Jobbet perfekt för arbetslöse Jon

Nu är det klart. Herrlandslaget i fotboll har fått en ny förbundskapten, kan vi läsa lite varstans. Igen.
Men -inte på förbundets hemsida. Då tvivlar vi lite ändå.
Den här frågan har förbundets ansvariga jobbat med dagligen i 78 dagar. Det är så länge sedan Janne Andersson gjorde sin sista arbetsdag.
Namn har kommit och gått. Hur många har betraktats som ”klara”...
"Bollen är rund" - till och med frågan om ny svensk förbundskapten tycks ha fått en lösning. Fotbollslandslaget har fått sin framtida ledare -om nu nya uppgifter stämmer, ska väl tilläggas, för säkerhets skull. Det är nödvändigt att förbundet bekräftar saken

Hur många gånger har vi pustat och känt oss snuvade på lösningen.Och hur trötta har de rätt att  vara på förbundet på alla medieuppgifter som inte har stämt… De har ju annat att också göra och den här frågan har överskuggat allt.

Han fick sparken- då!

 - då!Dagens heta tips är dansken Jon Dahl Tomasson, 47 år. som precis fått sparken från sin engelska klubb Blackburn. Det är YouTube sajten tuttosvenskan som hävar att Thomasson är muntligt är överens med SVFF och att endast detaljer återstår, det har vi förvisso hört tidigare. Dansken ska också vara nye tekniske direktören Kim Källströms personliga favorit.
Tomasson har ett starkt cv både som spelare och tränare, han tog Malmö FF till allsvenska guld både 2020 och 2021, men lämnade de himmelsblå på egen begäran i december 2021.
Kvar på kandidatlistan finns även Jens Gustafsson, 46 år, tidigare tränare i Halmstad och IFK Norrköping, nu i polska Pogon Szczecin som han har kontrakt med ytterligare en säsong. Han är väl känd inom SVFF efter tidigare uppdrag på juniorlandslagsnivå. Ska Jens erbjudas jobbet måste kontraktsfrågan lösas med den polska klubben. Det vill säga, han måste köpas loss och då SVFF lider under ett stort sparbeting, 25 miljoner under 2024, är kanske den lösningen mindre trolig.
Allmänt kan man ju fråga sig vad som har hänt och vilka som har tagit beslut på förbundet  inför Sportbladets uppgifter om att medarbetare har köpts ut för inte mindre än 15 miljoner.  Detta i ett läge när det var känt att  fotbollsfinanserna hade försämrats avsevärt...

Idealiskt för arbetslöse Jon

Jon Dahl Tomasson står utan arbete, men efter att varit verksam i engelsk fotboll vet han sitt värde. Frågan är om SVFF kan matcha hans löneanspråk.
Hans företrädare, Janne Andersson, hade en årslön på 4, 2 miljoner kronor. Tomasson vill säkert ha det dubbla - minst.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.