Sju kandiderar som ny fotbollsbas

Nomineringstiden går ut den 15 januari, men redan nu finns det sju kandidater till att bli ny ordförande i Svenska Fotbollförbundet.

Karl-Erik Nilsson avgår vid fotbollens årsmöte. Nu finns det sju kandidater som är villiga arr ersätta honom.

Senast i raden av sju kandidater och med starkaste meriterna är Lars-Christer Olsson, förre generalsekreterare i Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) i fyra år.

Lars-Christer Olsson hittar i maktens korridorer,  han hade rollen  som ordförande i elitklubbarnas intresseorganisation Svensk elitfotboll (Sef) i nio år innan han deklarerade hösten 2020 att det fick vara nog med orden:

– Det här är ganska odramatiskt. Jag tog beslutet för något år sedan och att jag kliver av nu är helt enligt plan. Det är dags för någon annan att ta över nu, sa Lars-Christer som senare den vintern fyllde 70 år.

I dag uppger han den verkliga förklaringen i en intervju i Göterborgs-Posten:

- Jag drog  mig tillbaka i samband med ett tungt sjukdomsbesked, jag hade drabbats av benmärgscancer. Men i dag är jag så frisk det går att bli,

Säger Lars-Christer och tillägger:

- Jag är beredd att bli fotbollsordförande, med ett förbehåll, att jag i så fall väljs för att förhindra en konflikt mellan distrikten och eliten.

– Det finns flera tecken som tyder på att det kan uppstå en konflikt.

2020 lämnade han också rollen som ordförande i organisationen European Leagues, som representerar de inhemska ligorna i Europa.

Men nu har han gått med på att bli nominerad av Västerbottens fotbollsförbund, skriver Svenska fotbollförbundet (SvFF) på hemsidan.

Sedan tidigare kandiderar Caroline Waldheim, Birger Jonsson, Annika Grälls, Jens T Andersson, Tommy Andersson och Fredrik Reinfeldt till posten som fotbollsordförande och ersätta  Karl-Erik Nilsson.

Den nye ordföranden väljs sedan på förbundsmötet den 25 mars.

Hittills har sju personer bekräftat att de kandiderar till rollen som ordförande i Svenska fotbollförbundet (SvFF).

Caroline Waldheim (nominerad av Jämtland/Härjedalens FF och Smålands FF).

Birger Jonsson (Västmanlands FF).

Annika Grälls (Södermanlands FF).

Jens T Andersson (BK Häcken).

Tommy Andersson (Norrbottens FF).

Fredrik Reinfeldt (IF Brommapojkarna).

Lars-Christer Olsson (Västerbottens FF).

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Deloitte och Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) har ingått ett samarbete som en förlängning av Deloittes internationella partnerskap The Olympic Partner (TOP).

- Vi delar många egenskaper med den olympiska rörelsen, såsom fokus på personlig prestation och utveckling, hälsa och välbefinnande. Vi har mycket att lära av den kunskap som finns inom SOK och tror att vi med våra kompetenser kan bidra till att utveckla SOK som organisation, stärka den olympiska rörelsen och idrott i Sverige i stort, säger Erik Olin, Country Managing Partner på Deloitte.

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Han är SHL-ishockeyns högst avlönade svenske spelare.  Skatteverkets siffror  avslöjar att Färjestads forward Marcus ”Lilliz” Nilsson, 33, år, redovisade en taxerad inkomst på 3 279 800 kr, taxeringsåret 2022. 

Santidigt sprider sig en osäkerhetsfaktor bland SHL-klubbarna och allmänt inom idrotten. Våldsutvecklingen i samhället påverkar alla och risken för attentat har ökat.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen