ÅF huvudsponsor för Golden League

Ångpanneföreningen blir de två närmaste åren huvudsponsor för friidrottens Golden League. Det presenterades på tisdagen av det internationella friidrottsförbundets vice-president Sergej Bubka och Susanna Kallur, som är anställd av Ångpanneföreningen, ÅF.
ÅF är ett modernt teknikkonsultföretag med en lång historik och har idag närmare 4 000 medarbetare i över 15 länder. Samarbetet med det internationella friidrottsförbundet är en viktig del i strävan att förstärka ÅFs varumärke internationellt.

 

- Vi ser samarbetet som en viktig del i vår ambition att lyfta ÅF till en ny internationell nivå. Vi kommer att vara en aktiv partner och vi tror att våra kunskaper inom teknik och miljö kan gagna friidrotten, säger ÅFs VD och koncernchef Jonas Wiström, i ett pressmeddelande.

I Sverige kommer TV4 att sända samtliga sex tävlingar direkt under 2008. I år är friidrotten extra intressant eftersom det är sommar-OS. Fyra av ÅF Golden League-tävlingarna avgörs innan OS i Peking och två efteråt. Arrangerandes täder av ÅF Golden League är Berlin (1/6), Oslo (6/6), Rom(11/7), Paris (18/7), Zürich (29/8) och Bryssel (5/9).

– ÅF Golden League´s schema passar oss perfekt när vi nu förstärker vårt varumärke internationellt. Tävlingarna avgörs i viktiga europeiska städer där vi redan idag verkar, inte minst i Zürich och Oslo, säger Jonas Wiström.

En stad där ÅF verkar och som också har en stor internationell friidrottsgala, är Stockholm. DN Galan tillhör inte Golden League i år, utan Super Grand Prix-serien. Galan avgörs på Stockholms Stadion den 22 juli och räkna med Susanna Kallur och övriga världsstjärnor i startfältet. Ett viktigt genrep inför sommar-OS i Peking. 

Det nuvarande avtalet löper ut för Golden League-galorna 2009. DN Galans mål är att 2010 vara just en Golden League-gala.

- Det är jättekul att ett svenskt företag går in och sponsrar Golden League. Det betyder att vi i Sverige har friidrottens bästa stjärnor, bästa tävling och bästa sponsorer. Det är klart att det är bra för svensk friidrott att ÅF satsar, kommenterar DN Galans tävlingsdirektör Rajne Söderberg försiktigt. 

- DN Galan vill bli en Golden League-tävling. Så jag blir inte förvånad om de hör av sig till oss. Det är en intressant tanke, säger ÅFs informationsdirektör Viktor Svensson, till expressen.se

Även Sergej Bubka säger till expressen.se att han är positiv till den tanken.

- DN Galan är en tävling med hög status. Sedan får vi se vad som händer i framtiden.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.