Affärsmännen bakom spelarköpen

Per Håkan PH Sefastsson, 50, ägare till Tällbergshotellet Långbers, gillar hockey och Leksand. Det samma gör Per-Olof Ejendal. Två affärsmän som med s k reklamkontrakt ser till att Leksand kan värva hockeystjärnor
Per-Olof Ejendal stod för pengarna när målvakten Ed Belfour kom i höstas. Nu ligger Ejendal bakom Pelle Prestbergs övergång från Färjestad.

 

Leksands ledning gör ingen hemlighet av man vill skapa en Drömfemma med enbart kända spelare. Klubben är på god väg.

 

En lyckad avskedsmiddag

Pelle Prestberg kom först. Nu är det också klart med en fortsättning för tidigare Stanley Cup-mästaren Richard Jackman. Det skedde tack vare Per Håkan "PH" Sefastsson.

Han finansierade värvningarna av såväl Michal Grosek som Jackman via ett specialutformat reklamavtal i vintras. Nu återvänder Jackman. Avgörande blev en lång middag.

Sefastsson var värd vid avskedsmiddagen på Långbers efter sista matchen hemma mot Malmö och då det stod klart att Leksand inte uppfyllde målet att gå upp i elitserien.

- "Ric" sade att han stortrivts och förklarade klart och tydligt att han ville tillbaka, berättar Sefastsson i Dalarnas Tidningar.

Den där middagen gav ett framgångsrikt resultat. Richard Jackman deklarerade att han gärna ville kom tillbaka och spela i den blåvitas dressen.

- Han pratade direkt om att han ville revanschera sig. Han är en spelare som fäste ett intryck och självklart var vi intresserade, säger sportchefen Mikael Lundström i DT.

- Han blev en publikfavorit och var en av våra bästa spelare, säger vd:n Håkan Åman.

 

Bantad spelarbudget

Per Håkan "PH" Sefastsson sa ja till ett nytt så kallat reklamkontrakt.

- Men från sponsorn finns inga sportsliga krav. Jackman spelar under samma förhållanden som alla andra. Annars skulle det inte fungera.

Tack vare samarbetet med P-O Ejendal och Per-Håkan Sefastsson påverkas inte heller spelarbudgeten som är bantad från 20 till 25 miljoner kronor.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.