Charlotte lycklig och belåten i dag

Charlotte Kalla har varit het sedan hon meddelade att det var sluttävlat på skidor. I synnerhet under de senaste veckorna. Men så har hon sammanfattat sitt liv i en egen bok, "Skam den som ger sig",  därför har g#gjort mycket media". Säg det tv-program eller den tidning där hon inte har varit intervjuad.

Hon började sitt nya liv med att vara med i Let´s dance för att i juli föda sonen efter att ha flyttat till Sundsvall.

Hennes skidkarriär har gett henne en bra pensionsförsäkring. Redan 3008 hade hon tjänat sin först miljon och 2019 redovisade hennes bolag ett kapital på 31,22 miljoner kronor efter en omsättning på 10,9 miljoner. 

Charlotte Kallas sista tävlingsframträdande - som dansare i Let´s Dance, där hon blev tvåa. Foto: Jonas Ekströmer / TT

hon får fortfarande uppdrag och knyts upp med olika avta.l

.Sveriges mest framgångsrika kvinnliga olympier är fortfarande atttraktiv som affischnamn för företag.

Men -  att vara i fokus utanför skidspåret gillade hon aldrig.

Hon har förändrats i takt med tiden och händelser och har i intervjuer berättat om tvivel, tystnad, vikthets, att inte bli lyssnad till och när kroppen sviker.  Men nu har hon ställt upp på många intervjuer och hon har förvånat med en öppenhet.

Skamrösten

Om det så har gällt hennes personlighet och beteende, inre tvivel, tystnad och - till och med om skamrösten.

Hon har förmått övertyga sig själv att vara mera öppen och bidragande var hennes bok "Skam den som ger sig" som nyligen kom ut.

– Det fanns saker som jag inte ville prata om under karriären eftersom jag visste att det var den onda skamrösten som pratade till mig.

Vid bokproduktionen satsade hon själv ett avsevärt belopp, men det innebär också att hon är vinnare om den säljer bra.

Charlotte valde att frångå det konventionella avtalet mellan författare och förlag och gick själv in med stora pengar.

– Det var ett annat upplägg än det traditionella, påpekar hon.

Men skamrösten, vad menar hon?

– Det har blivit lättare att tysta den, men nu när boken är här är det läskigt. Den senaste tiden har det därför blivit lite flera samtal med Thomas [psykolog Nilsson], medger hon.

Mycket öppen

Hon är oväntat öppen om andra livsupplevelser - tonårsfyllor, spruckna relationer och cellförändringar.

Det var så mycket som hon aldrig berättade, inte heller för de närmaste.

och inte ens när hon missade två dopningskontroller.

Men hon tyckte att det inte var någon som lyssnade på henne.

– Jag kan uppleva att jag inte alltid har blivit tagen på allvar. Jag kanske inte har den personligheten att jag naturligt är väldigt tydlig eller kommunikativ, men det är något som jag har jobbat mycket på.

När hon våren 2016 deklarerade att hon övervägde att träna i egen regi, bl a beroende på att hennes tränare, Magnus Ingesson, inte fanns med i landslagsorganisationen blev det lite turbulent. Idag säger hon:

Konflikträddad

-jag var konflikträdd.

– Det är svårt att veta hur man gör det bäst. Utåt sett tror jag att många har sett mig som sund eftersom jag inte har delat mina tankar om vad jag fick och inte fick göra.

– Jag känner fortfarande en rädsla för hur läsarna ska ta emot boken, men det behöver lyftas. Att inte prata om det tror jag är fel väg att gå.

– Det centrala är egentligen inte hur jag gjorde, utan känslorna som följde med. All den tid och tankeverksamhet som det emellanåt upptog, och som jag inte vågade dela med någon. Bara att i efterhand inse att jag såg det som ett misslyckande att jag inte lyckades gå ner de här kilona som jag hade som mål.

Genom att lyfta på locket hoppas hon att unga skidförmågor får en tankeställare.

– Viktigast är att de skaffar sig så mycket kunskap som möjligt.

Kalla avslutade sin sagolika karriär med olympiska spelen. 

under åren har Charlotte Kalla hållit fast vid att  hon inte vill göra reklam för spelbolag. Men Svenska Spel blev ändå ny sponsor till skidlandslaget. Men efter en tid sa hon:

”Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och man måste också ta ansvar.”

Och budskapet gick ändå bättre fram.

Avtal med Ski Star

Nu har hon skrivit ett nytt avtal med Ski Star.

Charlotte Kalla och SkiStar ska samarbeta i syfte att få fler människor i rörelse

- I dagens samhälle tenderar vi att bli alltmer stillasittande, Kalla Vi vill ändra på detta genom att erbjuda träningsvideos som syftar till att stärka kroppen och sänka tröskeln för människor att bli aktiva.

Charlotte Kalla och SkiStar har tagit fram en serie träningsvideos som är utformade så att de passar alla, och som kan utföras på egen hand eller tillsammans hemma, med kollegorna på kontoret eller på gymmet. 

Genom medlemskap i Ski Stars medlemsklubb Member, som har över 1,5 miljoner medlemmar, erbjuds detta helt kostnadsfritt.  

- Jag är glad över att stärka samarbetet med SkiStar för att inspirera till ett aktivare liv, det ligger mig varmt om hjärtat. Genom att erbjuda enkla och effektiva träningsvideos vill vi uppmuntra till träning du kan göra hemma. Alla har olika förutsättningar och för mig som nybliven mamma är tiden begränsad och därför behöver tröskeln vara låg. 

- För mig är det viktigt att ta hand om mig själv och göra saker jag mår bra av för att orka vara en bra mamma och sambo – då behöver jag få in fysisk träning i vardagen, säger Charlotte Kalla som också är ambassadör för Skidkocernen..

Bolaget har som ambitionen till 2030 att nå 7 miljoner aktivitetsdagar och, har länge varit engagerade i att främja hälsa och välmående genom utomhusaktiviteter på vintern och sedan 2020 aktiviteter året runt. Med hjälp av samarbetet med Charlotte Kalla, en av Sveriges mest framstående skidåkare, vill de inspirera och sprida budskapet tillsammans om att rörelse och utomhusaktiviteter är viktiga för både fysisk och mental hälsa.

Ska inspirera

- Att få göra just detta samarbete med Charlotte känns extra viktigt. Hon är en inspiration för många och delar vårt engagemang för att främja en hälsosam livsstil, säger Fanny Sjödin, Hållbarhetschef på SkiStar. Genom våra träningsvideos och kunskapen som Charlotte delar med sig av, hoppas vi kunna inspirera till att fler människor kommer i rörelse i vardagen och börjar sträva efter en aktiv och hälsosam livsstil.

Charlotte har också ett nytt avtal med Expressen

För femte året i rad sänder och producerar Expressen Sveriges enda gala för längdskidåkning: Skidsnack-galan. Nytt för i år är ett nyinstiftat pris tillsammans med Charlotte. Säsongens bästa junior ska utses. Vinnaren tilldelas ett stipendium på 10 000 kronor. 

– Det är en stor ära för mig, säger Charlotte Kalla.

Fakta

Charlotte Kalla

Född: 22 juli 1987.

Familj: Sambon Fredrik Karström och sonen Alvin, födds i mitten av juli.

Bostadsort: Sundsvall.

Meriter i urval: nio OS-medaljer (tre guld – två individuella 2010 och 2018 och stafettguld 2014 – samt sex silver hon är Sveriges mest framgångsrika kvinnliga olympier.

Tretton VM-medaljer varav tre är guld.

Vann Tour de Ski 2008.

I dag: jobbar för olika företag vill motivera fler till ett aktivt liv och vill också stödja och uppmuntra ambitiösa juniorer.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
”I februari reste jag med familjen på semester. Då hade jag jobbat mer än 14 månader utan en enda ledig dag. Jag är målinriktad och gillar att anta utmaningar men i långa loppet är det inte hållbart att arbeta så”,
Med de orden vill Peja Lindholm lämna  uppdraget som vd i Östersunds fotbollsklubb.
Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat.

Problemet är löst, Finnvedsvallen  en fotbollsarena igen
När IFK Värnamo har i sin ”femte hemmamatch” mot Kalmar FF den 19 maj blir det faktiskt spel på just hemmaplan, på egna Finnvedsvallen!

 

 

 

 

Eländet som bekymrat hela Fotbolls-Sverige är löst och åtgärdat 

Svensk Gymnastik växer - som inget annat förbund. Efter ett stort tapp under pandemin vände kurvan över antalet medlemmar i fjol och trenden håller i sig i år. Siffrorna för 2023 visar en total ökning om sex procent, eller 13 763 aktiva. inte mindre än 237 201 individer är aktiva i 924 föreningar, över hela landet. I 259 av Sveriges 290 kommuner finns minst en gymnastikförening.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Pengar i en folkrörelse, är det förenligt, i synnerhet vid behovet av miljoner. Och, räcker de kommersiella krafterna till i vårt land?
Ledande frågor när Center for Sport and Business på Handelshögskolan hade sin partnerdag.   Framtidsfrågor utmanade de närvarande som skulle försöka ta ställning. Ämnet är gränslöst, åsikterna och svaren likaså.
Det här är helgen då trav gäller för 100 000-tals svenskar. Solvalla invaderas av entusiaster och det uppstår en mycket speciell atmosfär med spel och, tävling och den spänning som det leder till.
Närmare 1,5 miljoner svenskar samlas årligen kring travet, en sport som förknippas med gemenskap och tradition som förts vidare över generationer. Inför årets stora travhelg, Elitloppet, vill ATG dessutom rikta nytt ljus åt travets betydelse i svensk historia. 

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.