Lidingöloppet värvar ny generalsekreterare

SJ:s försäljningschef Krister Svensson blir ny generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. Han har lång erfarenhet av marknad, försäljning och ledarskap i olika positioner samt ett gediget idrottsintresse.

Spåret är vad som gäller för Krister. Först där tåget rullar och i framtiden löparspåret på Lidingö, som han känner väl från uppväxten.

Krister får ett stort ansvar för TCS Lidingöloppet som har blivit världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Krister har stora kunskaper i att bygga långsiktiga relationer med partners från sitt arbete på SJ. Dessutom är han uppvuxen nära Lidingöloppsspåret och har ett stort intresse för löpning. Han har en nästan oslagbar kombination av erfarenheter som passar oss och är en riktig drömrekrytering säger Petter Skantze, tf ordförande för TCS Lidingöloppet.

.– Vi står på en stabil grund som Krister kan utgå från när han nu i sitt nya uppdrag ska utveckla loppet för framtiden, 

Under de senaste 15 åren har Krister Svensson haft olika positioner inom SJ. Senast som försäljningschef och tidigare som chef för privatresor. 

Innan dess har han arbetat i olika roller på marknads- och kommunikationsbyråer i Stockholm. Han är uppväxt på Lidingö och har sedan barnsben varit engagerad inom idrotten och föreningslivet.

– Jag har en stor passion för TCS Lidingöloppet. Den sista helgen i september har alltid varit en av årets höjdpunkter för mig oavsett om jag har sprungit, hejat på andra eller varit funktionär, säger Krister Svensson, tillträdande generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Det finns många likheter mellan SJ och TCS Lidingöloppet. Båda har ett samhällsansvar där TCS Lidingöloppet bidrar till ökad folkhälsa och med delar av överskottet som går till idrottsverksamhet för barn och ungdomar.

– Mitt mål är att utveckla tävlingen och göra den till en ännu bättre upplevelse för löpare, partners och Lidingöbor, säger Krister som tar över tjänsten efter Cecilia Gyldén som blir head of governance på Spendrups.

Fakta

TCS Lidingöloppet är v en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. 

Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Svenska Fotbollsförbundet bygger om och gör det med besked.

Planerna på en ny organisation presenterades på onsdagen och då framkom att förre landslagsmannnen  Kim Källstöm blir Fotbollschef och smålänningen  Henrik Landén stabschef i en ny central roll.. Därtill blir det en sammanslagning av Marknad och Kommunikation.

Du slår för långt, Ludvig! Golfvärldens svenska stjärnskott, Eslövs Ludvig Åberg, 24 år, och rankad 32 i världen, tillhör den kategori spelare som drabbas hårdast av torsdagens besked -   att golfbollen (!) ska modifieras och ges egenskaper som begränsar längden på bollen färd mot hål.


För Ludvig, som tillhör proffstourens mest långslående, innebär beskedet att han tappar 15-20 meter på en drive. För amatörer, och hobbygolfaren, blir skillnaden betydligt mindre

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Ola Serneke och IFK Göteborg har varit synonymt. 

Han har sagt ja vid flera tillfällen.Han underlätttade bygget av Kamratgården, han har varit en partner i olika perioder, han tog initiativ till Kvibergs  Arena och han har varit huvudsponsor sedan 2019. Men nu upphör ett fem-årsavtal och parterna har inte kommit fram till en ny lösning, utan att Serneke  sagt konsekvent nej

Tillsammans med VM-organisationen för VM 2024 har Svensk

Innebandy och Folkspel tagit fram en specialgjord Sverigelott, där hela

överskottet går tillbaka till föreningarna i Svensk Innebandy.

Arbetet mot VM 2024 pågår för fullt och nu kan Svensk Innebandy som ett

led i detta presentera Folkspel som en ny partner.

Engelsk fotboll – till vilket pris som helst...- Åtminstone nästan. Dana Strong, vd på Sky Sports går ut i ett  i ett pressmeddelande och berättar att notan för  att sända Premier League över säsongen 2025– uppgår till hisnande 88 miljarder kr!

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen