Deltaco i unikt allsvenskt avtal

IT-bolaget Deltaco är en av de första sponsorer som har kunnat skriva avtal med Stockholms samtliga tre allsvenska fotbollsklubbar, AIK, Hammarby och Djurgården.

Det är ett unikt avtal som ger Deltaco rätt att bl a sälja datortillbehör profilerade med klubbarnas färger och logotyper. Deltaco kommer också att exponeras i samband med de tre lagens hemmamatcher i Allsvenskan.

- Avtalet ger oss möjlighet att marknadsföra några av våra bästsäljare med annorlunda och roliga utseenden och därigenom nå ännu fler kunder. Sponsringen ger oss dessutom bra möjlighet till exponering av vår logotyp i anslutning till Allsvenskans populära matcher, säger Siamak Alian, vd på Deltaco AB.

- Att synas i arenorna känns rätt naturligt för oss då vi tror att en stor del av publiken redan känner till Deltacos produkter. Dynamiken, spänningen och tävlings¬andan gör att vi känner oss riktigt hemma i fotbollsarenor.

Inledningsvis ska avtalet gälla i ett år, men en eventuell förlängning ska efter utvärdering diskuteras innan avtalet löper ut.

- Genom klubböverskridande samarbeten når företagen 900 000 stockholmare som sympatiserar med våra klubbar. Samarbetet med Deltaco är ytterligare steg från den gamla skolans arbetssätt, där sponsring är samma sak som välgörenhet. Vårt samarbete blir i stället en effektiv marknadsförings- och försäljningskanal för Deltaco, där associationsrättigheter, exponering och aktivering kring arenorna ökar deras intäkter, säger Jenny Furtenbach, vd för Djurgårdens Fotboll Försäljning AB.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.