Samsung tar över Diamond League

Samsung förstärker sin närvaro som den dominerande sponsorn inom världsfriidrotten. Nu har företaget enats med IAAF om ett kontrakt värt åtskilliga miljoner och blir titelsponsor för Diamond League. DN Galans bas, Rajne Söderberg, hör till dem som värdesätter klartecknet från elektronikföretaget.

Serien kommer nu byta namn till Samsung Diamond League och övertagandet gäller senast till galan i Lausanne i början av juli. Avtalet som titelsponsor för IAAF Diamond League omfattar två år med en option om ytterligare ett år.

Samsung har erhållit ett paket om rättigheter inkluderat titelskapet, reklamtavlor, exponering på häckar, tryckt material, den officiella hemsidan för Diamond League, förstklassiga VIP-paket och många andra marknadsfördelar.

Företaget är redan etablerat inom friidrotten via IAAF World Athletic Series och OS och har blivit en nyckelaktör inom världsfriidrotten.

Samsung bildades för 70 års sedan i Daegu, Sydkorea, och finns i de flesta länder samt. Omsättningen är gigantisk - ungefär 174 miljarder US-dollar. Företaget har för närvarande 263 000 anställda över hela världen och sitt huvudkontor i Seoul, Sydkorea.

- Att ett så stort världsledande företag som Samsung blir titelsponsor till Diamond League bekräftar att serien är ett lyckat koncept och mottagits väl både i idrotts- och företagsvärlden. Diamond Leagues fortsatta framgång är nu väl förankrad, framhåller Rajne Söderberg, tävlingsdirektör i DN Galan och medlem av styrelsen för Diamond League.

Bygget av en jättelik commumity för svensk idrott växer. Nu avslöjas att det bakomvarande företaget, Wimt med vd:n Sebastian och projektets initiativtagare Sebastian Lundgren i spetsen, har fått investeringar på närmare 40 miljoner kr.  Och pengarna fortsätter att rulla in.
- Det har blivit möjligt tack vare en framgångsrik beta-lansering med klubbar som Frölunda HC och Växjö Lakers och det arbetet fortsätter. På tur står bl a Brommapojkarna, säger Sebastian

Det är Peter Stordalens stora dag.Friends Arena blir Strawberry Arena efter att Stockholm Live, som sköter driften av arenan, slutit avtal med Petter Stordalens hotellkedja Strawberry. Avtalet med den norske entreprenören löper på tio år och handlar om en affär på över 100 miljoner kronor

Bygget av arenan var starten för utvecklingen av Arenastaden och är fortsatt en katalysator för områdets attraktionskraft.  

Den femte vinnaren i Folkspels nya JOYNA-lotteri win-win drogs i fredags och Per-Ola Kullberg från Rydsgård vann 100 000 kr. Fotbollsklubben Rydsgårds AIF sålde den vinnande lotten och för det belönades även de med 100 000 kr, som går direkt till föreningens verksamhet.

”Per-Ola är ledare för ett av våra tjejlag, så jag fick veta att både han och föreningen hade vunnit nästan direkt i fredags”, säger en glad Håkan Palm, Ungdomsansvarig Rydsgårds AIF.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Malmö Redhawks  bygger nytt och  förstärker laget succesivt.Och byggde nytt, det var precis vad Percy Nilsson gjorde för ett antal år sedan när Malmö Arena tillkom.  Den arena som idag är inte bara hemmarink för klubben utan också en huvudpartner. Ett nytt avtal är undertecknat i dagarna. Över hela uppgörelsen svävar Percys intentioner.

Handbollsföreningen IFK Karlskrona  sålde den första win-winlotten i ideella Folkspels nya föreningslotteri,  Joyna. För det belönas de med 100 000 kronor som går direkt till föreningens verksamhet.
- Välkomna pengar till vår förening! En n härlig sommarpresent, säger Mats Lindau, förre storspelaren som i dag är sportchef i föreningen. 

Förra sommaren lanserades Sportscom med professionell livekommentering  . Nu läggs den digitala sportradion ned.

– Ett jättetråkigt beslut, säger grundaren Ola Heffler.

Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.