Charlotte berättar öppet - och är stolt

Vi minns Charlotte Kalllas tveksamma leeende och avvikandeblick trots framgångar år av . Det var en till synes blyg skiddrottning. Samma Charlotte är i dag en helt annan person, självsäker och öppen för ett nytt liv utan skidor. hon deltog och fick mycket beröm för insatsen i Let´s Dande samtidigt som hon var havande, Och nu avslöjas att hon ska ge ut en bok med hjälp av DN-journalisten Johan Esk.

Gårdagens Charlotte Kalla. Intervjuer älskade hon inte . hon vände ofta blicken åt ett annat håll.

En självbiografi " Skam den som ger sig" kommer i oktober och där tonaren ny bild träder fram av den folkkära skidstjärnan.Hon är en av vår tids mest framgångsrika och folkkära  idrottsprofiler. Med egna ord, men nu är hon frispråkig om prestationspress, rädslor och självtvivel. 

Charlotte Kalla har varit en förebild och ett draglok för den nya generationens kvinnliga skidåkare som nu toppar prispallarna. Hon har som kvinna i en mansdominerad värld aldrig avvikit från övertygelsen att ödmjukhet och vänlighet går först. 

– Jag är otroligt stolt över den här boken. Jag ser den som ett testamente över mitt liv såhär långt och över min karriär som skidåkare. Ska jag berätta om hur det har varit behöver jag göra det med mina egna ord på mitt sätt. Jag har ofta ställts inför utmaningar där jag fått kliva utanför min bekvämlighetszon, men att skriva boken har varit bland de mest utmanande, säger Charlotte Kalla.

Skam den som ger sig utkommer på The Book Affair förlag, och Adam Dahlin, förläggare, kommenterar samarbetet:

– Vi letade efter en smidig och flexibel partner som kunde ge en ny dimension till samarbetet. För våra klienter är samarbete och trovärdighet viktigt, vi jobbar med de allra främsta inom sina områden, och The Book Affair har visat sig vara en pigg och engagerad partner som tänker på ett modernt sätt, säger Olle Håkanson, manager på Håkanson United.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Ishockeyförbundets licensnämnd får allt fler ärenden på sitt bord. I helgen rapporterade allsvenska Tingsryd ett minusresultat på 4 miljoner kronor.
Licenskravet är tydligt; den 30 april 2024 ska förening kunna redovisa ett eget kapital på minst åtta procent i relation till intäkterna enligt årsredovisningen.

Diskussionen om VAR eller inte är ständigt pågående.

Såg ni vad som hände i England?

De engelska fotbollsklubbarna röstade under ett möte om ett förslag att avskaffa videogranskningstekniken.

Endast en klubb röstade för.

Bollen är deras gemensamma intresse, i samma grad som de borde bry sig om att de har samma jordklot att dela på. De borde de inse i högre grad.
Mindre matsvinn, mer sopsortering och betydelsen av att vara generös och vinsten av att vara bussig mot kompisar – det blir Gothia Cups och Partille Worlds nya betoning,– i  klartext - ekologisk och social hållbarhet. Det ska sommaren 70 000 cupgäster i Göteborg inse.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Försäkringsbolaget Folksam visar prov på hur kreativitet och egen vinning kan ge  ett lyckat sponsoravtal. Men så har bolaget och Svenska Fotbollförbundet variit partners i över 60 år. Nu har parterna enats om en förlängning och samtidigt utökat sitt samarbete Det nya avtalet gäller till och med  2026.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.