Stella McCartney klär Caroline Wozniacki

Den unga danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki är den nya frontfiguren för det hyllade designsamarbetet adidas by Stella McCartney. Caroline kommer därmed som enda tennisspelare att spela i kollektionen, samt som första skandinaviska kvinna att vara globalt kampanjansikte för adidas by Stella McCartney.

Produkterna, som kombinerar adidas högteknologiska material med Stellas unika design, bärs av Caroline för första gången under US Open.

-Varje tjej vill känna sig snygg även när man idrottar och jag är inget undantag. adidas by Stella-kollektionen får mig att prestera på hög nivå på tennisbanan utan att behöva välja bort moderiktiga kläder, säger Caroline Wozniacki.

Stella McCartney själv säger "Det är inte varje dag en modedesigner får chansen att klä en världsspelare så jag kan inte vara mer glad och exalterad! Jag hoppas att produkterna kommer att förstärka Carolines prestation och självkänsla på banan."

Caroline, som idag är rankad nummer nio på WTA-touren, har tagit del av "adidas Player Development Program" sedan 2007. Programmet är en satsning för att hjälpa unga spelare att stärka sin talang och ge dem stöd och coachning under utvecklingsprocessen.

Plötsligt kallade regeringskansliet till presskonferens. Och fram klev idrottsminister Amanda Lind och sa:

- Vi ska inte gå ur pandemin med en hälsoskuld.

Varpå hon meddelade att idrotten får 400 miljoner kronor i extra stöd för återstart under 2022.

Nej, regeringen nobbar en plan för ett nationellt stöd till kommuner och idrottsrörelsen i syfte att utveckla framtidens idrottsanläggningar. Nu riskerar Sverige att halka ännu längre efter i arbetet att hålla arenor uppdaterade.

-Det här var tänkt att förbättra villkoren  för en meningsfull fritid och inte minst en bättre folkhälsa, kommenterar Björn Eriksson.

Här kommer ett glädjebesked till idrotten..Antalet elitidrottare som studerar på Mittuniversitetet har aldrig tidigare varit så högt. Sedan 2018 är ökningen närmare åttio procent och numera studerar inte mindre än 130 elitidrottare samtidigt som de satsar på sin idrottskarriär

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Nils van der Poel är annorlunda. Inte bara för att han blev en världsstjärna på skridsko.  Det kunde ske tack vare annan träning – och han fortsätter i de  spåren.

Just nu laddar han mot Peking hos jägarbataljonEN i Arvidsjaur. Detta som en konsekvens av ett samarbete mellan Sveriges Olympiska Kommitté och Försvarsmakten . De har enats om ett samarbeten för att lära av varandra.

För ett år sedan avslöjades Unibets rekordsponsring när bolaget gick in som huvudpartner till svensk elitfotboll. Ett avtal som löper över sex år, med option på ytterligare sex år, med ett initialt värde på 900 miljoner kronor eller om optionen utlöses ett totalt värde på 1,8 miljarder.  Nu väljer Unibet att utöka satsningen genom att också bli presentationspartner.

Tidigare VM-medaljören och tvåan i storslalomcupen Jessica Lindell Vikarby och Janne Blomqvist bli våra guider i vinterns alpina TV-sändningar.

– Det är en cool och komplex sport, och jag vill hjälpa till att förmedla helhetsbilden. Det är mycket som inte är sagt, säger Lindell Vikarby.

I veckan exporterade fotbolls-Sverige ytterligare tvåt jejer till utlandet Hanna Bennison (Everton)och Filippa Angeldahl (Manchester City) valde England och därmed har inte mindre än 48 tjejer  lämnat Sverige för tjänstgöring på annat håll.