Här finns bara en vana vid framgångar

Det är ett tufft ansvar att komma in som ny vd i en väl trimmad organisation som inte är van vid annat än framgång både på och utanför handbollsplanen.
Men efter tre mästerskap i Sverige med Krister Bergström tar nu Tobias Frejfors över som vd för Handbolls-EM 2026 Sverige AB inför herrarnas mästerskap på hemmaplan i januari 2026.
 – Det ska bli fantastiskt roligt att leda en organisation i världsklass och tillsammans med landslaget och värdstäderna arrangera en oförglömlig handbollsfest, säger 39-åringen.

 

Han har ett förflutet inom Sport och& Event, och fanns med i organisationen vid  handboll-VM  i Jönköping i fjol.
Nu vänter yttersta ansvaret för ett helt mästerskap när Sverige tillsammans med Danmark och Norge står som värd för herrarnas EM 2026 – ett upplägg som också gäller för damernas EM 2028.

Särskilt bolag för mästerskap

Sedan 2011 har Svenska Handbollförbundet återkommande arrangerat internationella mästerskap och det har skett  i aktiebolagsform. 
Tobiashar sedan 2016 arbetat som projektledare för Svenska Handbollslandslaget AB, ett av SHF helägt bolag med fokus på kommersiell utveckling och landskampsarrangemang. Han har således varit med under perioden som innefattat EM 2016, EM 2020 och båda VM-slutspelen 2023 och däremellan drivit arbetet med seniorlandslagens hemmalandskamper.
Tobias Frejdfors laddar inför den nya uppgiften och är förväntansfull:
– Det känns oerhört inspirerande att få möjligheten att fortsätta utveckla det fina arbete som Krister Bergström och tidigare mästerskapsorganisationer gjort de senaste åren. 
–  Jag känner mig trygg i att det inte bara är våra herr- och damlandslag som presterar på planen utan att vi också har ett fantastiskt lag vid sidan av planen som har erfarenhet från att arrangera högklassiga och hållbara arrangemang, säger han.
Sverige, som i egenskap av arrangörsland är direktkvalificerat för EM 2026, kommer att spela sitt gruppspel i Malmö Arena. Kristianstad är den andra svenska värdstaden och kommer också att arrangera ett gruppspel. De två bästa lagen från respektive grupp går sedan till huvudrundan i Malmö tillsammans med två lag från en av grupperna som avgörs i Norge.
– Utan engagemanget från värdstäderna hade det varit omöjligt för oss att arrangera ett mästerskap på den här nivån. Såväl Malmö som Kristianstad har organisationer som är oerhört professionella och erfarna och tillsammans med Visit Skåne, Region Skåne och Malmö Arena ser vi fram emot arrangemanget.., betonar Tobias.
Fredrik Rapp, ordförande i Svenska Handbollförbundet framhåller betydelsen av de internationella mästerskapen:
– Det är viktigt såväl ur en publik synvinkel som ur ett ekonomiskt perspektiv då överskottet går direkt tillbaka till utvecklingen av svensk handboll. Vi har under de senaste åren visat att vi kan arrangera mästerskap och enskilda landskamper i absolut världsklass. 

"Han kan det här"

– Det känns både tryggt och naturligt att Tobias med sin kunskap och erfarenhet ska leda oss i arbetet inför och under EM 2026. 
Krister Bergström, som var vd för EM 2020 och VM 2023 kommer att finnas kvar i organisationen runt 2026 i en roll som vice ordförande i styrelsen och senior advisor i nya EM-bolaget.

Fakta

EM 2026
Värdländer: Sverige, Danmark och Norge
Värdstäder: Malmö (Malmö Arena), Kristianstad (Kristianstad Arena), Herning (Jyske Bank Boxen), Oslo (Telenor Arena)
Styrelsen för VM 2026 Sverige AB:
VD: Tobias Frejfors
Ordförande: Stefan Lövgren (VD, Svenska Handbollslandslaget AB)
Vice ordförande: Krister Bergström (VD, Reminder Consulting AB
Ledamöter: Christian Albinsson (partner, People People People AB), Peter Gentzel (VD, Svensk Elithandboll AB), Maria Dalmalm (VP Controlling & Strategic Development, Vattenfall AB), Ragnar Lindqvist (advokat, Ragnar Lindqvist Advokat AB), Teresa Utkovic (COO QueensLab), Robert Wedberg (generalsekreterare, Svenska Handbollförbundet)

Skriv kommentar

Idrottens Affärers artikelkommentarer modereras aldrig i förväg. Därför omfattas de inte av utgivningsbeviset utan varje person som skriver en kommentar står själv som ansvarig.
CAPTCHA
För att kunna stoppa spamrobotar på Idrottensaffarer.se ber vi dig fylla i texten i bilden i rutan nedan.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

  Agenten Daniel Wessfeldt, 67 år, Malmö -baserad, är utbildad guldsmed, men i dag företräder han främst idrottens stora stjärnor, som Paris-scenens svenska galjonsfigurer, simningens Sarah Sjöström och stavhoppets cirkusartist ”Mondo” Duplantis.,

Den nya ishallen på Mälarhöjdens idrottsplats invigs nästa vecka. Dert är ett efterlängtat tillskott för åtskilliga, konståkare, ishockeyfantaster och allmänhet. Den moderna anläggningen har 150 ståplatser för publik, solceller på taket, fri takhöjd på sex meter, yta för off ice-träning och ett föreningscafé. 

Kalmar har i tre dagar varit en ockuperad stad. Jätte-evenemanget Ironman har vänt upp och ned på allt i stan, där ca 60 0000 personer bor, men faktum är att Marcus Larsson,chef för enheten Evenemang och möten vid, Destination Kalmar hävdar: 

- Vi uppskattar antalet åskådare till 70 000!

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Elite Hotels of Sweden är stolta att tillkännage att vår grundare, Bicky Chakraborty, har valts in i Swedish Tennis Hall of Fame. En av Svenska Tennisförbundets största sponsorer tar plats bredvid legendarer som Björn Borg, Stefan Edberg, Mats Wilander,s Magnus Norman, Thomas Enqvist och Kent Karlsson.

Den sista fotbollsmatchen i EM är nu färdigspelad och folkfesten är över. Men statistiken hos behandlingsföretaget Spelfriheten visar klart på något annat än festliga siffror. Istället kan vi se hur mycket ett mästerskap av denna kaliber inebär för antalet personer som behöver söka hjälp för sitt spelande.

Den globala TV-jätten tog över de översta våningarna  på det fadhionabla hotellet i Paris  för några månader sedan. Det var inledningen på den största tv-satsningen någonsin vid ett idrottsarrangemang. Projektet saknar jämförelse i omfattning och kostnader.

För ungefär ett år sedan gjorde Malmö FF en kanonaffär. Hugo Larsson värvades av Eintracht Frankfurt och MFF fick in 100 miljoner kronor i övergångssumma. Det var inte bara ett historiskt högt belopp i MFF utan också rekord i Allsvenskan.