Årjes tvingas lämna uppdraget i SOK

Mats Årjes är van vid framgång. Efter studierna till civililekonom vid  Högskolan hemma i Dalarna fick han ledande jobb vid Gesundaberget och Tomteland, sedan fortsatte han till Mora Hotel varifrån han tog klivet till Skidförbundet  som ansvarig, men det verkliga lyftet skedde 2002 när han blev vd för Skistar. Där stannade han fram till 2019 då han åtog sig ett flertal styrelseupppdrag, bl a som ordförande i SOK. 

Nu drabbas han av sin första riktigt stora motgång. På måndagsmorgonen möttes han av beskedet att han stå åtalad för sexuellt ofredande

Mats Årjes tog konsekvenserna omgående. Han lämnar SOK och även Göteborgsbolaget New Waves styrelse och deklarerar:’

– Förhoppningsvis och sannolikt så ska jag få bevisa min oskuld.

I somras ska  Mats Årjes enligt stämningsansökan ha suttit på ett tåg mellan Borlänge och Stockholmtillsammans med en kvinna och lagt en hand på hennes lår.

Detta, i kombination med ”ord med sexuell innebörd”, leder nu till att han åtalas för sexuellt ofredande vid Falu tingsrätt.

– Jag fick reda på det här idag och det är en självklarhet att man i ett sådant läge på eget initiativ stiger åt sidan.

– Jag känner mig fullständigt oskyldig och jag känner mig bedrövad, det är en situation som man aldrig trodde att man skulle komma i närheten av, säger Mats Årjes till SVT.

– Jag stiger åt sidan från de uppdrag som jag har, och det är på eget initiativ och det gör jag omedelbart. Det finns inget annat alternativ tills den här processen är avslutad. Jag kommer inte att delta i några styrelsemöten eller något sådant

– Någonstans kan jag tycka att det är lika bra att man får pröva det här och förhoppningsvis och sannolikt så ska jag få bevisa min oskuld.

I SOK ska vice ordförande, Anders Larssion, leda styrelsen så länge processen pågår.

 Mats Årjes har för närvarande 18 engagemang i bolagsstyrelser.

– De här andra bolagen är mindre åtaganden, men jag kommer säkert lämna dem också. Men New Wave är ett större bolag, säger Mats Årjes til GP.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 
Årets SM-vinnare på både herr- och damsidan kommer att tilldelas Bengt Johanssons pokal. Efter handbollslegendarens bortgång 2022 påbörjades arbetet med de nya pokalerna till Bengas minne - nu är de redo att lyftas för första gången.
 De båda pokalerna är inte bara symboler för seger, utan också för hans arv och minne.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.