Tyska sossar sponsrar Degerfors

Tyska socialdemokraterna i Kiel vill att Degerfors ska återfå elitkvalité och skänker pengar till klubben. Totalt har kampanjen ”DIF till tusen” uppnått en summa av 120 000 kronor.

- Jag ska försöka samla in mer pengar, säger tyske DIF-fantasten och politikern Jürgen Weber som själv bidrog med 1 000 bidrog varpå han samlade in 1 000 från sina partikamrater.

Men hur reagerade de?

- Först blev de väldigt förvånade och frågade vad det är som är så speciellt med Degerfors och tyckte att allt var väldigt konstigt. Men då förklarade jag att det är en väldigt speciell fotbollsort som varit väldigt framgångsrik. Hur en liten stad med 10 000 invånare haft ett fotbollslag som spelat i superettan och även i allsvenskan. Och jag berättade om den speciella känslan på Stora Valla.

Weber ingår i parlamentet, Landtag, i det nordtyska förbundslandet Schleswig-Holstein, och har en stor Vulkanerna-flagga på väggen i sitt arbetsrum.

– Först var jag själv som Degerforssupporter bland SPD-medlemmarna, men nu är vi en liten supporterklubb. Och jag hoppas att det ska bli fler. Så fort någon kommer in till mig och ser flaggan frågar de vad det är för något. Och jag tar varje chans jag får att berätta om Degerfors, säger han skrattande till Värmlands Folkblad.

I nästan en månad har kampanjen ”DIF till tusen” pågått. Det är ett försök att få 1 000 personer att skänka 1 000 kronor var. En miljon som ska användas till spelarvärvningar.

Degerfors IF:s supporterklubb, Vulkanerna, tog initiativ till insamlingen och nu är summan uppe i 120 000 kronor efter att båda stora och små givare har bidragit.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.