKAB, Elon och Swegon tog beslutet att samarbeta och därför rullade en toppmodern vallatrailer fram till skidskyttelandslaget lagom till säsongspremiären.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Viaplay Group och Internationella handbollsförbundet (IHF) har kommit överens om ett nytt rekordstort avtal. Kontraktet gäller Viaplays marknader i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Polen, Nederländerna, de baltiska länderna samt Storbritannien och sdträcker sig till och med 2031. Handbollsfans kan streama mer än 40 IHF-evenemang live och exklusivt på Viaplay, inklusive alla kommande VM-turneringar för damer och herrar. 

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.