Jobbet perfekt för arbetslöse Jon

Nu är det klart. Herrlandslaget i fotboll har fått en ny förbundskapten, kan vi läsa lite varstans. Igen.
Men -inte på förbundets hemsida. Då tvivlar vi lite ändå.
Den här frågan har förbundets ansvariga jobbat med dagligen i 78 dagar. Det är så länge sedan Janne Andersson gjorde sin sista arbetsdag.
Namn har kommit och gått. Hur många har betraktats som ”klara”...
"Bollen är rund" - till och med frågan om ny svensk förbundskapten tycks ha fått en lösning. Fotbollslandslaget har fått sin framtida ledare -om nu nya uppgifter stämmer, ska väl tilläggas, för säkerhets skull. Det är nödvändigt att förbundet bekräftar saken

Hur många gånger har vi pustat och känt oss snuvade på lösningen.Och hur trötta har de rätt att  vara på förbundet på alla medieuppgifter som inte har stämt… De har ju annat att också göra och den här frågan har överskuggat allt.

Han fick sparken- då!

 - då!Dagens heta tips är dansken Jon Dahl Tomasson, 47 år. som precis fått sparken från sin engelska klubb Blackburn. Det är YouTube sajten tuttosvenskan som hävar att Thomasson är muntligt är överens med SVFF och att endast detaljer återstår, det har vi förvisso hört tidigare. Dansken ska också vara nye tekniske direktören Kim Källströms personliga favorit.
Tomasson har ett starkt cv både som spelare och tränare, han tog Malmö FF till allsvenska guld både 2020 och 2021, men lämnade de himmelsblå på egen begäran i december 2021.
Kvar på kandidatlistan finns även Jens Gustafsson, 46 år, tidigare tränare i Halmstad och IFK Norrköping, nu i polska Pogon Szczecin som han har kontrakt med ytterligare en säsong. Han är väl känd inom SVFF efter tidigare uppdrag på juniorlandslagsnivå. Ska Jens erbjudas jobbet måste kontraktsfrågan lösas med den polska klubben. Det vill säga, han måste köpas loss och då SVFF lider under ett stort sparbeting, 25 miljoner under 2024, är kanske den lösningen mindre trolig.
Allmänt kan man ju fråga sig vad som har hänt och vilka som har tagit beslut på förbundet  inför Sportbladets uppgifter om att medarbetare har köpts ut för inte mindre än 15 miljoner.  Detta i ett läge när det var känt att  fotbollsfinanserna hade försämrats avsevärt...

Idealiskt för arbetslöse Jon

Jon Dahl Tomasson står utan arbete, men efter att varit verksam i engelsk fotboll vet han sitt värde. Frågan är om SVFF kan matcha hans löneanspråk.
Hans företrädare, Janne Andersson, hade en årslön på 4, 2 miljoner kronor. Tomasson vill säkert ha det dubbla - minst.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
Efter exakt 13 månader var Brynäs tillbaka i SHL.
Den 23 mars 2023 badade Gävle i tårar sedan Malmö  skickat gästrikarna till Hockeyallsvenskan efter seger i den femte kvalmatchen.
Den 23 april 2024 förvandlades Johanneshov till ett lyckohav. Brynäs hade ”svept” Djurgården med 4-0 i matchserien och stor matchhjälte på ”Hovet” var 21-årige Oliver Tärnström,  ironiskt nog uppväxt i Stockholm och fostrad i AIK:s ungdomsled.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

SOK:s orsförande, hans von Uthman har bestämda åsikter om Framtidens eliidrott i Sverige.
Idrottsrörelsen söker ökat stöd  från både politiker och näringsliv, samt ökad förståelse för elitidrottens fördelar och utmaningar.
Bakgrunden är en rapport från  Centrum för Idrottsforskning (CIF), presenterad i Idrottens Affärer. CIF:s utredare Johan R Norberg slår fast att internationell toppidrott präglas av global kapprustning.  

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

”Gör golfen vildare”. Med den slogan lanserar Världsnaturfonden WWF och Svenska Golfförbundet (SGF) ett nytt  samarbete  En rad insatser ska gynna naturen – allt från blomsterängar för pollinerande insekter till att bygga bihotell.
Kampanjen Gör golfen vildare  riktas brett till både allmänheten, företag och organisationer.

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Lagom som många sportentusiaster hade fått ordning på valet av kanal och visste hur man tekniskt går tillväga – då lanseras en ny streamingtjänst och vänder upp och ned på allt som människor har lärt sig och vant sig vid. 

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.