"Jag kanske tar ett vanligt jobb i stället"

Efter sju säsonger som assisterande tränare i Malmö Redhawks bryter Jesper Mattsson, 41 år, gällande kontrakt. Enligt sportchefen Patrik Sylvegård är beslutet ömsesidigt och sker i samförstånd. Jesper har en gedigen karriär bakom sig, som spelare i Färjestad och Malmö, samt som tränare i Redhawks.

-Jag hade gärna sett honom kvar i klubben, vi har diskuterat andra funktioner men kommit fram till att det här är det bästa för honom och för oss. Det finns absolut inga hard feelings. Ingen kan tvivla på hans Malmö-hjärta, poängterar Sylvegård.

Jesper Mattsson säger till Sportbladet att han kanske lämnar ishockeyn helt och tar ett ”vanligt” jobb. Han var sjukskriven stora delar av förra säsongen, och poängterar, precis som Sylvegård att beslutet tagits i stor enighet. Han önskar också Redhawks all lycka i framtiden.

Sedan tidigare finns i organisationen Per Styf, 42 år, hockeyskolad i Timrå och till Redhawks sedan han i november 2020 skiljts från rollen som huvudtränare i MoDo. Styf, var under den aktiva karriären en solid defensiv back och hans roll, bredvid huvudtränaren Joakim Fagervall blir att organisera lagets spel i egen zon.

Redhawks ser spännande ut inför SHL-starten den 11 september. ”Hemvändaren” Carl Söderberg höjer hockeytempen rejält, och Sylvegårds lagbygge rymmer också hockeyallsvenskans bästa målvakt förra säsongen, Daniel Marmenlind,   tidigare  i Västervik, Kalle Östman före detta Djurgården, egna sonen Marcis, återhämtad från Växjö, samt kanadensaren Lance Bouma  från en stark avslutning av förra säsongen i IK Oskarshamn.

Enligt ordföranden Mats Larsson är  ekonomin i ordning: Laget har tidigare haft dispens från licensnämndens krav på eget kapital. En regel som har slopats på grund av pandemin. Nu gäller att SHL-lagen kan visa upp  eget kapital baserat på en procentsats som stiger årligen.

I truppen finns också tre danska spelare. Apropå Danmark, hela åtta tjejer från Redhawks damlag, representerar Danmark i damernas A-VM som inleds i Calgary till helgen. Mästerskapet har flyttats fram i omgångar på grund av pandemin. Damkronorna är inte kvalificerade, efter att ha fallit ur A-gruppen i senaste mästerskapet.

I säsongens premiärmatch avfärdades  SHL-nykomlingen Timrå med 5-0.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Damlandslagen i fotboll ligger långt efter herrarna, men ska nu  i alla fall fådubbelt så mycket som vid senaste EM-slutspelet 2017. Men nu framkommer att Uefa dubblar prispengarna till nästa års EM-slutspel på damsidan.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Efter tre års väntan är Ryder Cup äntligen tillbaka.

Europa möter USA i en av idrottsvärldens mest prestigefyllda lagtävlingar - och streamingtjänsten Viaplay direktsänder hela 29 timmar.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Stopp på miljon-utbetalningar. Matvarujätten Ica har under flera år sponsrat fotbollförbundets projekt “Alla är olika – olika är bra” med stora summor pengar. Men efter SVT:s avslöjanden  har  företaget nu tagit beslutet att stoppa utbetalningarna till dess att den oberoende utredningen visar fakta.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.