Årjes tvingas lämna uppdraget i SOK

Mats Årjes är van vid framgång. Efter studierna till civililekonom vid  Högskolan hemma i Dalarna fick han ledande jobb vid Gesundaberget och Tomteland, sedan fortsatte han till Mora Hotel varifrån han tog klivet till Skidförbundet  som ansvarig, men det verkliga lyftet skedde 2002 när han blev vd för Skistar. Där stannade han fram till 2019 då han åtog sig ett flertal styrelseupppdrag, bl a som ordförande i SOK. 

Nu drabbas han av sin första riktigt stora motgång. På måndagsmorgonen möttes han av beskedet att han stå åtalad för sexuellt ofredande

Mats Årjes tog konsekvenserna omgående. Han lämnar SOK och även Göteborgsbolaget New Waves styrelse och deklarerar:’

– Förhoppningsvis och sannolikt så ska jag få bevisa min oskuld.

I somras ska  Mats Årjes enligt stämningsansökan ha suttit på ett tåg mellan Borlänge och Stockholmtillsammans med en kvinna och lagt en hand på hennes lår.

Detta, i kombination med ”ord med sexuell innebörd”, leder nu till att han åtalas för sexuellt ofredande vid Falu tingsrätt.

– Jag fick reda på det här idag och det är en självklarhet att man i ett sådant läge på eget initiativ stiger åt sidan.

– Jag känner mig fullständigt oskyldig och jag känner mig bedrövad, det är en situation som man aldrig trodde att man skulle komma i närheten av, säger Mats Årjes till SVT.

– Jag stiger åt sidan från de uppdrag som jag har, och det är på eget initiativ och det gör jag omedelbart. Det finns inget annat alternativ tills den här processen är avslutad. Jag kommer inte att delta i några styrelsemöten eller något sådant

– Någonstans kan jag tycka att det är lika bra att man får pröva det här och förhoppningsvis och sannolikt så ska jag få bevisa min oskuld.

I SOK ska vice ordförande, Anders Larssion, leda styrelsen så länge processen pågår.

 Mats Årjes har för närvarande 18 engagemang i bolagsstyrelser.

– De här andra bolagen är mindre åtaganden, men jag kommer säkert lämna dem också. Men New Wave är ett större bolag, säger Mats Årjes til GP.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Ukraina övervinner allt. Medan IOK fjäskar med Ryssland och Belarus om OS-deltagande i Paris 2024 kämpar den blågula idrotten i Ukraina för sin existens.

Nu senast bekräftad av att Ukraina skall delta i Bandy-VM i Växjö mars-april i år.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Leo Vegas grundades 2011 i Sverige och har sedan dess vuxit stadigt. Spelkoncernen har idag fler än 1 000 anställda över flera europeiska kontor med huvudkontori Stockholm medan den operativa staben verksamheten sker på Malta.
På lördagen avslöjades att Leo Vegas  har enats om ett nytt globalt partnerskap med italienska storklubben Inter och skat pryda dam- och herrlagens tränings- och uppvärmningströjor samt arenan San Siro.

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Vid årsskiftet 2018-2019 förändrades finansieringen av Sveriges Television (SvT), Sverige radio (SR) och Utbildningsradion (UR).  Sedan 1/1 2019 bokförs TV-licensen  eller public service- avgiften på varje svensk medborgares skattsedel. Beloppet är 1 300 kr/person årligen och är reducerat för personer med låga förvärvsinkomster.

Lagändringen är bakgrund till en skarp mediadebatt om OS, och Jan Scherman, tidigare vd på TV 4 har levererat besk kritik av SvT:s inköp av rättigheter för de olympiska spelen 2026-2032.

1 372 298 263 kronor, 121 miljoner euro i klartext,  - för köp av en fotbollsspelare, Det väcker reaktioner inte bara i fotbollvärlden. Och den berörde, argentinaren Enzo Fernández fyllde 22 år  så sent som för en dryg vecka sedan och får nu pressen att leverera i sin nya klubb, Chelsea.