Christian opererad, men många frågor

Christian Eriksen fick ett drömkontrakt med Inter och skulle tjäna 8 miljoner euro årligen  i fyra år, men.. .Sedan Danmarks storstjärna i fotboll Christian Eriksen fick hjärtstopp mot Finland i EM den 12 juni har det spekulerats om hans framtid. 

De danska fotbollsfansen har hyllat Christian Eriksenåtskilliga gånger och han är efterlängtad i det danska landslaget där han var spelmotor och strategen.

Under tiden har läkare i Danmark och Italien undersökt honom för att förstå orsaken till händelsen – hjärtfel eller eventuellt virus - och har han fått en ICD-hjärtstartare inopererad på Rigshospitalet.

Christian Eriksen befinner sig åter hos Inter i Milano, säger sig må bra, men har inte yppat något om sin framtid. Hans agent, Martin Schoots, säger att det inte finns någon press på Eriksen eller någon tidshorisont för beslut och även Inters VD Giuseppe Marotta säger att det fina nu är att Eriksen mår bra. Det får ta sin tid. 

Blir svårt i Italien

Vi vet med andra ord inte vad läkarna kommer fram till och om Eriksen vill fortsätta spela fotboll, men skulle han vilja blir det svårt i Italien. Den tekniska vetenskapliga kommittén av Italiens olympiska kommitté som beslutar för serie A har att följa ett protokoll från 2017 som säger att atleter inte får fortsätta om de fått en ICD inopererad. 

En möjlighet för Eriksen, om han inte får klartecken för spel i Inter, vore då att återvända till Nederländerna där han tidigare spelat. Det finns då en möjlighet för Inter att bli kompenserat för Eriksens värdeförlust på marknaden via försäkringen.För bredvid det mänskliga och medicinska finns en för Inter allvarlig ekonomisk verklighet. De italienska ligamästarna 2020/21 slog 2020 alla tiders ekonomiska förlust i Italien då klubben gick back med 245,6 miljoner euro. Det följde på en förlust på 102,4 miljoner året före. Den sammanlagda skulden steg till 600 miljoner euro, vilket tvingade klubben att ta ett lån från investeringsfirman Oaktree på 275 miljoner euro, som måste återbetalas inom tre år plus ränta. Den kinesiska ägaren Suning drog i bromsen. 

Kort efter att ligatiteln bärgats lämnade tränaren Antonio Conte för att ersättas av Simone Inzaghi, medan Achraf Hakimi såldes till Paris Saint-Germain för upp mot 70 miljoner euro och toppmålgöraren Romelu Lukaku till Chelsea för 115 miljoner euro. Duon har ersatts av Denzel Dumfries, Edin Dzeko och Joaquin Correa.

Förlust på 209,9 miljoer euro

Det skall nämnas att även Juventus gjorde en brakförlust på 209,9 miljoner euro och att Milan förlorade 96,4 miljoner, men Inters ekonomi förefaller sämst av de tre. Det är i det sammanhanget Eriksens väl och ve även inte bara handlar om spelaren. 

När han kom till Inter från Tottenham den 28 januari 2020 var det på ett kontrakt om 4,5 år. Enligt La Gazzetta dello Sport tjänar Eriksen mellan 7,5 och 9 miljoner euro om året 2020-2024, men enligt Sky Sport Italia inte mindre än 18 miljoner euro om året. Vad kontraktet säger och huruvida lönen betalas fullt ut i nuvarande situation är osäkert. Spekulationerna om Christian Eriksens framtid fortsätter, bland supportrar, agenter, journalister och ekonomer. Ett besked kan komma i december. 

Anders Olshov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

IfK Göteborg utlyste medlemsmöte oh de ansvariga kände att det kunde hända mycket. Det gjorde det inte. Mötet  på Elite Park Avenue lockade över 300 medlemmar  medan ytterligare 975 följde händelserna via sändning . Det blev överraskande lugnt med tanke på en svajig säsong. Men slutet blev bra, och det tjänade som lugnande medel i klubben. Blåvitt hängde kvar och ordförande Rickard Berkling kunde knäppa upp västknapparna och andas ut. Både efter sista matchen och Medlemsmötet. 

Då hade han ställt sig inför alla och varit mycket uppriktig.

Miljardären Patrik Stymne, medgrundare till spelföretaget King, dataspelet Candy Crush Saga, blir tillsammans med Allan Adolfsson, golftränare, huvudägare till golfklubben Haninge GK på Södertörn utanför Stockholm.

De tar över som ägare via sitt gemensamma bolag, Golfverket AB, som grundades 2021. Vid en föreningsstämma hade stämman två förslag att ta ställning till. Golfverket AB ställdes mot GK 2060, initierat av två klubbmedlemmar och med företaget Gordon Service AB som ekonomisk bas.

Golfamore Group avslutar 2023 med att köpa First Open, en rikstäckande matchspelstävling för tvåmannalag. Genom förvärvet och senare sammanslagningen mellan First Open och det redan existerande portföljsbolaget Matchplay kan nu Golfamore Group erbjuda Sveriges största matchspelstävling för tvåmannalag - Matchplay.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen