Sju kandiderar som ny fotbollsbas

Nomineringstiden går ut den 15 januari, men redan nu finns det sju kandidater till att bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Karl-Erik Nilsson avgår vid fotbollens årsmöte. Nu finns det sju kandidater som är villiga arr ersätta honom.

Senast i raden av sju kandidater och med starkaste meriterna är Lars-Christer Olsson, förre generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) i fyra år.

Lars-Christer Olsson hittar i maktens korridorer,  han hade rollen  som ordförande i elitklubbarnas intresseorganisation Svensk elitfotboll (Sef) i nio år innan han deklarerade hösten 2020 att det fick vara nog med orden:

– Det här är ganska odramatiskt. Jag tog beslutet för något år sedan och att jag kliver av nu är helt enligt plan. Det är dags för någon annan att ta över nu, sa Lars-Christer som senare den vintern fyllde 70 år.

I dag uppger han den verkliga förklaringen i en intervju i Göterborgs-Posten:

- Jag drog  mig tillbaka i samband med ett tungt sjukdomsbesked, jag hade drabbats av benmärgscancer. Men i dag är jag så frisk det går att bli,

Säger Lars-Christer och tillägger:

- Jag är beredd att bli fotbollsordförande, med ett förbehåll, att jag i så fall väljs för att förhindra en konflikt mellan distrikten och eliten.

– Det finns flera tecken som tyder på att det kan uppstå en konflikt.

2020 lämnade han också rollen som ordförande i organisationen European Leagues, som representerar de inhemska ligorna i Europa.

Men nu har han gått med på att bli nominerad av Västerbottens fotbollsförbund, skriver Svenska fotbollförbundet (SvFF) på hemsidan.

Sedan tidigare kandiderar Caroline Waldheim, Birger Jonsson, Annika Grälls, Jens T Andersson, Tommy Andersson och Fredrik Reinfeldt till posten som fotbollsordförande och ersätta  Karl-Erik Nilsson.

Den nye ordföranden väljs sedan på förbundsmötet den 25 mars.

Hittills har sju personer bekräftat att de kandiderar till rollen som ordförande i Svenska fotbollförbundet (SvFF).

Caroline Waldheim (nominerad av Jämtland/Härjedalens FF och Smålands FF).

Birger Jonsson (Västmanlands FF).

Annika Grälls (Södermanlands FF).

Jens T Andersson (BK Häcken).

Tommy Andersson (Norrbottens FF).

Fredrik Reinfeldt (IF Brommapojkarna).

Lars-Christer Olsson (Västerbottens FF).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Stockholms Golfklubb samarbetar med Danderyds kommun om att rena  Edsviken. Klubben vattnar banan med kommunens dagvatten och minskar därmed utsläppen till den närliggande viken till Värtan. En sorts win-win-situation för båda parter.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Sveriges Olympiska Kommitté utökar OS-truppen med tio nya namn. På fredagen fick en cyklist, en boxare, en kanotist, två skyttar och fem friidrottare klartecken.

- Med sex veckor kvar till spelen består en växande OS-trupp av nära 100 idrottare, säger SOK:s truppchef Peter Reinebo.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.