Lidingöloppet värvar ny generalsekreterare

SJ:s försäljningschef Krister Svensson blir ny generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. Han har lång erfarenhet av marknad, försäljning och ledarskap i olika positioner samt ett gediget idrottsintresse.

Spåret är vad som gäller för Krister. Först där tåget rullar och i framtiden löparspåret på Lidingö, som han känner väl från uppväxten.

Krister får ett stort ansvar för TCS Lidingöloppet som har blivit världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Krister har stora kunskaper i att bygga långsiktiga relationer med partners från sitt arbete på SJ. Dessutom är han uppvuxen nära Lidingöloppsspåret och har ett stort intresse för löpning. Han har en nästan oslagbar kombination av erfarenheter som passar oss och är en riktig drömrekrytering säger Petter Skantze, tf ordförande för TCS Lidingöloppet.

.– Vi står på en stabil grund som Krister kan utgå från när han nu i sitt nya uppdrag ska utveckla loppet för framtiden, 

Under de senaste 15 åren har Krister Svensson haft olika positioner inom SJ. Senast som försäljningschef och tidigare som chef för privatresor. 

Innan dess har han arbetat i olika roller på marknads- och kommunikationsbyråer i Stockholm. Han är uppväxt på Lidingö och har sedan barnsben varit engagerad inom idrotten och föreningslivet.

– Jag har en stor passion för TCS Lidingöloppet. Den sista helgen i september har alltid varit en av årets höjdpunkter för mig oavsett om jag har sprungit, hejat på andra eller varit funktionär, säger Krister Svensson, tillträdande generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Det finns många likheter mellan SJ och TCS Lidingöloppet. Båda har ett samhällsansvar där TCS Lidingöloppet bidrar till ökad folkhälsa och med delar av överskottet som går till idrottsverksamhet för barn och ungdomar.

– Mitt mål är att utveckla tävlingen och göra den till en ännu bättre upplevelse för löpare, partners och Lidingöbor, säger Krister som tar över tjänsten efter Cecilia Gyldén som blir head of governance på Spendrups.

Fakta

TCS Lidingöloppet är v en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. 

Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Mamö FF närmast utklassades i mötet med Elfsborg i Borås. Men klubben  fick plåster på såren, Nu avslöjas att  Mittfältstalangen Hugo Larsson säljs till Bundesligaklubben Eintracht Frankfurt för 132 miljoner kr. Största övergångsbeloppet någonsin i svensk fotboll.

AIK sålde Alexander Isak för 85 miljoner kronor 2017 och Malmö FF sålde Zlatan Ibrahimovic för 82,5 miljoner 2001. Med dagens penningvärde blir det 123, respektive 107 miljoner kronor. Nu krossar 18-årige Hugo Larsson det allsvenska penningrekordet.

Konstgräsmattan på Tele2 arena i Stockholm har varit hårt kritiserad hela den fotbollsallsvenska säsongen och nu står det klart att arenaägaren SGA i samförstånd med Djurgården, Hammarby och konstgräsleverantören Unisport kommit fram till att mattan ska bytas ut helt. Det skriver Expressen.

Djurgårdens  ledningsmål var upptakten till skandalscener vid Stockholmsderbyt. Nu får det bedrövliga upploppen frånTele2-arena sitt efterspel. Polisen ska utreda utreda händelserna under rubriken ”våldsamt upplopp”.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Norge och skidsport.Då finns det pengar om nån gång, kan vi tro.Men det stämmer inte alls. .På onsdagen fick landslagsåkarna beskedet att det blir nedskärningar till kommande säsong på grund av ekonomin.

Intresset för Obos Damallsvenskan fortsätter att stiga; det mediala intresset ökar liksom publiksiffrorna. Också intresset från spelmarknaden ökar. Generellt spelas det för 20 miljoner kronor på varje damallsvensk match, en tredubbling jämfört med för tre år sen. Med den ökade omsättningen ökar också risken för matchfixning. Något som Elitfotboll Dam (EFD) och huvudsponsorn Svenska Spel aktivt informerat samtliga lag i damallsvenskan och Elitettan om under våren.

Ishockeyfansen får sitt, fotbollens vänner likaså, men dennasista majsöndag tillfredsställs även Racerentusiasterna. TV-utbudet är massivt, det är bara att välja och vraka bland åtskilliga TV.-timmar

Miljoners miljoner utgör insatsen. TV 6 gasar ordentligt denna söndag. Det blir högklasssiska timmar med fartfylld motor.Först med klassiska Monaco GP,

formel 1-cirkusens pärla. Som om det inte vore nog följs den sändingen  upp med bilder från Indy 500.

SHL-ishockeyn köpkarusell snurrar vidare, trots alla kristecken i svensk ekonomi. På torsdagen offentliggjordes att Linus Omark, 36 år, bryter sitt kontrakt med schweiziska Servette Geneve och flyttar hem till Luleå.

 En affär som knappast varit möjlig om inte it-miljardären och Luleå-supportern Gustav Porser agerat i bakgrunden.  Omark har en succésäsong bakom sig, han bidrog i hög grad till Servettes ligaguld med 56 poäng plus 12 poäng i slutspelet.