Lidingöloppet värvar ny generalsekreterare

SJ:s försäljningschef Krister Svensson blir ny generalsekreterare för TCS Lidingöloppet. Han har lång erfarenhet av marknad, försäljning och ledarskap i olika positioner samt ett gediget idrottsintresse.

Spåret är vad som gäller för Krister. Först där tåget rullar och i framtiden löparspåret på Lidingö, som han känner väl från uppväxten.

Krister får ett stort ansvar för TCS Lidingöloppet som har blivit världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Krister har stora kunskaper i att bygga långsiktiga relationer med partners från sitt arbete på SJ. Dessutom är han uppvuxen nära Lidingöloppsspåret och har ett stort intresse för löpning. Han har en nästan oslagbar kombination av erfarenheter som passar oss och är en riktig drömrekrytering säger Petter Skantze, tf ordförande för TCS Lidingöloppet.

.– Vi står på en stabil grund som Krister kan utgå från när han nu i sitt nya uppdrag ska utveckla loppet för framtiden, 

Under de senaste 15 åren har Krister Svensson haft olika positioner inom SJ. Senast som försäljningschef och tidigare som chef för privatresor. 

Innan dess har han arbetat i olika roller på marknads- och kommunikationsbyråer i Stockholm. Han är uppväxt på Lidingö och har sedan barnsben varit engagerad inom idrotten och föreningslivet.

– Jag har en stor passion för TCS Lidingöloppet. Den sista helgen i september har alltid varit en av årets höjdpunkter för mig oavsett om jag har sprungit, hejat på andra eller varit funktionär, säger Krister Svensson, tillträdande generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

Det finns många likheter mellan SJ och TCS Lidingöloppet. Båda har ett samhällsansvar där TCS Lidingöloppet bidrar till ökad folkhälsa och med delar av överskottet som går till idrottsverksamhet för barn och ungdomar.

– Mitt mål är att utveckla tävlingen och göra den till en ännu bättre upplevelse för löpare, partners och Lidingöbor, säger Krister som tar över tjänsten efter Cecilia Gyldén som blir head of governance på Spendrups.

Fakta

TCS Lidingöloppet är v en del av En Svensk Klassiker tillsammans med Vasaloppet, Engelbrektsloppet, Vätternrundan och Vansbrosimningen. 

Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjlighet att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö Skid- och Orienteringsklubb och IFK Lidingö Friidrott. 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Örebro Hockey Koncern, med SHL-laget Örebro HK, redovisar ett ekonomiskt plus på tre miljoner kronor för säsongen 2023-2024.  Nettoomsättning uppgick till 153,5 miljoner, nytt rekord, att jämföras med säsongen 2022-2023, 143 miljoner kronor.

Säsongen var, milt uttryckt, jobbig för föreningen. I play off föll laget mot Luleå i åttondelsfinal, 1-2 i matcher, men det var inte på isen som laget skapade rubriker. 

Huvudtränaren Johan Hedberg, ny för säsongen, sparkades tidigt och sportchefen Niklas Eriksson klev ned i båset. Vd. Mikael Johansson föll i onåd hos styrelsen och skickades brutalt iväg efter sju års arbete.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

En golfhelg framförTV:n är högaktuell och angelägen för åtskilliga svenskar. 
I synnerhet när Tige r Woods är tillbaka och tre svenskar också står beredda. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.