"Jag kanske tar ett vanligt jobb i stället"

Efter sju säsonger som assisterande tränare i Malmö Redhawks bryter Jesper Mattsson, 41 år, gällande kontrakt. Enligt sportchefen Patrik Sylvegård är beslutet ömsesidigt och sker i samförstånd. Jesper har en gedigen karriär bakom sig, som spelare i Färjestad och Malmö, samt som tränare i Redhawks.

-Jag hade gärna sett honom kvar i klubben, vi har diskuterat andra funktioner men kommit fram till att det här är det bästa för honom och för oss. Det finns absolut inga hard feelings. Ingen kan tvivla på hans Malmö-hjärta, poängterar Sylvegård.

Jesper Mattsson säger till Sportbladet att han kanske lämnar ishockeyn helt och tar ett ”vanligt” jobb. Han var sjukskriven stora delar av förra säsongen, och poängterar, precis som Sylvegård att beslutet tagits i stor enighet. Han önskar också Redhawks all lycka i framtiden.

Sedan tidigare finns i organisationen Per Styf, 42 år, hockeyskolad i Timrå och till Redhawks sedan han i november 2020 skiljts från rollen som huvudtränare i MoDo. Styf, var under den aktiva karriären en solid defensiv back och hans roll, bredvid huvudtränaren Joakim Fagervall blir att organisera lagets spel i egen zon.

Redhawks ser spännande ut inför SHL-starten den 11 september. ”Hemvändaren” Carl Söderberg höjer hockeytempen rejält, och Sylvegårds lagbygge rymmer också hockeyallsvenskans bästa målvakt förra säsongen, Daniel Marmenlind,   tidigare  i Västervik, Kalle Östman före detta Djurgården, egna sonen Marcis, återhämtad från Växjö, samt kanadensaren Lance Bouma  från en stark avslutning av förra säsongen i IK Oskarshamn.

Enligt ordföranden Mats Larsson är  ekonomin i ordning: Laget har tidigare haft dispens från licensnämndens krav på eget kapital. En regel som har slopats på grund av pandemin. Nu gäller att SHL-lagen kan visa upp  eget kapital baserat på en procentsats som stiger årligen.

I truppen finns också tre danska spelare. Apropå Danmark, hela åtta tjejer från Redhawks damlag, representerar Danmark i damernas A-VM som inleds i Calgary till helgen. Mästerskapet har flyttats fram i omgångar på grund av pandemin. Damkronorna är inte kvalificerade, efter att ha fallit ur A-gruppen i senaste mästerskapet.

I säsongens premiärmatch avfärdades  SHL-nykomlingen Timrå med 5-0.

Kjell Nilsson

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

En jättenyhet – som försvann! På tisdagen gick RF-ordföranden Björn Eriksson ut med beskedet att svensk idrott får 500 nya miljoner i återstartstöd.

Ett avslöjande med betydelsefulla och nya konsekvenser. Nämligen en historisk satsning, där också SOK utgör en del av en efterlängtad ökning av resurser.

Äntligen ska det bli stil och ordning på den annorlunda och vackra idrottsplatsen Ruddalen i sydvästra Göteborg. En stor idrottsplats som förtjänar riktig profilering. Här har det arrangerats VM såväl på skridsko och i bandy och ambitionen var hög en gång ett brett utbud och möjligheter för många idrotter på bergknallarna ovanför Frölunda Torg.

Allt talar för att Falun får arrangera VM 2027. Det kan få till följd att Vasaloppet 2027 avgörs först den 14 mars, vilket skulle vara det näst senaste tävlingsdatumet genom tiderna:

— Om det är så att vi behöver flytta Vasaloppet tidsmässigt måste fatta vårt beslut i väldigt god tid, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson.

Det kan bli en andra gåg som skidspåren i dalaskogarna kolliderar. VM i Falun och Vasaloppet i Mora,

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Daniel Ek ville först köpa Arsenal och presenterade ett bud för de amerikanska ägarna, familjen Kroenke,  som emellertid inte var intresserade av en försäljning. Kanske lika bra det för i dag är Daniel i stället huvudsponsor för FC Barcelona och med sitt miljardföretag, Spotif namnger han den så välkända arenan,NouCamp. På onsdagen träffades parterna och undertecknade kontraktet som sträcker sig över tre fotbollssäsonger, t o m våren 2024, och ska var värt 2,9 miljarder kronor.

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

Internationella fotbollsförbundet Fifa lanserar en egen strömningstjänst, Fifa+. Det är ett jättepaket som slår alla rekord.

I kampen om intresset för damfotboll via streamade matcher spjärnar nu Fifa emot. Och gör det rejält.  Som motvikt till Netflix och Amazon Prime upprättar Fifa med en egen tjänst, vid namn Fifa+.

Vissa går mot strömmen.  Som Jonas Jerebko, basketstjärnan. Lagom som ishockeyspelare och fotbollsspelare flyr Ryssland skriver han ett nytt kontrakt med CSKA Moskva, vilket innebär, förstås, att han måste bo i den ryska huvudstaden! Men nu har en sponsor därför hävt ett kontrakt. Och på torsdsgen slog också Basketbollförbundet lartm och stänger av honom från landslagsspel.