Sju kandiderar som ny fotbollsbas

Nomineringstiden går ut den 15 januari, men redan nu finns det sju kandidater till att bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Karl-Erik Nilsson avgår vid fotbollens årsmöte. Nu finns det sju kandidater som är villiga arr ersätta honom.

Senast i raden av sju kandidater och med starkaste meriterna är Lars-Christer Olsson, förre generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) i fyra år.

Lars-Christer Olsson hittar i maktens korridorer,  han hade rollen  som ordförande i elitklubbarnas intresseorganisation Svensk elitfotboll (Sef) i nio år innan han deklarerade hösten 2020 att det fick vara nog med orden:

– Det här är ganska odramatiskt. Jag tog beslutet för något år sedan och att jag kliver av nu är helt enligt plan. Det är dags för någon annan att ta över nu, sa Lars-Christer som senare den vintern fyllde 70 år.

I dag uppger han den verkliga förklaringen i en intervju i Göterborgs-Posten:

- Jag drog  mig tillbaka i samband med ett tungt sjukdomsbesked, jag hade drabbats av benmärgscancer. Men i dag är jag så frisk det går att bli,

Säger Lars-Christer och tillägger:

- Jag är beredd att bli fotbollsordförande, med ett förbehåll, att jag i så fall väljs för att förhindra en konflikt mellan distrikten och eliten.

– Det finns flera tecken som tyder på att det kan uppstå en konflikt.

2020 lämnade han också rollen som ordförande i organisationen European Leagues, som representerar de inhemska ligorna i Europa.

Men nu har han gått med på att bli nominerad av Västerbottens fotbollsförbund, skriver Svenska fotbollförbundet (SvFF) på hemsidan.

Sedan tidigare kandiderar Caroline Waldheim, Birger Jonsson, Annika Grälls, Jens T Andersson, Tommy Andersson och Fredrik Reinfeldt till posten som fotbollsordförande och ersätta  Karl-Erik Nilsson.

Den nye ordföranden väljs sedan på förbundsmötet den 25 mars.

Hittills har sju personer bekräftat att de kandiderar till rollen som ordförande i Svenska fotbollförbundet (SvFF).

Caroline Waldheim (nominerad av Jämtland/Härjedalens FF och Smålands FF).

Birger Jonsson (Västmanlands FF).

Annika Grälls (Södermanlands FF).

Jens T Andersson (BK Häcken).

Tommy Andersson (Norrbottens FF).

Fredrik Reinfeldt (IF Brommapojkarna).

Lars-Christer Olsson (Västerbottens FF).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.