Golftjejer marknadsför svenskt mode

Europas bästa golftjejer ska åter marknadsföra svenskt dammode internationellt. Det sker vid Solheim Cup, prestigemötet mellan USA och Europa, som spelas vartannat år och härnäst gäller den 17-23 augusti 2009 utanför Chicago.

Nyligen besökte det europeiska lagets nyutnämnda kapten, engelskan Alison Nicholas, Borås och modeföretagen Pret á Porter och Oscar Jacobson för att gå igenom de nya kollektionerna:

Bengt-Olof Moberg marknadschef vid Oscar Jacobson Corporate är mycket nöjd med att Solheim Cup förnyat avtalet:

- Vi är både glada och stolta över att vi fått förtroendet igen, trots stenhård konkurrens. För Oscar Jacobsons del handlar det om kläder och accessoarer för spelarnas caddies. Det blir två alternativa uppsättningar som de ska ha på sig vid bl.a. invigningsceremonin, en svart kavaj och uddabyxa samt en hel kostym, med slips, skjorta, bälte och näsduk.

Prêt à Porter visade upp två kollektioner som ska bäras under den ceremoniella delen och en som ska användas vid galamiddagen:

- Vi har byggt kollektionen lite mer färgglatt i år, där den gula färgen finns med för första gången. Samtliga plagg kommer från vår ordinarie kollektion för 2009. De plagg som ska bäras utanför banan under ceremonierna är en kavaj, linnebyxa och sidenblus. Under galamiddagen ska tjejerna ha en satängdress där de kan välja antingen kjol eller byxa till.

Alison Nicholas säger att hon värdesätter att kollektionerna är tillverkade i lätta material, säger Ingrid Fröjdlund-Sjögren, designer vid Prêt a Porter.

Totalt rör det sig om 15 spelare och lika många caddies som ska göra PR för svenskt mode.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.