Norman vill satsa på privatakademi

- Det behövs något nytt för att vi ska få fram internationella toppspelare, säger forne världstvåan Magnus Norman inför tankarna på att satsa på en privatakademi.

Klubbverksamheten och det ideella arbetet ger inte längre samma framgångar i tennis-Sverige.
– Vi ser svårigheterna i att få fram en världsstjärna när motions- och elittennis samsas under samma tak. Därför önskar jag att vi snart får en privatakademi även i Sverige, menar Magnus som anser att det krävs nyordning.

När klubbarna och förbundet saknar medel är det allt flera som sneglar mot de akademier som finns lite varstans ute i världen. De bedrivs i olika former, antingen i privat regi eller via förbunden.

– Svenska förbundet har inga ekonomiska möjligheter att driva en akademi men kan däremot fungera som en samarbetspartner till en privat ägare, säger Magnus Norman till Svd.
Han vet ungefär vad en sådan akademi kostar.

– Runt 50 miljoner kronor och det är i själva verket inte så mycket om man gör det i aktiebolagsform och har låt säga 20 000 aktier att sälja.

Magnus Norman har visionen att inleda en satsning i Stockholm där också flera före detta världsstjänor bor. De skulle kunna bli en del av en privatakademi. Han själv är starkt engagerad och ingår också i Capellas omfattande satsningar. Catella driver redan en tennisakademi i Stockholm, men i betydligt mer blygsam form jämfört med de utländska satsningarna.

– Man kan säga att det är ett första steg på vägen dit. Vi samlar spelarna i Team Catella och i juniorlandslagen och det har slagit väl ut. Sverige har gjort sitt bästa junior-EM på tio år och vår verksamhet har nog hjälpt till lite, säger Magnus.

Läs mer
http://www.svd.se/sportspel/nyheter/artikel_1771487.svd

- Det behövs något nytt för att få fram toppspelare
Magnus Norman om tennisläget i Sverige

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.