Christian opererad, men många frågor

Christian Eriksen fick ett drömkontrakt med Inter och skulle tjäna 8 miljoner euro årligen  i fyra år, men.. .Sedan Danmarks storstjärna i fotboll Christian Eriksen fick hjärtstopp mot Finland i EM den 12 juni har det spekulerats om hans framtid. 

De danska fotbollsfansen har hyllat Christian Eriksenåtskilliga gånger och han är efterlängtad i det danska landslaget där han var spelmotor och strategen.

Under tiden har läkare i Danmark och Italien undersökt honom för att förstå orsaken till händelsen – hjärtfel eller eventuellt virus - och har han fått en ICD-hjärtstartare inopererad på Rigshospitalet.

Christian Eriksen befinner sig åter hos Inter i Milano, säger sig må bra, men har inte yppat något om sin framtid. Hans agent, Martin Schoots, säger att det inte finns någon press på Eriksen eller någon tidshorisont för beslut och även Inters VD Giuseppe Marotta säger att det fina nu är att Eriksen mår bra. Det får ta sin tid. 

Blir svårt i Italien

Vi vet med andra ord inte vad läkarna kommer fram till och om Eriksen vill fortsätta spela fotboll, men skulle han vilja blir det svårt i Italien. Den tekniska vetenskapliga kommittén av Italiens olympiska kommitté som beslutar för serie A har att följa ett protokoll från 2017 som säger att atleter inte får fortsätta om de fått en ICD inopererad. 

En möjlighet för Eriksen, om han inte får klartecken för spel i Inter, vore då att återvända till Nederländerna där han tidigare spelat. Det finns då en möjlighet för Inter att bli kompenserat för Eriksens värdeförlust på marknaden via försäkringen.För bredvid det mänskliga och medicinska finns en för Inter allvarlig ekonomisk verklighet. De italienska ligamästarna 2020/21 slog 2020 alla tiders ekonomiska förlust i Italien då klubben gick back med 245,6 miljoner euro. Det följde på en förlust på 102,4 miljoner året före. Den sammanlagda skulden steg till 600 miljoner euro, vilket tvingade klubben att ta ett lån från investeringsfirman Oaktree på 275 miljoner euro, som måste återbetalas inom tre år plus ränta. Den kinesiska ägaren Suning drog i bromsen. 

Kort efter att ligatiteln bärgats lämnade tränaren Antonio Conte för att ersättas av Simone Inzaghi, medan Achraf Hakimi såldes till Paris Saint-Germain för upp mot 70 miljoner euro och toppmålgöraren Romelu Lukaku till Chelsea för 115 miljoner euro. Duon har ersatts av Denzel Dumfries, Edin Dzeko och Joaquin Correa.

Förlust på 209,9 miljoer euro

Det skall nämnas att även Juventus gjorde en brakförlust på 209,9 miljoner euro och att Milan förlorade 96,4 miljoner, men Inters ekonomi förefaller sämst av de tre. Det är i det sammanhanget Eriksens väl och ve även inte bara handlar om spelaren. 

När han kom till Inter från Tottenham den 28 januari 2020 var det på ett kontrakt om 4,5 år. Enligt La Gazzetta dello Sport tjänar Eriksen mellan 7,5 och 9 miljoner euro om året 2020-2024, men enligt Sky Sport Italia inte mindre än 18 miljoner euro om året. Vad kontraktet säger och huruvida lönen betalas fullt ut i nuvarande situation är osäkert. Spekulationerna om Christian Eriksens framtid fortsätter, bland supportrar, agenter, journalister och ekonomer. Ett besked kan komma i december. 

Anders Olshov

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

RF:s ordförande Björn Eriksson är bekymrad över Svenska Ishockeyförbundets ovilja att lösa pågående konflikt i Hockeyettan. Han hävdar att Riksidrottsnämndens, RIN:s beslut, måste efterlevas.

-Om inte förbundet rättar sig efter RIN-beslutet och ändrar i sina tävlingsbestämmelser (paragrafen 6:1) så kan RS (Riksidrottsstyrelsen) sätta ned foten och gå in och ändra i ishockeyn regelverk, framhåller Björn.

På läktaren bubblar hatet och nidramsor från beryktade supporterfalangen Black Army skanderas. Endast 15 minuter in i matchen händer det otänkbara. I mitten på fotbollsplan, nedgrävd under gräsmattan, detonerar en tidsinställd rökbomb.

Året är 1991 och Sverige förbereder sig för att arrangera fotbolls-EM 1992. Stockholmsklubben AIK, tillsammans med ett bortafölje på tusentals supportrar gästar IFK Norrköping i vad som supportrarna kallar för invasion Norrköping.

I onsdags – den första december – släpptes biljetterna till VM i handboll 2023 för herrar. Två dygn senare har 22 procent av den totala biljettkapaciteten i Sverige sålts – eller närmare 50 000 biljetter!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Initiativet ”Drömträffen” har genomförts i regi av Svenska Innebandyförbundet i samarbete med tv-distributören Allente – ett  annorlunda påhittet som blev mycket lyckat. Syftet är att fler ungdomar ska aktiveras  via en tävling där priset är en träff  med sina förebilder  

Överskottet som ideella Folkspel har delat ut till svenskt föreningsliv det senaste verksamhetsåret uppgår till inte mindre än 352 miljoner kronor. Det slår alla rekord!.Det kan jämföras med året innan, då utdelningen blev 232 miljoner. Störst del av överskottet – 978 000 kronor – har Södertälje Sportklubb tjänat ihop genom sin lottförsäljning. 

¬¬– Ett oerhört viktigt och väsentligt bidrag till vår verksamhet, säger SSK:s klubbdirektör Robert Andersson. 

JVM-turneringarna i ishockey, 26 december till 6 januari, i Nordamerika har blivit självklara höjdpunkter för fansen. Räkna med det samma i år. TV-matcherna under helgerna och mellandagarna missar ingen. I år sker det annorlunda att SVT och Nent Group delar på sändningarna.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.