19 kandidater utsedda för Supporterpriset

Tro det eller ej, men Svenska Supporterpriset existerar.Nu är 19 regionsvinnare utsedda och de gör upp om den slutliga utnämningen. Det här är utmärkelsen som hyllar schyssta supportrar som berikar svensk idrott.

entusiastiska fotbollssupporters i Mjällby. Foto: Anders Bjurö / TT

Svenska Supporterpriset är instiftat av Unibet med syfte att hylla och belöna de som visar vägen för ett schysst supporterskap, oavsett idrott eller serienivå. Totalt kommer Unibet dela ut över en kvarts miljon kronor till supportrar och idrottsföreningar under årets initiativ.

- Det har varit helt fantastiskt att vara en del av denna process. Vi har fått in så många grymma nomineringar på goa supportrar därute och att sitta i juryn har verkligen varit en utmaning. Men en sak är säker, alla våra regionsvinnare har en sak gemensamt – de visar verkligen vägen när det kommer till troget och schysst supporterskap. Så, till er alla där ute, fortsätt med det ni gör! Ni gör det så jäkla bra, och utan er skulle svensk idrott inte vara densamma, säger juryordförande Glenn Hysén.

Här är supportrarna som kammar hem titeln som regionsvinnare i Svenska Supporterpriset 2023. Vinnarmotiveringar finns att läsa längre ned.

Blekinge: Patrik Thorell, Mjällby AIF:s supporterförening Sillastrybarna

Dalarna: Ola Karlsson, Leksand IF

Gävleborg: Niclas Backlund, Gefle IF

Halland: Otto Smith, Varberg BoIS

Gotland: Clara Pettersson, IF Hansa-Hoburgs supporterförening Hansa-Ultras

Jämtland: Gabriel Chikaonda, Jämtland Basket

Norrbotten: Stefan ”Sargis” Wikström, Kalix Bandy

Skåne: Linnea Gustafsson, OK Gynge

Småland: Tobias Levinsson, Östers IF:s supporterförening East Front

Stockholm: Arkan Palani, Nacka Handikappidrott

Sörmland: Chris Erngren, Nyköpings SK

Värmland: Dan Brandt, Karlstad Innebandy

Uppland: Joel Öberg, ISUN

Västerbotten: Angelina Johansson, IF Björklöven

Västernorrland: Lars-Gunnar “Lara” Persson, ÖSK

Västmanland: Johan Hjulström, VSK

Västra Götaland: Emelie Hultin, IF Elfsborg

Örebro: Pontus Östman, Örebro SK

Östergötland: Mari Jakobsson, Norrköping Kappsimningsklubb

Utöver diplom, ära och prissumman 10 000 kr (varav hälften skänks till föreningen som varje vinnare väljer) tävlar nu dessa 19 om titeln som den nationella slutvinnaren i Svenska Supporterpriset 2023. Slutvinnaren kommer att belönas med en sammanlagd 

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.