SOK får 80 sponsorbilar

För två år sedan satte SOK målet att dubblera sponsorintäkterna till 80 miljoner kronor 2016. Det målet är redan nått. Senaste avtalet är uppnått med Volvo Personbilar Sverige AB och gäller en flotta med bilar.
Stefan Lindeberg ser i takt med allt flera sponsormiljoner så kan SOK också ge stöd till fler atleter. Foto: Fredrik Persson, Scanpix

 

SOK fortsätter att bygga långsiktiga partnerskap med målet att ge fler möjlighet att utvecklas med den olympiska idrotten.

Olympier erbjuds bilar

Nu meddelas från Stadion i Stockholm, där SOK har kontor, att ett avtal är påskrivet med Volvo Personbilar Sverige AB. Deras samarbete är förlängt till 2018. Det innebär att ett stort antal Volvo-bilar står till förfogande för blivande olympier.

- Att kunna erbjuda våra idrottsmän och kvinnor på alla nivåer, från talanger till före detta framgångsrika olympier, säkra och miljövänliga transporter gör deras vardag så mycket lättare,  säger Stefan Lindeberg, ordförande i SOK.

- För oss är det självklart att samarbeta med SOK. Vi är ett svenskt företag och vi vill stötta svenska framgångar på alla plan, säger Anders Gustavsson, VD för Volvo Personbilar Sverige.

Totalt 80 bilar

De cirka tio utvalda Volvomodellerna kommer att erbjudas med leasingkontrakt till såväl svenska talanger, svenska toppolympier och före detta mycket framgångsrika olympier.

Totalt kan det komma att röra sig om så många som 70-80 bilar, vilket också påvisar omfattningen av sponsoravtalet. Samtliga bilar är vita, och de kommer att stripas med SOK-emblemet samt symbolen med de olympiska ringarna.

Uppgörelsen innebär också att Volvo Personbilar Sverige blir officiell leverantör till SOK vid OS-tävlingar de kommande fem åren. Företaget får också titeln ”Official Car” för SOK.

Volvo medverkar vid OS till 2018

De svenska OS- idrottarna kan skjutsas till och från tävlingar i Volvobilar och företaget kan synas vid olika tävlingsplatser, OS i Sotji i Ryssland 2014, Rio i Brasilien 2016 och Peyong-Chang i Sydkorea 2018.

Eller att Volvo ställer upp som transportör vid andra typer av olympiska aktiviteter.

- Att globalt kunna visa att svenska idrottsstjärnor hör ihop med svenska bilar är en fin bonus för oss och stärker det svenska budskapet ytterligare, säger Anders Gustavsson.

SHL-laget Örebros tidigare vice ordförande och sportchef, Mikael Lindqvist, tidigare Fahlander, 49 år, dömdes på tisdagen av Örebro tingsrätt till tre år och sex månades i fängelse, i tre fall av grova skattebrott, samt fem års näringsförbud. Han var under flera säsonger, 2010-2014, ishockeylagets största sponsor.

På lördag, 30 mars, inleds 100 års jubilerande allsvenskan i fotboll, i en tid när våld och allvarliga incidenter på läktaren har ökat kraftigt. Ansvariga inom polisen talar till och med om att supporters till  lag från Stockholm, Göteborg och Malmö har ”radikaliserats” och inte är främmande för omstörtande verksamhet.Enligt en kartläggning av SVT har 224 personer tillträdesförbud till den allsvenska premiären.

I SM-final för andra året i rad, och i final för nionde gången på 13 år. Skellefteå AIK är den nya stormakten i svensk ishockey. Det är också mitt tips i kommande duell med den ”gröna väggen” , den forna bandyklubben Rögle BK och i final för andra gången – den första, pandemisäsongen 2021,  slutade med tårar mot Växjö Lakers. 

Jerry Andersson, 56, Mr Troja, fick för ett år sen beskedet via Facebook att han inte var önskvärd i Ljungbyföreningen längre. I dag presenterades han som ny i Växjö Lakers organisation.

- Egentligen har vi inget genuint idrottsintresse, trots att vi åkt både Vasaloppet och sprungit Lidingöloppet, säger Jan Blad,69, företagsledare och gudfader för Amo Handboll, nykomlingar i handbollsligan.

I Alstermo i Kronobergs län finns elit-handbollens mest anonyma lag, men med störst optimism via stor framtidstro. Och med stort stöd av Amokabel, en skandinavisk branschledande koncern med tre kabelbolag som tillverkar olika typer av ledningar och kablar. 

Sedan starten 1991 har den ideella organisationen Folkspel, via främst BingoLotto och Sverigelotten, betalat ut uppemot 18 miljarder till svenskt föreningsliv.  Men det är inte nog.nu startar Folkspel Joyna, ett nytt digital tlotteri.

Den 14 mars släpps podden Radiosporten Hockey och leds av journalisten Magnus Wahlman tillsammans med experten Per Svartvadet. Här ska mixen av intervjuer med stora hockeyprofiler, historierna bortom isen och aktuella händelser ge något den hockeyintresserade publiken inte får någon annanstans.
Radiosporten Hockey med Wahlman och Svartvadet är en podd där lyssnaren i varje avsnitt får höra några av de mest aktuella och tongivande rösterna inom svensk och internationell hockey. Här blandas intervjuer med aktuella och profiler med analyser från programledarna.
Köp – och säljfesten rasar med oförminskad intensitet i hockeyns högsta divisioner. Vad som tidigare dementerats med eftertryck blir den här årstiden till sanningar. Kontrakt rivs, och nya skrivs. 
Att SHL-lag har spelare i karantän, och vägrar  tillträde till omklädningsrum, har mindre betydelse – bara kontraktssumma och längd är tilltalande.