Elfsborg får 33 sponsormiljoner

Elfsborg slår rekord i lokal sponsring. När många klubbar tvingas medge hur intäkterna minskar redovisar Elfsborg 33 miljoner. Det är 5 miljoner mer än i fjol och klubben räknar med att få in ytterligare sponsorbelopp.

Lågkonjunktur och finansoro berör uppenbarligen inte företagen i Sjuhäradsbygden. Stefan Andreasson, klubbchef, bugade djupt inför 300 företagare vid Elfsborgs sponsorträff.

- 33 miljoner! Det är oerhört starkt i dessa tider och ett bevis på att vår region har mobiliserat kraft. Vi är en lokal angelägenhet medan det är svårare med identiteten i stora städer. Jag tror att företagen förstår vikten och betydelsen för staden och ungdomar av att vi finns.

- Samtidigt är det ett gott betyg på att vi jobbar på rätt sätt i klubben. Vi värnar framför allt om delaktighet och service, sa Stefan Andreasson till Borås Tidning,

I rollen som klubbchefen informerade han om ekonomin, därtill presenterade tränaren Magnus Haglund årets nyförvärv och därpå framträdde Elfsborgs ordförande Bosse Johansson, tillika ordförande i Svensk Elitfotboll sedan i fredags:

– Risken finns att klubbarna förlorar pengar i finanskrisens spår, men med nya arenor kommer intresset att öka, sa Bosse Johansson i rollen som Sef-ordförande.

- Men just nu visar flera allsvenska klubbar sämre resultat medan vi ökar, det torde innebära en del för oss framöver, sa Bosse Johansson som Elfsborgs ordförande.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.