Jobbet perfekt för arbetslöse Jon

Nu är det klart. Herrlandslaget i fotboll har fått en ny förbundskapten, kan vi läsa lite varstans. Igen.
Men -inte på förbundets hemsida. Då tvivlar vi lite ändå.
Den här frågan har förbundets ansvariga jobbat med dagligen i 78 dagar. Det är så länge sedan Janne Andersson gjorde sin sista arbetsdag.
Namn har kommit och gått. Hur många har betraktats som ”klara”...
"Bollen är rund" - till och med frågan om ny svensk förbundskapten tycks ha fått en lösning. Fotbollslandslaget har fått sin framtida ledare -om nu nya uppgifter stämmer, ska väl tilläggas, för säkerhets skull. Det är nödvändigt att förbundet bekräftar saken

Hur många gånger har vi pustat och känt oss snuvade på lösningen.Och hur trötta har de rätt att  vara på förbundet på alla medieuppgifter som inte har stämt… De har ju annat att också göra och den här frågan har överskuggat allt.

Han fick sparken- då!

 - då!Dagens heta tips är dansken Jon Dahl Tomasson, 47 år. som precis fått sparken från sin engelska klubb Blackburn. Det är YouTube sajten tuttosvenskan som hävar att Thomasson är muntligt är överens med SVFF och att endast detaljer återstår, det har vi förvisso hört tidigare. Dansken ska också vara nye tekniske direktören Kim Källströms personliga favorit.
Tomasson har ett starkt cv både som spelare och tränare, han tog Malmö FF till allsvenska guld både 2020 och 2021, men lämnade de himmelsblå på egen begäran i december 2021.
Kvar på kandidatlistan finns även Jens Gustafsson, 46 år, tidigare tränare i Halmstad och IFK Norrköping, nu i polska Pogon Szczecin som han har kontrakt med ytterligare en säsong. Han är väl känd inom SVFF efter tidigare uppdrag på juniorlandslagsnivå. Ska Jens erbjudas jobbet måste kontraktsfrågan lösas med den polska klubben. Det vill säga, han måste köpas loss och då SVFF lider under ett stort sparbeting, 25 miljoner under 2024, är kanske den lösningen mindre trolig.
Allmänt kan man ju fråga sig vad som har hänt och vilka som har tagit beslut på förbundet  inför Sportbladets uppgifter om att medarbetare har köpts ut för inte mindre än 15 miljoner.  Detta i ett läge när det var känt att  fotbollsfinanserna hade försämrats avsevärt...

Idealiskt för arbetslöse Jon

Jon Dahl Tomasson står utan arbete, men efter att varit verksam i engelsk fotboll vet han sitt värde. Frågan är om SVFF kan matcha hans löneanspråk.
Hans företrädare, Janne Andersson, hade en årslön på 4, 2 miljoner kronor. Tomasson vill säkert ha det dubbla - minst.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Den svenska hockeykartan blir allt mindre – det kan inte vara förbundsbasen Anders Larssons visioner om en ishockey för alla. Förbundets överklagandenämnd har avslagit fyra lags klagan sedan Licensnämnden inte beviljat spel i Hockeyettan säsongen 2024-2025.

Beslutet avser lagen Strömbro, Kristianstad, Bäcken och KRIF Hockey (Kallinge-Ronneby)  som samtliga degraderas till Hockeytvåan. Beskedet kan överklagas till Riksidrottsnämnden (RIN).

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

OS är  angeläget.Om nu någon tvivlade är det bara att kolla med Sportbladets ledninn.  Där har man tagit beslutet att  att runt 20 personer ska bevaka händelserna i Paris. 16 journalister är på plats och hemmaredaktionen ärb emannad dygnet runt. Inte nog med det. ISportbladet  öppnar dessutom en specialsajt för att ge läsare tittare /lyssnare upplevelser av spelen.  Hur mycket klickandet leder inte det till..?

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Ingen kan undgå att OS är i antågande.  Det blir en och annan timme framför TV:n de närmaste veckorna. Inget slötittande utan vi är på helspänn hela tiden.  Man vill ju ha koll på allt. I klartext, det tar på krafterna att vara uppdaterad . Vi förbereder på skilda sätt. Vissa kan till och med strunta i evenemanget, andra sitter som klistrade vid tv:n.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.