Krav på att hitta nya tennistjärnor

Försäkringsbolaget If gör en uttalad sponsorinsats och öronmärker pengar tillsammans med Tretorn. Ungdomsturneringen if SO Tour ska utvecklas och med ett enda krav – nu måste svensk tennis få flera stjärnor.

Samtidigt pågår också SEB:s satsning på en landsomfattande turné med träningsläger. Där sker inriktningen mot juniorer och en av de ansvariga är Jonas Björkman som har åtagit sig uppgiften att vara mentor.

- Det här passar mig bra, att jag får ge tillbaka något till tennisen. Sedan känns det extra rätt eftersom det är en liten breddsatsning, jag var ingen storstjärna som junior själv, säger Jonas på besök i Umeå.

Från att ha varit en populär Stockholmstour expander If SO Tour till att bli en nationell turnering. Det blir ett stort antal deltävlingar på lokala tennisklubbar runt om i Sverige för barn i åldrarna 7-12 med syftet med If SO Tour är att få fler juniorer att börja tävlingsspela.

- If SO Tour är framtagen för att stimulera alla barn som vill känna på hur det känns att tävla i tennis. Tycker barnen att det är roligt så har vi lyckats, säger Anders Heimklo, Stockholms Tennisförbund, initiativtagare och projektledare för tävlingen.

2008 deltog över 2000 barn i 50 deltävlingar i Stockholmsområdet. Ett samarbete inleddes i höstas med Svenska Tennisförbundet i avsikt om att sprida turneringen ännu mer. I år väntas ca 6000 barn delta.

 

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Du får gå var du vill och sitta där du önskar. Så kom det efterlängtade beskedet. Grindarna öppnas till alla arenor och hallar där idrott utövas.

Deltagartak vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar tas bort från 29 september och dessutom försvinner krav på avstånd mellan sittplatser och mellan sällskap. 

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljon i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Sportbladet fortsätter satsningen på bandy och sänder i höst och vinter alla matcher i elitserien samt Svenska cupen på Sportbladet Play. Samtidigt värvas bandyprofilerna Christoffer Million, från Bandypuls och trefaldige VM- och SM-guldmedaljören Jonas Claesson som experter till redaktionen.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.