Deras långa äktenskap består

Ett etablerat äktenskap sedan många år. Och de håller fast vid varandra. Med 22 miljoner kronor i värde. Det är innebörden av Skandias och Svenska Golfförbundets fortsatta relation.

Skandia fortsätter som huvudsponsor för barn- och juniorgolfen i Sverige, men kommer även att stötta golfens olympiasatsning och nya tävlingen Annika Invitational Europe.

Ny tävling introduceras

- Golf är en idrott som i stort är fritt från våld, doping och droger. Den är generationsöverskridande och kan utövas av barn och gamla tillsammans. Golfen bygger dessutom på etik och moral och du är alltid din egen domare, säger Bosse Ågren, affärschef Skandia.

Den största nyheten i avtalet är att bank- och försäkringskoncernen Skandia blir huvudsponsor för Olympiagolfen, en helt ny tävling som Svenska Golfförbundet (SGF) tillsammans med Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) lanserar under våren.

Tävlingen spelas varje år till och med 2016 då golfen i Rio de Janeiro återinträder som olympisk idrott. Olympiagolfen är en breddtävling för landets nära en halv miljon golfare som är medlemmar i en svensk golfklubb. I mitten av april lanseras sajten Olympiagolfen.se, och tävlingen spelas till och med augusti, med 2012 års Sverigefinal på Barsebäck i september.

78 tjejer möts

Dessutom blir Skandia huvudsponsor för Annika Invitational Europe som spelas på Linköpings GK den 30 augusti till 2 september. 78 av Europas bästa juniorer på flicksidan möts i denna inbjudningstävling som arrangeras av SGF, Annika Foundation och Annika Sörenstam, världens genom tiderna främsta golfare på damsidan.

- Att utvidga samarbetet kring golfen är rätt steg för oss. Golf är den mest populära idrotts- och fritidssysselsättningen bland våra kunder och dessutom en av landets största idrotter, säger Bosse Ågren.

Skandia och Svenska Golfförbundet har sedan många år tillbaka ett samarbete kring utvecklingen av svensk golfsport och framförallt golfens ungdomssatsning. Ungdomstävlingen Skandia Cup är i dag en av världens största golftävlingar för juniorer, där alla till och med 16 år kan delta.

Handbollslandslaget har snittlön på 678 000 kr 

Det är skillnad på folk och folk, inte minst ekonomiskt i idrottens värld.

 Svensk handboll, med sikte VM-final i Tele 2 söndagen den 29 januari, spelar i helt annan division än Janne Anderssons fotbollslandslag eller Sam Hallams Tre Kronor.

SVT direktsänder upp mot 60 timmar från SM-veckan i Skövde som pågår mellan 31 januari och 5 februari. Uppe på Billingen, där också längdskidtävlingarna avgörs, kommer SVT att ha en studio med Maria Wallberg som programledare. Alla de stora svenska stjärnorna, med den nyblivna Tour de Ski-vinnaren Frida Karlsson väntas vara på plats för att tävla.

Idag inleds bilsporttävlingen Race of Championsigång på isarna utanför Piteå havsbad. Ett evenemang som lockar världseliten inom olika motorsporter och som tidigare har arrangerats bland annat i Barcelona, Peking, Mexico City, London och Miami. Från världsmetropoler till Piteå havsbad  för en folk- och motorfest.

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

Luftslott – eller en seriös satsning? Framtiden ger svar.

Hamburgerkedjan Brödernas intåg i Hockeyettan-laget Väsby IK, rör upp känslor i hockey-Sverige.  Högst ropade Aftonbladet som skrek i falsett att Väsby har ”sålt sin själ, falskhet & tjuveri”

Riksdagen har fattat beslut i fråga om propositionen om en förstärkt spelreglering. 

– Sammantaget väldigt positivt för våra allmännyttiga lotterier, säger Hans Sahlin, vd på Folkspel och ordförande i SVALO (Sveriges Allmännyttiga Lotterier).

Striden om läsarna, och tittarna, tar fart. Tidningarnas kamp intensifieras. Expressen är senaste beviset. En stor satsning är presenterad och består av att locka människor som vill ha levande bilder. Expressen har säkrat tv-rättigheterna till ett 60-tal försäsongsmatcher i fotboll.

Hockeyallsvenska Djurgården har presenterat ännu en profilvärvning, 36-årige Linus Klasen, närmast från spel i den schweiziska andra ligan med EHC Visp. Av familjeskäl har Klasen valt att bryta kontraktet och flytta hem till Huddinge. Avtalet är på tre år och han väntas debutera redan till helgen.