Charlotte Kalla blir skådespelare

Räntan på OS-guldet är hög, rekordhög. Därför tjänar nu Charlotte Kalla stora pengar. I Nykvarn, hemma hos managern Keith Karlsson, spelar hon in en reklamfilm som kommer ut på marknaden i april.

- Jag är glad för att jag kan leva på min idrott, säger Charlotte Kalla och låter förstå att hon nu börjar inse vilka pengar hennes framgångar genererar.

I början av 2008 registrerade hon sitt företag, Charlotte Kalla AB, och där har intäkterna ökat avsevärt efter OS. Guldet och silvret har gjort henne eftertraktad och Keith Karlsson har bearbetat vissa utvalda företag.

OS kan ge flera miljoner

- Vi skriver fler avtal under våren. OS-succén kan ge tio miljoner sett till flera år, säger Keith Karlsson till Sportbladet.

Hon själv är mycket noga att det ska handla om produkter som hon gillar.

- Det är superviktigt att jag kan stå för det. Det finns så mycket som inte är bra. Vi för en diskussion. Känner jag mig osäker hör jag gärna med Magnus (Ingesson, förbundskapten och Charlottes tränare) som känner mig väl.

I rosa morgonrock

Nu har 22-åringen fått ett miljonkontrakt med franska Danones och det gäller att marknadsföra drickyoghurten Actimel. I Nykvarn har hon spelat in en reklamfilm där hon i en rosa morgonrock spelar nyvaken och tar en klunk ur drickyoghurten.

Ni får själva se i april då reklamfilmen exponeras i de flesta kanaler, utom TV4, skriver Sportbladet.

Charlotte Kalla har tidigare gjort reklamfilm för förbundssponsorn Vattenfall och är van att vara skådespelare. I utbyte får hon nära en miljon kronor och produkter.

Utveckla sin personlighet

Ytterligare fyra eller fem stora sponsoravtal, bl a är kontraktet med Volkswagen förnyat, ger Kalla en trygg framtid.

- Det ska inte bara vara ett ekonomiskt avtal utan något som ger Charlotte mer. Det är ett sätt för Charlotte¬ att utveckla sin personlighet, påpekar Keith Karlsson.

Hon har att tänka på avslutningen i världscupen, men gillar avbrottet för den här typen av sponsoruppdrag.

- Det är en trygghet att ¬veta att jag inte skulle ta studielån direkt om jag skulle behöva börja plugga. Men samtidigt känns allt avlägset, jag åker skidor flera år till. 

Kallas sponsorer
Fischer, Salomon, Swix, Craft, Lill-Sport, Bliz, Skitech, Volkswagen, LKAB, Hello Sweden, SOK, ATG   Danone, Actimel. (Källa: Sportbladet)

Nu avslöjas att ett svenskt konsortium med flera sports tech-bolag köper en fotbollsklubb från Gibraltar, med ett lag som spelar i den högsta, inhemska ligan.

- Med närheten till både Spanien och Portugal finns möjligheten att utveckla och förädla talanger, både inhemska och utifrån, betonar Pär Magnus Roos, delägare och initiativtagare till ägargruppen. Han är den som har samlat ett kapital om närmare 40 miljoner kr. 

Eskilstuna Golfklubb satsar tufft. Nyligen togs det nya klubbhuset i bruk och inom den närmaste tiden också det 18:e nya signaturhålet.

Men smakar det så kostar det. I dagsläget ligger notan på i runda tal 40 miljoner kronor.

Och man är inte på långa vägar framme vid målet.

Nu duger det minsann att spela på hemmaplan. Mikael Ymer som sa nej till spel i Båstadtennisen har gett klartecken till Stockholm Open. 15-23 oktober 2022. Tillsammans med turneringens Tournament Director, Thomas Enqvist, har han dessutom signat för två år. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

IKEA säljer möbler till svenskar i allmänhet. Ja, till några andra också, för den delen.Men som sponsor till Sveriges största folkrörelse har koncernen aldrig gjort sig ett namn. 

Men plötslgt händer det!

IKEA:s Varuhus i Uppsala  hade öppet som vanligt. Men det fanns en markant skillnad. 1 400 orienterare rusade omkring i jakten på skärmar i nya påhittet ”O-Ringen Indoor”.

Dörrarna öppnades och orienterarna släpptes in!

Regeringen föreslår flera åtgärder som förstärker arbetet mot matchfixning. Förändringar som innebära ökade möjligheter att stoppa de som förstör idrotten. Samtidigt ska spelbolag tvingas att dela information vid misstanke om matchfixning.

Årets deltagare i Mästarnas mästare är alla vana vid att stå på vinnarplats. Det blir en säsong där alla gör sitt allra yttersta, och lite till, för att erövra titeln eftersom det är förutsägbart att kampen blir hård. Fler vinnarskallar än kanske någonsin är rekryterade till  Mästarnas mästare 2023. Eller vad sägs om  Anja Pärson, Nils van der Poel, Charlotte Kalla, Rickard Nordstrand, Andreas Bergwall, Johan Wissman, Maria Gretzer, Anders Holmertz, Jonna Adlerteg och Elina Öhman. Räkna med tuffa strider om den åtråvärda bucklan.

ishockeyspelare och nu senast bandyspelaren Simon Jansson.

De fullföljer kontrakt med ryska klubbar och i samtliga fall blir de avstängda från landslagsspel. De kände till premisserna, men valde pengarna i stället.