"Kul att inspirera andra"

Kärnan i fjällturismbolaget SkiStars verksamhet är skidåkning och ett av hållbarhetsmålen är att få människor i rörelse. Nu engaerasSkiStars ambassadörer, med Charlotte Kalla, i spetsen föratt delta i Stafettvasan under Vasaloppets vintervecka. Med i laget är också före detta störtloppsåkaren Hans Olsson, före detta alpinskidåkaren Maria Pietilä Holmner och aktiva idrottsprofilerna puckelåkaren Walter Wallberg samt freeskiåkaren Jesper Tjäder. 
- Att inspirera till skidglädje, gemenskap och att ha kul tillsammans brinnerjag för, säger Charlotte Kalla. 

Syftet med SkiStars deltagande är att inspirera till en aktiv livsstil och sprida skidglädje, särskilt i dessa tider då unga blir mer och mer stillasittande och psykisk ohälsa är alltmer vanligt. 
Idén med just Stafettvasan fick Charlotte redan våren 2022 när hon fick chansen att ta fram sin egna längdkollektion med varumärket EQPE. 
För första gången någonsin ska Charlotte Kalla, delta i ett av alla Vasaloppets lopp. 
-Genom att delta tillsammans med de andra ambassadörerna, vill jaginspirera andra att komma igång med sin träning 
Ambassadörernas uppladdning inför loppet är av stor variation. Charlotte spenderade julen i Vemdalen och tränade i SkiStars Cross-Country Arena i Björnrike. Hans och Maria som bor i Åre är flitiga besökare. Walter som till vardags bor i Åre åkte även han i SkiStars längdarena under nyår och peppar genom att ta karriärens första världscupseger i singelpuckel i Kanada. Freeskiåkaren Jesper har en OS-medalj och över 10 medaljer i X-Games genom åren. För Jesper är längdåkning något helt nytt. Jesper laddar med att delta i X-Games 2024 och tog en hedrande bronsmedalj under den gångna helgen. Han är också världsrekordhållare sedan 2023 med världens längsta ”rail” på skidor.
- Aktivering och rekreation är ett av våra viktiga hållbarhetsområden. Det här är ett nytänkande initiativ tillsammans med våra ambassadörer som vi hoppas ska bidra till att nå målet om en bättre folkhälsa och öka antalet aktivitetsdagar, säger Stefan Sjöstrand VD på SkiStar.
Vasaloppet lockar många till aktivitet genom alla olika lopp. Under januari och februari tränar många av SkiStars gäster för att delta i något av dessa
. I Stafettvasan deltar fem åkare som delar på 90 kilometers skidåkning. Räkna med folkfest och glädje när mer än tusen lag – föreningar, företag, familjer och kompisgäng – delar på den klassiska sträckan från Sälen till Mora.

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
AIK Fotboll har presenterat sitt bokslut för 2023 och det är nedslående. AIK går back med inte mindre än 21 miljoner efter skatt.
Jämfört med 2023 år är det ett minus på 44,5 miljoner och största skälet är ökade driftkostnader.  77,3 miljoner i fjol mot 53 miljoner 2022.
AIK:s rörelseresultat blev minus 27,8 miljoner kronor, att jämföra med plus 16,7 miljoner kronor 2022.

Slumpen eller ett tecken i skyn…. För 14 dagar sedan sa Ola Serneke ja till att stanna som huvudsponsor till IFK Göteborgs fotboll. I ett tillägg i pressreleasen antyddes att den kreative byggherren skulle titta på en framtida arena för Blåvitt. Och nu talar Petter Stordalen och låter förstå att han kan stå till tjänst när Göteborg, enligt honom får en ny arena. Han tycker att det är mycket angeläget och vill bidra. 

Uppladdningen pågår med oförminskad intensitet och förväntan växer i Båstad. Säg den som inte vill uppleva åtminstone några dagar under tennisveckorna i sommar... Åskådare, spelare  och sponsorer, alla är intresserade och vill försäkra sig om en plats. Rekordmånga biljetter är sålda redan nu. spelarna är lyhörda för erbjudanden och faktiskt, sponsorerna trängs om utrymmet. Här är årets mötesplats i svensk idrott.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Striden mellan ATG och Svenska Spel fortsätter., Men i en första instans, – Patent- och marknadsdomstolen (PMD), vann ATG. Och nu har även Patent- och marknadsöverdomstolen (PMÖD) dömt till ATG:s förde.

ATG har sedan 1973 registrerat företagsnamnet Aktiebolaget Trav och Galopp hos Bolagsverket. När Svenska Spel 2020 lanserade spel på hästar använde man trots det ordkombinationen ”Trav & Galopp” i sin kommunikation. ATG valde därför att stämma Svenska Spel för intrång i ATG:s företagsnamn.

Alla TV-tittare med sporteintresse kan se fram emot ett inbjudande 2024 med många sändningar där licens-tv gör det möjligt att se ett jättelikt utbud.

Eurovision Sport, dit SVT hör, planerar för ett spännande utbud, med några av sportens främsta evenemang och här är det inte nödvändigt med några betal-kort..Tijuvtitta redan nu och inse att SVT kommer att bjuda på åtskilliga sändningar.

Efter 62 minuters spel i allsvenskan för AIK förra säsongen såldes 16-årige Jonah Kusi-Asare på torsdagen till tyska mästarlaget Bayern München för 73 miljoner kronor, inklusive bonusar.

Det är den femte dyraste övergången genom tiderna från allsvenskan och är ännu ett exempel på hur allsvenska klubbar blir allt rikare på försäljning av unga spelare.