Svanstedt, en riktig guldkusk

Många lade bud, men till slut blev det Ryds Glas från Göteborg som ersätter Eon som Åke Svanstedts nya sponsor. En travkusk som nyligen passerade 30 miljoner kronor i inkörda premier för stallet.

- Det var flera om budet och kul att intresset var så stort. Jag tycker att det känns mycket bra att det blev Ryds Glas, säger Åke Svanstedt till Trav365.

Samarbetet innebär en form av repris eftersom Ryds Glas tidigare var Svanstedts sponsor under flera år på Bergsåker.

- Vi var hans sponsor från 1984 fram till i början av 90-talet. Det känns bra att vara tillbaka igen. Jag har följt Åke under hela hans karriär och har även häst i träning hos honom. Intresset för travsporten har alltid varit stort hos mig, , säger Kurt Eriksson, VD på glasmästeriet Ryds Glas.

- Det är ett mycket bra tillfälle för oss att synas. Kul att vi får chansen igen nu när det går bättre än någonsin för Svanstedt.

Åke Svanstedt har haft ett lika turbulent som framgångsrikt åt. Nu kan han i alla fall glädja sig åt ett återseende av en gammal sponsor. Parternas avtal gäller tills vidare.

Riksidrottsförbundet, RF, avvisar, regeringens förslag om en skärpning av den svenska spelmarknaden. Det var i somras som socialförsäkringsminister Ardalan Sherkarabi överraskade spelmarknaden med krav på så kallad ”särskild måttfullhet  vid marknadsföring”.

Regeringen vill strama åt och begränsa spelreklam och jämställa reklam för spel med reklam för alkohol och tobak. Därav kravet på särskild måttfullhet..

Djurgårdens supporterförening JO-anmäler polisen efter derbyt, r apporterar Fotbollskanalen

Utlösande var att flera poliser använde pepparspray mot bland annat Djurgården-supportrar vid söndagens allsvenska derby mot AIK.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Mycket kreativitet krävs för att knyta upp sponsorer. Nu presenteras ett nytt och unikt upplägg med Sportbladet, Obos och Blocket som partners till Damallsvenskan.. Upplägget är att erbjuda fansen att för en dag flytta hem till två spelare!

Till skillnad från en stor del av övriga spelmarknaden representerar de allmännyttiga lotterierna ideella organisationer och gynnar bl a idrotten med miljoner årligen. Nu går Miljonlotteriet, Folkspel och Kombispel samman och bildar SVALO (Sveriges allmännyttiga lotterier). Skälet är att antalet aktörer på spelmarknaden ökar och SVALO ska värna om om de allmännyttiga lotteriernas intresse. 

Ett hockeykaos som saknar motstycke.

Örnsköldsviks HF vägrade i söndags att möta Bodens HF i Hockeyettan,  och inför onsdagens omgång signalerar Mörrum att de vägrar att spela mot Karlskrona.

 Bakgrunden är den uppslitande striden med ligaorganisationen och domen från Riksidrottsnämnden (RIN) där Ishockeyförbundet beordras att ändra i sina tävlingsbestämmelser, paragraf 6:1.

Ytterligare en svensk fotbollsforward stiger i anseende utomlands. Jesper Karlssons karriär fortsätter. Nu är det frågan om vilken internationell klubb som vinner köpslåendet. Jesper har bara att välja mellan etablerade klubbar efter åren i holländska Alkmaar.