15 auktioner gav bra resultat

Under året har 15 auktioner genomförts i elva städer för välgörande ändamål. Byggvaruhuskedjan K-rauta har samlat in 92 000 kr som nu skänks till Special Olympics Sweden som bedriver idrottsverksamhet för människor med utvecklingsstörning.

I samband med två varuhusöppningar och evenemanget Gårdsfest, som arrangerats i tio städer, har K-rauta auktionerat ut sina produkter. Totalt har välgörenhetsauktioner haft hundratusentals besökare och varor för 92 000 kronor har ropats in, alla intäkter överlämnas nu till Special Olympics Sweden.

– Många ideella eldsjälar jobbar hårt för en viktig sak. De behöver både uppmärksamhet och ekonomiskt stöd. Vi är jätteglada över att vi genom våra välbesökta evenemang och varuhusöppningar har kunnat hjälpa Special Olympics, säger Sofia Rönnqvist, marknadsansvarig på K-rauta.

Special Olympics grundades 1968 av Eunice Kennedy Shriver i USA, organisationen där är stor och omfattande. I Sverige är det fortfarande en liten organisation, de allra flesta arbetar helt ideellt, endast en person har en avlönad tjänst på 25 procent.

– K-rautas stöd betyder väldigt mycket, vi står inför många utmaningar och det största hindret är brist på pengar. Vi har ca 4 000 aktiva i våra medlemsklubbar och vi har engagerade ledare som jobbar helt ideellt. Men att anordna tävlingar, träningsläger och att framför allt utbilda ledare kostar, säger styrelseledamot Eva Söderbärj.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.