Charlotte berättar öppet - och är stolt

Vi minns Charlotte Kalllas tveksamma leeende och avvikandeblick trots framgångar år av . Det var en till synes blyg skiddrottning. Samma Charlotte är i dag en helt annan person, självsäker och öppen för ett nytt liv utan skidor. hon deltog och fick mycket beröm för insatsen i Let´s Dande samtidigt som hon var havande, Och nu avslöjas att hon ska ge ut en bok med hjälp av DN-journalisten Johan Esk.

Gårdagens Charlotte Kalla. Intervjuer älskade hon inte . hon vände ofta blicken åt ett annat håll.

En självbiografi " Skam den som ger sig" kommer i oktober och där tonaren ny bild träder fram av den folkkära skidstjärnan.Hon är en av vår tids mest framgångsrika och folkkära  idrottsprofiler. Med egna ord, men nu är hon frispråkig om prestationspress, rädslor och självtvivel. 

Charlotte Kalla har varit en förebild och ett draglok för den nya generationens kvinnliga skidåkare som nu toppar prispallarna. Hon har som kvinna i en mansdominerad värld aldrig avvikit från övertygelsen att ödmjukhet och vänlighet går först. 

– Jag är otroligt stolt över den här boken. Jag ser den som ett testamente över mitt liv såhär långt och över min karriär som skidåkare. Ska jag berätta om hur det har varit behöver jag göra det med mina egna ord på mitt sätt. Jag har ofta ställts inför utmaningar där jag fått kliva utanför min bekvämlighetszon, men att skriva boken har varit bland de mest utmanande, säger Charlotte Kalla.

Skam den som ger sig utkommer på The Book Affair förlag, och Adam Dahlin, förläggare, kommenterar samarbetet:

– Vi letade efter en smidig och flexibel partner som kunde ge en ny dimension till samarbetet. För våra klienter är samarbete och trovärdighet viktigt, vi jobbar med de allra främsta inom sina områden, och The Book Affair har visat sig vara en pigg och engagerad partner som tänker på ett modernt sätt, säger Olle Håkanson, manager på Håkanson United.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Det är en synnerligen märklig situation som råder på Svenska Fotbollförbundet. Avgående generalsekreteraren, Håkan Sjöstrand, förhandlar med förbundskaptenen, Janne Andersson om dennes framtid som redan framstår som synnerligen osäker.

Två tidigare oumbärliga krafter kan efter nyår faktiskt vara arbetslösa... 

En entusiast och eldsjäl i samma person. Och han snackar inte bara utan får saker och ting gjorda. En Lars Månsson skulle det finnas lite varstans, då blev mycket uträttat. Han har svarat för ett enastående arbete i  Arvika. 

Lars har förverkligat idén om ”Arenan” och den blir nu till modell för varenda kommun i Sverige. Så bra är det bakomvarandet tänket och nyttan med skapelsen.

Micke Thoren var till synes outtröttlig. Men efter 14 år som vd för En Svensk Klassiker och ideliga nya påhitt för att locka motionsbenägna människor kände han att gränsen var nådd. Nu skulle nån annan få överta ansvaret att locka och inspirera ung som gammal. På onsdagen presenterades ersättaren, 50-årige Johan Grundin med genomförd en klassiker, som 25-åring, på sitt cv, men med desto mer digital kunskap från bilindustrin och konsumentvaror, men närmast som marknadschef för Google Sverige.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Vi hoppas att vi har snälla sponsorer, eller att det finns vänliga själar som vill hjälpa oss”, vädjar Lisbeth Larsson, ordförande i Eslövs IK.

Bedragare har länsat handbollsklubbens tillgångar.

Med hjälp av ett kapat bank-id kunde bedragare komma över flera hundratusen kronor från Eslövs IK.

Visst är det ganaka fantastiskt. Ett spelbolag lanserar ett aspel så att idrotten kan förstärka intäkterna. Det är precis vad som sker när Svenska Spel  tillsammans med svensk ishockey introducerardet nya nummerspelet Supportern.Ett  ett digitalt lotteri som ska bidra till nya och viktiga pengar hos  27 föreningar i SHL, SDHL och Hockeyallsvenskan. De ska  erbjuda spelet i samband med ligapremiärerna.

Hanna Stjärne, vd på SVT, är i dag lycklig. Hon avslutade arbetsveckan med att ge ett besked som glädjer många svenskar. Från och med vinter-OS i Cortina 2026 kan alla följa OS-festen på SVT:s plattformar. 

– Jag är så otroligt glad över att OS-sändningarna flyttar hem till SVT igen. Sport är roligare att uppleva tillsammans och vi ser fram emot att samla Sverige framför många spännande och historiska sportögonblick framöver, säger Hanna Stjärne. 

Fotbollens Silly Season har sina sista skälvande timmar. Penningflödet mellan klubbarna upphör natten mot fredagen  och sportcheferna kan andas ut. Spelare skiftar adress, med eller mot sin vilja. Natten till fredagen slår fönstret igen för klubbarna i både herr- och damallsvenskan. Ute  i Euroopa är det stopp ett dygn senare, natten mot lördagen slår det igen